Prima pagină » Local » Lista completă a bugetelor regiilor din Iași! Cum arată proiectele de investiții derulate în municipiu?
Lista completă a bugetelor regiilor din Iași! Cum arată proiectele de investiții derulate în municipiu?

Lista completă a bugetelor regiilor din Iași! Cum arată proiectele de investiții derulate în municipiu?

25 mai 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Consilierii locali vor discuta la finalul săptămânii în curs bugetele regiilor din Iași. Consiliul Local va analiza propunerile de buget și lista de investiții a societăților aflate în gestionarea Primăriei Iași, documente inițiate după adoptarea bugetului orașului la ultima ședință

Plenul Consiliului Local Iași va discuta în ședința ordinară de la finalul lunii mai 2021 o serie de proiecte de hotărâre legate de bugetele direcțiilor subordonate. În calcul au fost luate propunerile de buget de la Eco Piața SA, Salubris SA, Citadin SA, Servicii Publice SA, Termo-Service SA, dar și Compania de Transport Public (CTP) Iași. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura circa 50 de proiecte de hotărâre, printre care o serie de investiții, dar și unele proiecte de urbanism în municipiu.

Lista bugetelor regiilor din Iași. Investițiile Servicii Publice SA

Conform proiectului de hotărâre care va fi discutat de plenul Consiliului Local, Servicii Publice SA va avea un buget de venituri de 52,4 milioane de lei. Cheltuielile au fost estimate la 50,6 milioane de lei. Astfel, Servicii Publice SA Iași va avea un profit de 1,8 milioane de lei pe parcursul anului 2021. Conform proiectului de hotărâre, pe parcursul anului 2021, Servicii Publice SA va aloca 102 mii de lei pentru extinderea serelor, 148 de mii de lei pentru o platformă parcare auto, alți 95 de mii de lei pentru alei și platformă la sere.

Pentru extinderea sistemului de irigații se vor aloca 400 de mii de lei. Un sistem de încălzire va costa 255 de mii de lei, iar pentru căi de acces la sectorul vegetal se vor aloca 422 de mii de lei. Pentru achiziția unor mașini și echipamente, societatea va aloca 2 milioane de lei. În total, investițiile vor fi de 8,5 milioane de lei.

Lista bugetelor regiilor din Iași. Investițiile Salubris SA

O altă instituție aflată în subordinea Primăriei este și Salubris SA. Aceasta va avea un buget de venituri de 109,7 milioane lei pe parcursul anului 2021. În cazul societății ieșene, cheltuielile au fost estimate la 107,2 milioane lei. Lista de investiții pentru anul în curs cuprinde proiecte de 6,6 milioane lei. Din acești bani, circa 1,1 milioane lei se vor aloca pentru achiziția unor eurocontainere de 1,1 metri cubi. De asemenea, Salubris SA va mai aloca și 1,8 milioane lei pentru o serie de module privind platforme subterane. Un alt milion de lei va fi alocat pentru o multifuncțională medie pentru deszăpezit și spălat. Alți 170 de mii de lei se vor aloca pentru mai multe aspiratoare urbane electrice.

Buget scandalos la Eco Piața SA

În cadrul ședinței de Consiliu Local va fi discutat și bugetul de la Eco Piața SA. Conform proiectului de buget, veniturile pe 2021 ar fi de 7,15 milioane de lei, în vreme ce cheltuielile se ridică la 7,11 milioane de lei. Astfel, rezultă un profit de doar 40.000 de lei pe parcursul anului 2021 la Eco Piața SA. În lista de investiții apar proiecte de numai 140 de mii de lei. Culmea, directorul Cristinel Stărică și-a stabilit un venit lunar brut de 35 de mii de lei, cu mult peste veniturile altor șefi din administrația locală. Lista bugetelor regiilor din Iași ar urma să fie analizată de plenul CL Iași și în ședința comisiilor reunite, ședință ce va avea loc în cursul zilei de mâine, 26 mai 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *