Prima pagină » Local » Lista completă a investițiilor în toate școlile din municipiul Iași. Elevii de la Colegiul „Emil Racoviță” vor fi monitorizați video chiar în sălile de clasă! Primăria va aloca 14 milioane lei
Lista completă a investițiilor în toate școlile din municipiul Iași. Elevii de la Colegiul

Lista completă a investițiilor în toate școlile din municipiul Iași. Elevii de la Colegiul „Emil Racoviță” vor fi monitorizați video chiar în sălile de clasă! Primăria va aloca 14 milioane lei

30 mai 2020, 04:00,
Vlad Rotaru, în Local

Municipalitatea ieșeană a stabilit lista completă a investițiilor în toate școlile din municipiul Iași. Elevii de la Colegiul „Emil Racoviță” vor avea un sistem de supraveghere video pentru a fi monitorizați chiar și în sălile de clasă. Primăria Iași a decis ca lista de investiții a școlilor din municipiu să cuprindă și reparații capitale, achiziție de mobilier și noi săli de sport. Valoarea totală a investițiilor în școlile din municipiul Iași este de aproape 14 milioane lei

Municipalitatea ieșeană a stabilit recent lista completă a investițiilor în toate școlile din municipiul Iași. Pentru demararea proiectelor se vor aloca aproximativ 14 milioane lei. Lista de investiții cuprinde sisteme de supraveghere video la marile colegii și școli din municipiul Iași, dar și reabilitări termice sau construirea unor săli de sport.
În lista Primăriei municipiului Iași apar o serie de investiții noi legate de unitățile de învățământ. Pentru amenajarea spațiului de la grădinița cu program normal 16 de la Liceul „Garabet Ibrăileanu” se vor aloca 100 mii lei. De asemenea, pentru construirea unei săli de sport la Școala „Ion Creangă”, Primăria Iași va aloca 730 mii lei, iar pentru o sală de sport la Liceul „Vasile Alecsandri”, municipalitatea va aloca 100 mii lei.

Lista completă de dotări pentru școlile din municipiul Iași. Sisteme de securitate și supraveghere video la Colegiul „Emil Racoviță”

Executivul Primăriei a conturat și lista de dotări pentru școlile din municipiul Iași. Pentru aceste proiecte, municipalitatea a alocat aproape 10 milioane de lei, fonduri destinate echipării marilor colegii de învățământ din oraș. Pentru mobilier și aparatură birotică, la Colegiul „Costache Negruzzi” se vor aloca 50 mii lei, în timp ce pentru un sistem de supraveghere video a sălilor de clasă la Colegiul „Emil Racoviță” se vor aloca 40 mii lei. Pentru un sistem de securitate, la Școala „Carol I” se vor aloca 43 mii lei, iar pentru un nou mobilier la aceeași unitate de învățământ se vor mai aloca 5 mii lei.

30Primăria municipiului Iași va mai aloca 30 mii lei pentru achiziția de calculatoare la Liceul”Virgil Madgearu”, dar și alți 55 mii lei pentru achiziția de mobilier și aparatură birotică la Liceul de Informatică „Griore Moisil”. Pentru un sistem de securitate video, detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu de la Colegiul „Gh. Asachi” se vor aloca 95 mii lei. Pentru un sistem asemănător la căminele 1 și 2 și cantina de la Colegiul „I.C. Ștefănescu” se vor aloca 100 mii lei. Pentru un sistem de supraveghere video la Liceul CFR, municipalitatea va aloca 50 mii lei. Pentru un sistem video la corpul B de la Liceul Waldorf, Primăria va aloca 25 mii lei, iar pentru un sistem video la Grădinița cu Program Normal 15 de la „Școala Ion Creangă” se vor aloca 20 mii lei.

Lista de investiții pentru școlile din municipiul Iași cuprinde și proiecte de peste 1,2 milioane lei

În lista de investiții pentru școlile din municipiul Iași sunt cuprinse și unele proiecte noi și studii tehnice. Valoarea totală a acestor investiții depășește 1,2 milioane lei. În lista Primăriei pentru investiții în școlile din municipiul Iași se regăsește un proiect de reabilitare și consolidare a clădirii internat C9 de la Colegiul „Vasile Lupu”. În acest caz se vor aloca 60 mii lei. Pentru împrejmuirea Școlii „Ghica” din municipiu se vor aloca 15 mii lei, iar pentru proiectul de extindere a Liceului „Miron Costin”, municipalitatea va aloca 130 mii lei. În plus, pentru proiectul privind reparații capitale a instalației electrice de la Corpul C al Școlii „B.P. Hașdeu” se vor aloca 100 mii lei.

Municipalitatea ieșeană va mai aloca 155 mii lei pentru proiectul și execuția lucrărilor de împrejmuire a Școlii „Elena Cuza” din cartierul Păcurari. Alți 90 mii lei se vor aloca pentru demararea studiilor de fezabilitate pentru sala de gimnastică de la Școala „I. Simionescu” din municipiul Iași. În plus, va apărea și un proiect pentru o sală nouă de sport la Școala „Titu Maiorescu” din zona Cantemir, proiect pentru care se vor aloca 197 mii lei.

Proiectele de investiții în școlile din municipiul Iași cuprind și reparații capitale. Peste 10 milioane lei pentru aceste lucrări

În proiectele de la Primăria Iași apare în lista investițiilor de la școlile din municipiul Iași și un capitol dedicat reparațiilor capitale. Municipalitatea va aloca 10,8 milioane lei pentru aceste lucrări de reparații capitale în unitățile de învățământ din oraș. De exemplu, se vor aloca peste 3,6 milioane lei pentru reabilitarea și consolidarea clădirii internat C9 de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din municipiul Iași. Primăria Iași va mai aloca și 600 mii lei pentru reparații capitale la corpul vechi de la Liceul cu Program Sportiv din Copou. Alți 500 mii lei se vor aloca pentru reparații la Liceul „Dimitrie Cantemir”. Municipalitatea ieșeană a cuprins în lista de reparații capitale de la școlile din municipiul Iași și 200 mii lei pentru reparații capitale la împrejmuirea Corpului A de la Liceul Tehnologic Economic de Turism, precum și alți 300 mii lei pentru împrejmuirea Grădiniței „Sf. Parascheva” din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *