Locuitorii din satul Mânjești, comuna Mogoșești, se confruntă de o săptămână cu lipsa iluminatului stradal. Problema ar fi survenit în urma unei defecțiuni tehnice a rețelei de iluminat. Reprezentanții primăriei spun că au știu despre problema comunității și că au efectuat demersurile pentru rezolvarea acesteia. Autoritățile locale trebuie să respecte legislația în vigoare, privind achizițiile publice
Mai multe persoane din satul Mânjești sunt nemulțumite de lipsa iluminatului stradal. Aceștia nu au primit nicio explicație din partea reprezentanților primăriei. Rodica Popa, primarul comunei Mogoșești, a discutat cu reprezentanții comunității și încearcă să grăbească rezolvarea problemei. Lipsa iluminatului reprezintă un inconvenient major pentru cei ce fac naveta sau pentru copiii ce trebuie însoțiți în drumul spre școală. Autoritățile locale încearcă să grăbească rezolvarea problemei, însă există anumite proceduri legislative ce trebuie respectate.
Lipsa iluminatului stradal pune pe jar o comunitate din județul Iași
Localnicii din satul Mânjești, comuna Mogoșești, sunt îngrijorați din cauza lipsei iluminatului stradal. De mai bine de o săptămână, satul este în beznă totală. Dificultăți majore există pentru navetiștii care circulă dis-de-dimineață și pentru mamele ce trebuie să își conducă copiii la școală.
„De aproape o săptămână nu avem lumină pe stradă. Am sesizat problema pe grupul comunei, pe o rețea de socializare. Nu am primit niciun răspuns! Este foarte întuneric în această perioadă. Navetiștilor le este foarte greu. Este prima dată când se întâmplă așa ceva. Dacă ar fi fost o lucrare, știa tot satul. Numai la noi în localitate este oprit curentul“, declară Carmen M. din localitatea Mânjești, comuna Mogoșești.
Lipsa informațiilor din partea autorităților locale a adus nemulțumiri în rândul localnicilor. Aceștia speră că primarul comunei va găsi o soluție pentru remedierea problemei.
„Am fost pe teren! Am identificat problema și am discutat cu cetățenii și în special cu mamele ce își duc copiii la grădiniță sau școală. Am explicat acest aspect întregii localități. Știu că este o mamă, Ana Maria Jigore, ce ridică mai multe pretenții, dar nu am ce face, trebuie să respect legislația! Voi respecta procedurile de achiziție și oricum îmi asum orice problemă ce apare în comună“, afirmă primarul comunei Mogoșești, Rodica Popa.
Rodica Popa: „Nu am ce face! Trebuie să respect legislația!“
Rodica Popa, primarul comunei Mogoșești, a identificat problema și încearcă să remedieze situația. Nemulțumirile cetățenilor sunt fondate, însă procedura legislativă trebuie respectată.
„Romică Crețu, specialistul din cadrul compartimentului administrativ-gospodăresc din primărie, s-a ocupat de săptămâna trecută de această problemă. A remediat defecțiunile apărute pe segmentul respectiv și ulterior a constatat că este nevoie de o piesă ce trebuie înlocuită la unul dintre transformatoare. În restul comunei, iluminatul funcționează perfect.
În satul Mânjești a apărut această problemă, întrucât instalația și transformatoarele sunt foarte vechi. În funcție de achiziționarea piesei respective sperăm că vom rezolva problema cât de repede posibil. Legislația nu ne permite să avem în stoc astfel de piese de schimb. Nu avem nici buget, suntem o comună cu venituri modeste, bazată pe taxele și impozitele locale și ce ne mai dau Guvernul României și cei de la CJ Iași“, precizează Rodica Popa, primarul comunei Mogoșești.
În luna noiembrie 2022, în comuna Mogoșești a avut loc un eveniment bizar. Crucea unei femei decedate de mai bine de doi ani de zile a fost mutată și așezată într-un loc de promenadă pentru tinerii îndrăgostiți. Rodica Popa este cunoscută pentru implicarea în problemele comunei, deoarece aceasta a desfășurat mai multe activități de ecologizare a spațiilor.
În satul Mânjești, lipsa iluminatului stradal se va remedia după ce procedura de achiziție a piesei respective va fi realizată.
Întreținerea rețelei de iluminat public din comună, nu este asiguratâ de firma privată a
unui domn, Grigoraș Constantin, cel care lucreazâ și la eon?
Rodica Popa, ia vezi cu inginerasul ala cadastrist Anton ca ia bani de la oameni sa le faca lucrari si ii duce cu vorba cu anii. Ai sa spui ca sunt lucrari private, dar nu e chiar asa. Acest Anton nu are birou pentru lucrari personale in drum, ci primeste lumea in biroul Primariei, tine lucrarile private in calculatorul primariei, umbla pe la cadastru in timpul programului pentru lucrarile lui private pe care oricum le face de toata jena fiindca e un neprofesionist, un mamaliga care nu stie cate urechi are. In curand o sa fie vedeta si o sa vezi cam ce angajat platesti din banii statului care face primaria de ras. Nu mai pacali lumea, ingineras. Sa vezi ce reclamatii urmeaza!