Prima pagină » Local » Lista completă a zborurilor de la Aeroportul Iași în 2021. Cele mai noi destinații și prețul biletelor spre Europa
Lista completă a zborurilor de la Aeroportul Iași în 2021. Cele mai noi destinații și prețul biletelor spre Europa

Lista completă a zborurilor de la Aeroportul Iași în 2021. Cele mai noi destinații și prețul biletelor spre Europa

14 dec. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Lista zborurilor de la Aeroportul Iași în 2021 va cuprinde o serie de destinații noi către orașe importante din Europa. Orarul de la Aeroportul Iași va include curse operate de compania Wizz Air, compania TAROM, dar și de operatorul HiSky, nou intrat în Capitala Moldovei. Cursele de la Aeroportul Iași vor fi definitivate în cursul săptămânilor viitoare

Noi curse spre destinații externe din Europa ar urma să apară din anul 2021 de la Aeroportul Internațional Iași. Operatorii aerieni care au curse dinspre și spre Aeroportul Iași au dat liber la bilete și pentru anul următor. Destinațiile actuale de la Aeroportul Iași se vor păstra în linii mari. În plus, ieșenii vor putea zbura și spre alte destinații din 2021, conform site-urilor de specialitate.

Lista zborurilor de la Aeroportul Iași în 2021. O nouă companie va deschide rute externe

De la Aeroportul Iași va opera noi destinații externe compania moldovenească HySki. Operatorul din țara vecină a obținut licența de zbor pe România de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) și astfel poate deschide noi rute. De altfel, în urmă cu câteva săptămâni, compania aeriană a adus o aeronavă Airbus A-320 la Aeroportul Iași, unde va avea și baza de operare. HySki va opera curse spre Dublin (Irlanda), Frankfurt (Germania) și Londra – aeroportul Stanted (Marea Britanie). Pentru moment însă, operatorul aerian nu a anunțat și perioada de operare a celor 3 curse cu plecare de la Aeroportul Iași.

Lista curselor externe de la Iași. Iată toate zborurile care vor fi incluse în orarul pe anul 2021

Cele mai multe zboruri de la Aeroportul Iași în 2021 vor fi operate de compania Wizz Air. Conform programului, compania va opera curse spre Bruxelles (Belgia), Londra- Lutton, Liverpool, Birmingham (Marea Britanie), Veneția, Bologna, Bergamo, Torino, Roma (Italia), Barcelona (Spania), Dortmund (Germania), Paris (Franța). Wizz Air va efectua și zboruri spre Eindhoven (Olanda). Vor mai fi operate curse externe către Viena (Austria), efectuată de compania Austrian Airlines. De asemenea, compania TAROM va efectua curse interne către București-Otopeni. Toate aceste destinații vor fi operate și pe parcursul anului 2021.

Prețul biletelor spre destinațiile din Europa. Curse operate de compania Wizz Air

Pentru ieșenii care vor să călătorească la începutul lunii ianuarie 2021 spre Bruxelles cu Wizz Air, prețul unui bilet poate pleca de la 219 lei. Un astfel de zbor este programat chiar pe 1 ianuarie 2021. Următorul zbor este pe 4 ianuarie 2021, prețul unui bilet fiind de 579 lei. O parte a zborurilor operate la Iași în cursul anului 2020 au fost ținute vreme îndelungată la sol din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19.

Un zbor spre Londra- Lutton operat de compania Wizz Air va avea loc pe data de 2 ianuarie 2021, prețul unui bilet fiind de 1.019 lei. Prima cursă Iași- Liverpool din anul 2021 va avea loc duminică, 3 ianuarie, prețul unui bilet fiind de 579 lei. Prima cursă spre Birmingham pe anul viitor va avea loc duminică, 3 ianuarie, prețul unui bilet fiind tot de 579 lei. Un zbor Iași- Paris- aeroportul Beauvois va avea loc pe 2 ianuarie, prețul unui bilet fiind de 529 lei.
O cursă Wizz Air Iași- Barcelona va fi operabilă în data de 2 ianuarie 2021, prețul unui bilet fiind de 319 lei. De asemenea, o cursă Iași- Dortmund va avea plecarea în 8 ianuarie 2021, prețul unui bilet fiind de 439 lei.

Curse spre Italia din 2021. Au fost confirmate datele de plecare de la Aeroportul Iași

Cele mai multe curse operate de Wizz Air de la Aeroportul Iași în anul 2021 vor fi spre Italia. Zborurile spre Peninsulă au fost deja programate pentru anul 2021. Zborul spre Aeroportul Marco Polo din Veneția va avea loc pe 9 ianuarie 2021, prețul unui bilet plecând de la 389 lei. De asemenea, un prim zbor spre Bologna va avea loc pe 2 ianuarie 2021, prețul unui bilet plecând de la 149 lei.

În lista companiei Wizz Air apare pe anul 2021 și cursa spre Bergamo (Milano). Un prim zbor va fi pe 4 ianuarie, prețul unui bilet fiind de 149 lei. Totodată, un zbor pe ruta Iași- Torino va fi operabil din data de 3 ianuarie 2021, prețul unui bilet fiind de 149 lei. În lista curselor de la Aeroportul Iași apare și zborul spre Roma- Fiumicino. Un prim zbor va avea loc în 4 ianuarie 2021, prețul unui bilet fiind tot de 149 lei.

Lista operatorilor care au curse de la Aeroportul Iași. Zboruri interne și externe din Capitala Moldovei

Și compania Austrian Airlines va continua să opereze curse de la Iași spre Viena. Operatorul aerian va avea prima cursă anul viitor în data de 3 ianuarie 2021. Prețul unui bilet pe ruta Iași- Viena va costa 955 lei pentru cei care vor să-și rezerve un loc încă de pe acum. De la Iași va opera și compania TAROM. Aceasta va efectua însă numai ruta internă Iași- Otopeni, cu o frecvență zilnică. Asfel, pentru un bilet rezervat în data de 2 ianuarie 2021, un pasager va plăti aproximativ 255 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *