Prima pagină » Economic Local » Lista cu cei mai bogați fermieri din Iași. Au încasat anul acesta milioane de euro de la APIA
Lista cu cei mai bogați fermieri din Iași. Au încasat anul acesta milioane de euro de la APIA

Lista cu cei mai bogați fermieri din Iași. Au încasat anul acesta milioane de euro de la APIA

14 mai 2020, 04:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Iași a finalizat în proporție de 80 la sută plățile către fermierii care au solicitat subvențiile pentru anul 2019. Aceștia au încasat deja 60 de milioane de euro de la APIA, iar în următoarea perioadă vor fi virate în conturile fermierilor din Iași alte câteva milioane de euro. Cei mai mulți bani au fost încasați de fermierii din Iași care dețin terenuri agricole, prin intermediul mai multor scheme de plată. Cei mai bogați fermieri din Iași au încasat milioane de euro pentru culturi precum sfecla de zahăr, culturi verzi, ajutorul de stat la motorină sau culturi ecologice.

Fermierii dețin ferme vegetale și zootehnice

În total, primii zece beneficiari din Iași au primit aproape 10 milioane de euro de la APIA. Două societăți din domeniul agricol din Iași, cu acționari străini, au încasat, 8.070.068 de lei drept subvenții, respectiv 5.768.297 lei, de la APIA. De asemenea, SC Agricola 96 SA, ferma deținută de Aurel Placinschi, a încasat 4.645.511 lei pentru ferma vegetală și zootehnică pe care le deține în Iași. Bogdan Pantazi, tânărul care deține o fermă zootehnică modernă la Pașcani, a încasat 4.420.961 de lei, iar Cătălin Manolache, patronul Fermador, a încasat pentru ferma de păsări din Podu Iloaiei 4.408.498 de lei, de la APIA Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *