Prima pagină » Sanatate » Lipsă vitamina B12 forum: La ce să fii atent pentru a identifica rapid problema

Lipsă vitamina B12 forum: La ce să fii atent pentru a identifica rapid problema

28 mart. 2022, 11:49,
B, , h, , în Sanatate

Tot mai multe persoane caută simptome care indica o lipsă de vitamina B12 pe forum. Trebuie să știi că B12 este una dintre cele mai importante vitamine din corpul uman. Multe procese vitale depind de ea. Așadar, vitamina B12 solubilă în apă este necesară pentru formarea globulelor roșii, de asemenea, sintetizează ARN și ADN, aminoacizi și proteine, asigurând funcționarea sistemului nervos.

Cea mai mare parte a vitaminei B12 se găsește în pește, carne, carne de pasăre, produse lactate și ouă de prepeliță. Ficatul, macroul și carnea de vită sunt deosebit de bogate în această vitamină. Cu toate acestea, se dovedește că mulți oameni suferă de deficiență de B12 și chiar de anemie. Din categoria de risc fac parte persoanele în vârstă, veganii, diabeticii și persoanele care iau antiacide.

mai multe alimente in care se regaseste vitamina b12

Cea mai mare parte a vitaminei B12 se găsește în pește, carne, carne de pasăre, produse lactate și ouă de prepeliță

Lipsă vitamina B12 forum: Simptome care îți indică o problemă în organism

Diagnosticarea lipsei acestei vitamine în organism poate fi extrem de dificilă, dar există semne comune pe care le poți recunoaște singur. În primul rând, culoarea pielii. La persoanele cu deficit de B12, sunt foarte palide sau au unele pete roșii pe piele. Această afecțiune a pielii este asociată cu o lipsă de celule roșii din sânge, care sunt distruse, provocând un exces de bilirubină.

Bilirubina este produsă în ficat și este rezultatul descompunerii celulelor sanguine care mor. O cantitate mare din această substanță în organism dă pielii și albului ochilor o nuanță gălbuie.

persoana care se tine de mana din cauza deficientei de vitamina b12

Diagnosticarea lipsei acestei vitamine în organism poate fi extrem de dificilă, dar există semne comune pe care le poți recunoaște singur

Slăbiciunea constantă și oboseala sunt, de asemenea, semnale importante ale deficienței de B12. La fel acest simptom poate indica o lipsă de seleniu sau de vitamina D. Odată cu deficiența sa, se dezvoltă hipoxia. Astfel, o persoană simte somnolență constantă, dificultăți de respirație și amețeli.

O altă caracteristică a vitaminei B12 este protejarea fibrelor nervoase. Prin urmare, în prezența unei deficiențe, funcționarea sistemului nervos este perturbată. Aceasta se manifestă sub formă de parestezie. O tulburare de sensibilitate, care se caracterizează prin senzații care apar spontan de arsură și furnicături.

Cum să înțelegi că lipsește o vitamină sau mai multe din corpul tău

Deficiența pe termen lung a acestei substanțe active poate duce la probleme de coordonare și modificări ale mersului. Acest simptom este deosebit de periculos pentru persoanele în vârstă.

Glosita este o altă consecință neplăcută a deficienței de B12. Această afecțiune este însoțită de durere la nivelul limbii, o schimbare a texturii și culorii acesteia. De asemenea, riști ca cerul gurii să devină inflamat și să suferi de o gură uscată. De asemenea, este posibil să ai mâncărimi în jurul gurii, apărând zabalele.

vitamina b12 scrisa din mai multe pastile pe o masa

Slăbiciunea constantă și oboseala sunt, de asemenea, semnale importante ale deficienței de B12

În cazuri rare, o deficiență de B12 poate afecta nervul optic, determinând vederea încețoșată și neclară. Această pierdere progresivă a vederii se numește neuropatie optică. Există o încălcare a transmiterii impulsurilor de la ochi la creier, lumea devine neclară.

Schimbările de dispoziție sunt, de asemenea, asociate cu o lipsă de vitamina B12 în organism. Deficiența cronică a acestei vitamine poate duce chiar la depresie severă sau demență. Rareori, nivelurile scăzute de B12 pot provoca febră. De asemenea, nutriționiștii sfătuiesc să acorzi atenție următoarelor simptome, precum mirosul corporal, pierderea poftei de mâncare, dureri de spate și dureri de cap obișnuite.

Dacă observi unele simptome care indică o lipsă de vitamina B12 enumerate pe forum trebuie să consulți un medic pentru a diagnostica din timp deficiența acestui element important. Un specialist competent va putea alege o vitamină într-o formă convenabilă pentru tine. De asemenea, nu uita să incluzi alimente bogate în B12 în dieta ta și să monitorizați starea tractului gastrointestinal.

mai multe alimente in care se regaseste vitamina b12

Ficatul, macroul și carnea de vită sunt deosebit de bogate în această vitamină


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
02 august 2024
02 august 2024