Lista cu firmele din Iași care au cerut banii pentru retehnologizare, publicată pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene – FOTO

Lista cu firmele din Iași care au cerut banii pentru retehnologizare, publicată pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene – FOTO

12 ian. 2023, 02:00,
Raluca Costin, în Economic Local

O listă cu firmele din Iași, din industria alimentară și construcții, eligibile la finanțare în programul IMM Recover pentru Măsura 4.1.1 BIS a fost publicată pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Din Iași au fost depuse 57 de proiecte, iar trei beneficiari au semnat deja contractele de finanțare. În continuare se desfășoară etapa semnării contractelor

Lista cu firmele din Iași, din industria alimentară și construcții, eligibile în programul IMM Recover pentru Măsura 4.1.1 BIS a fost publicată pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. În sesiunea de depunere a proiectelor pentru sectorul alimentar s-au înscris 458 de potențiali beneficiari din întreaga țară. Lista cu firmele care au solicitat banii poate fi vizualizată AICI.

Printre firmele care au cerut banii se află Prăjitoria de cafea SRL, care a solicitat 877.000 de lei, suma eligibilă la finanțare fiind de 1,2 milioane lei. O altă firmă din domeniul alimentar este Dulcinella, cu cofetării în Iași, dar și în alte județe din țară. Compania a solicitat un ajutor financiar în valoare de 2,4 milioane de lei. În ceea ce privește firmele din domeniul construcțiilor care au solicitat banii în programul IMM Recover – Măsura 4.1.1 BIS, lista cu potențialii beneficiari poate fi consultată AICI. Din toată țara s-au înscris 1.448 de companii.

Lista cu firmele din Iași care pot lua banii pentru retehnologizare, publicată pe site-ul MIPE

Printre firmele care au cerut banii se află Buldex Construct, care a solicitat 1,9 milioane de lei, dar și Group Construct Bucovina, cu 2,3 milioane. Listele au fost publicate pe site-ul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, la secțiunea „POC: Listele solicitanților înscriși și rezultatele verificării automate efectuată de platforma IMM Recover pentru Măsura 4.1.1 BIS”. Prin Acțiunea 411 BIS se acordă granturi din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Competitivitate 2014–2020, pentru investiții destinate retehnologizării IMM-urilor din industria alimentară și a construcțiilor, în vederea refacerii capacității de reziliență.

Bugetul Acțiunii 4.1.1 BIS, stabilit prin schema de ajutor de stat care stă la baza ei (având o valoare totală de 300.000.000 euro), este de 150.000.000 euro pe an (respectiv 2022 și 2023), fiind, totodată, împărțit în mod egal între cele două domenii. Un alt program derulat de MIPE este „Sprijin pentru România”, prin intermediul căruia pensionarii din Iași au primit ajutoare financiare, în valoare de 15,6 milioane de lei.

Ieșenii au cerut fonduri cuprinse între 50.000 și 500.000 de euro

Firmele din domeniile construcțiilor și industriei alimentare din Iași au cerut ajutoare financiare cuprinse între 50.000 și 500.000 de euro. Din cei 1.906 potențiali beneficiari înscriși în programul IMM Recover – Acțiunea 4.1.1 BIS, 57 sunt din Iași. Perioada de înscriere a proiectelor a fost 25-31 octombrie 2022.

În această perioadă se desfășoară etapa semnării contractelor de finanțare. Granturile se vor acorda pentru investiții inițiale sau investiții inițiale în favoarea unei noi activități economice destinate retehnologizării, sub formă de ajutor de stat regional, cu respectarea prevederilor legale privind Regulamentul (UE) nr. 651/2014 al Comisiei, din 17 iunie 2014, de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piața internă, în aplicarea articolelor 107 și 108 din tratat, cu modificările şi completările ulterioare. Un alt program ce are succes în Iași este Start-Up Nation.

Astfel, o listă cu firmele din Iași care primesc banii în acest program va fi publicată pentru site-ul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *