Prima pagină » Titlurile zilei » Lista candidaților pentru primăriile orașelor din județul Iași la alegerile locale 2020. Detalii despre cei care vor să devină cei mai importanți primari ieșeni
Lista candidaților pentru primăriile orașelor din județul Iași la alegerile locale 2020. Detalii despre cei care vor să devină cei mai importanți primari ieșeni

Lista candidaților pentru primăriile orașelor din județul Iași la alegerile locale 2020. Detalii despre cei care vor să devină cei mai importanți primari ieșeni

12 aug. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Alegerile locale 2020 din județul Iași pot aduce o serie de schimbări în administrațiile publice, cu noi primari ieșeni. Partidele politice și-au desemnat candidații la alegerile locale din luna septembrie, cele mai mari dispute urmând a avea loc în aglomerările urbane ale Iașului. În toate orașele din județul Iași, principalele forțe politice și-au desemnat candidații la primărie și consiliile locale. În cele cinci orașe din județul Iași, lista de candidaturi a fost conturată, bătălia pentru funcția de primar urmând a se da între principalele forțe politice la nivel local

Alegerile locale 2020 din județul Iași au conturat deja listele pentru primăriile și consiliile locale din principalele aglomerări urbane. În orașele din județul Iași au fost conturate candidaturile pentru funcțiile de primar pentru alegerile care vor avea loc în luna septembrie. Cei care vor să ajungă pe lista noilor primari ieșeni și-au anunțat intenția de a candida.

În ceea ce privește municipiul Iași, lucrurile par a fi cât se poate de clare. Pentru Primăria municipiului Iași va candida actualul primar Mihai Chirica (PNL). Acesta are și cele mai mari șanse pentru un nou mandat în fruntea Palatului Roznovanu, conform sondajelor de opinie. Vor mai candida și deputatul Camelia Gavrilă (PSD) și deputatul Cosette Chichirău (din partea alianței USR- PLUS). În lista candidaților la funcția de primar al municipiului Iași se mai află și Sorin Iacoban (din partea PRO România), Vlad Baba (Partidul Verde). Filiala municipală ALDE va intra în cursă cu viceprimarul Radu Botez, în timp ce un alt partid de buzunar, Împreună pentru Moldova (ÎPM), va intra în cursa electorală cu Cătălin Urtoi.

Alegeri locale 2020. Lista candidaților la primăriile din județul Iași a fost conturată

În municipiul Pașcani, a doua aglomerare urbană din județul Iași, principalele forțe politice și-au desemnat deja candidații la alegerile locale 2020. Pe lista noilor primari ieșeni ar putea apărea nume noi în al doilea municipiu din județ. Actualul primar în funcție, Dumitru Pantazi, va candida din partea PSD pentru un nou mandat. Principalul său contracandidat este omul de afaceri Marius Pintilie. Acesta va reprezenta PNL la alegerile locale 2020. Pe lista celor care vor candida la primăria municipiului Pașcani se mai regăsește și Mioara Petrescu (USR-PLUS), Cristian Rățoi (PRO România), dar și Sorin Olariu, candidat din partea organizației locale a PMP. Din partea ALDE va candida economistul Neculai Enea, fost viceprimar al orașului în perioada mandatului lui Grigore Crăciunescu.

Bătălia pentru Primăria Hârlău. Iată cine va candida la alegerile locale din județ

Alegerile locale 2020 cuprind și Primăria orașului Hârlău. Pentru funcția de primar și-au anunțat intenția de a candida câteva persoane aflate pe lista principalelor formațiuni politice din Iași. Astfel, actualul primar, Gheorghiță Curcă, va candida din partea PSD pentru un nou mandat în fruntea orașului Hârlău. Din partea filialei PNL va candida Constantin Fotea.

De asemenea, Liviu Ponor va candida pentru Primăria orașului Hârlău din partea USR- PLUS. Acesta a fost în trecut membru al Partidului România Unită (PRU) și a mai candidat la Primăria orașului, fără a rupe gura târgului. Tot la Hârlău vor candida și Gheorghe Onofrei (PRO România), dar și Radu Sîrbu, din partea PMP Iași. Din partea organizației ALDE va candida inginerul Ioan Stoleru.

Lista candidaților pentru Primăria Podu Iloaiei. Cine sunt candidații pentru funcția de primar ?

Pentru Primăria orașului Podu Iloaiei își vor depune candidatura mai multe persoane. În cursa pentru primărie vor intra actualul primar Gabriel Istrate (PSD), dar și Ioan Alexa, care va candida din partea PNL. Acesta a arătat că vrea să schimbe primăria în totalitate pentru a o deschide către cetățeni.

„Candidez pentru că Podu Iloaiei, în toți acești ani, a fost lăsat în paragină de conducerea actuală. Asta cu toate că au avut toate pârghiile de care aveau nevoie pentru a aduce fonduri pentru proiecte! Candidez pentru că iubesc localitatea Podu Iloaiei și oamenii, în primul rând. Cu toții merităm un trai de viață decent în orașul în care trăim. Am făcut un pariu cu mine și mi-am spus că pot să arăt că un oraș se poate dezvolta cu fonduri europene atâta timp cât există implicare și hotărâre din partea primarului!”, a menționat Ioan Alexa, candidatul PNL la Primăria orașului Podu Iloaiei.

În lista noilor primari ieșeni ar putea apărea însă alte nume. În competiția electorală se vor mai înscrie și Claudiu Irimia (USR- PLUS), Eugen Ghiurțu (PRO România), Constantin Musteață (PMP), dar și Sorin Atanasov din partea formațiunii ALDE.

Primarul din Târgu Frumos țintește al treilea mandat în administrația locală

Pentru Primăria orașului Târgu Frumos va candida actualul primar Ionel Vatamanu la alegerile locale 2020. Acesta are deja două mandate în spate. Actualul edil al urbei va candida din partea PSD pentru un nou mandat în fruntea Primăriei orașului Târgu Frumos.

„Am în derulare proiecte de 21 milioane lei din fonduri locale, dar si de 56 milioane lei din fonduri europene. De asemena, am în derulare un proiect pentru asfaltarea străzilor George Coșbuc și Petru Rareș. Îmi doresc să facem un bazin de înot prin Compania Națională de Investiții, iar la fosta Școală cu numărul 3 vom face muzeu. Sunt deja la al doilea mandat și am făcut mai multă administrație decât politică. Voi rămâne consecvent și merg în continuare cu PSD”, a menționat Ionel Vatamanu, actualul primar al orașului Târgu Frumos.

Pentru primăria orașului vor mai candida Tudor Drobotă din partea PNL Iași, dar și Cristian Vernică (USR- PLUS) și Ali Ghneim (PMP). Din partea ALDE va candida medicul Armin Jalbă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *