Prima pagină » Economic Local » Lista cu firmele din Iași aprobate în Programele Rabla și Rabla Plus 2021, publicate pe site-ul AFM! Societățile primesc vouchere în valoare de 187.500 de lei!
Lista cu firmele din Iași aprobate în Programele Rabla și Rabla Plus 2021, publicate pe site-ul AFM! Societățile primesc vouchere în valoare de 187.500 de lei!

Lista cu firmele din Iași aprobate în Programele Rabla și Rabla Plus 2021, publicate pe site-ul AFM! Societățile primesc vouchere în valoare de 187.500 de lei!

02 iul. 2021, 02:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Firmele din Iași care au solicitat voucherele acordate în Programele Rabla și Rabla Plus 2021 primesc de la AFM tichete în valoare de 187.500 de lei. Parcurile auto de la șapte societăți comerciale din Iași vor fi modernizate după ce antreprenorii vor valorifica tichetele cu sume cuprinse între 7.500 și 20.000 de lei

Noi liste cu firmele din Iași care vor primi tichetele valorice în Programele Rabla și Rabla Plus 2021 au fost publicate pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). Societățile ale căror cereri au fost aprobate în cele două programe derulate de Ministerul Mediului sunt Eddon Line, cu un voucher în valoare de 20.000 de lei, Șoferul VIP SRL, cu aceeași sumă, Centrul Oftalmologic Alpha Iași, dar și Daroconstruct SRL, cu nouă vouchere în valoare de 67.500 de lei, Mevcontexp SRL, cu un voucher în valoare de 7.500 de lei, și Riva Systems, cu un voucher în valoare de 10.500 de lei.

Lista cu firmele din Iași aprobate în cadrul acestor programe este publicată pe site-ul www.afm.ro, la secțiunea programe, programul Rabla sau Rabla Plus. Companiile care primesc vouchere pentru achiziția mașinilor sunt Circa Electric SRL, cu două vouchere în valoare de câte 15.000 de lei, și Imeco SRL, tot cu două vouchere, în valoare de 19.500 de lei. O altă firmă din Iași care a solicitat un voucher în valoare de 7.500 de lei este Silver Service SRL. Firmele PTM Company SRL și Pâinea Ta SRL vor primi câte 12.000 de lei, vouchere pentru cumpărarea unor mașini care nu poluează.

Societățile ieșene care au depus cereri primesc vouchere în valoare de 187.500 de lei

De la demararea Programului Rabla, în urmă cu 15 ani, și până în prezent au apărut unele modificări, în funcție de piața auto. Acum, ieșenii pot să-și cumpere cu ajutorul voucherelor o mașină 100 la sută electrică sau electrică hibrid plug-in. Programul eco permite populației inclusiv achiziția de motociclete full electric, prima modificare din cadrul Programului Rabla.

De la înființarea acestuia, cel puțin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz și circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziționate. Din județul Iași au fost aprobate, în ultimii 15 ani, mii de dosare ale șoferilor care au vrut să își cumpere mașini noi cu ajutorul voucherelor. Programul Rabla s-a derulat și pentru electrocasnice, în acest an fiind depuse mii de cereri din partea ieșenilor. În etapa a treia a programului, cele peste 1.000 de vouchere obținute vor fi folosite la achiziția de aspiratoare, aparate de aer condiționat și uscătoare de rufe. Valoarea tichetelor acordate de Administrația Fondului pentru Mediu este cuprinsă între 200 și 500 de lei.

Primăriile din Iași vor investi 4 milioane de lei în modernizarea iluminatului public

Un alt program de succes derulat de AFM în acest an este cel pentru modernizarea iluminatului public. Un sfert din primăriile din Iași vor investi 4 milioane de lei, bani obținuți în Programul Iluminat Public. Printre comunele în care primarii vor investi banii în iluminatul public se numără Tătăruși, Șipote, Gropnița, Oțeleni, Andrieșeni, Popești, Heleșteni, Mircești, Șipote, Horlești, Valea Seacă, Balș, Miroslava, Belcești, Scobinți, Cucuteni, Comarna, Ciortești, Ion Neculce, Moțca, Erbiceni, Grozești, Ceplenița și Vânători.

Cea mai mică sumă accesată de o primărie din județul Iași este 409.000 de lei, iar cea mai mare – 1,1 milioane de lei. Astfel, pentru unitățile administrativ-teritoriale care au o populație de până la 4.000 de locuitori, se acordă maximum 500.000 de lei, iar pentru cele care au peste 4.000 de locuitori, se acordă un ajutor financiar de peste un milion de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *