Prima pagină » Sanatate » Lipsa de magneziu și transpirația abundentă. Care este legătura dintre hipomagnezemie și hiperhidroză?

Lipsa de magneziu și transpirația abundentă. Care este legătura dintre hipomagnezemie și hiperhidroză?

25 aug. 2022, 14:52,
în Sanatate

Lipsa de magneziu, cunoscută și sub numele de hipomagnezemie, se referă la nivelul de magneziu seric mai mic de 1,8 mg/dl. Află totul despre legătura dintre lipsa de magneziu și transpirația abundentă în rândurile de mai jos.

Magneziul este un mineral și un electrolit esențial pentru buna funcționare a organismului. Acesta menține sănătatea musculaturii și a nervilor, reglează tensiunea arterială, menține funcția cardiacă și are rol în metabolismul insulinei, în sinteza de proteine, în transmiterea semnalelor nervoase, în metabolismul osos, în producerea de energie la nivelul celulor și în sinteza de ADN și ARN.

În cazul în care nivelul de magneziu din organism este redus, pot apărea următoarele simptome: slăbiciune și stare de epuizare, iritabilitate și anxietate, stări depresive, lipsă de energie, schimbări de personalitate, afectarea memoriei și a funcțiilor cognitive, anorexie și reducerea apetitului, constipație, greață și vărsături, crampe musculare, tremur, reducerea coordonării musculare, vertij, probleme de somn și bătăi neregulate ale inimii.

Astfel, în spatele deficienței de magneziu, se pot ascunde numeroase afecțiuni, printre care și hiperhidroza (transpirația abundentă).

o femeie în tricou gri care a transpirat

Magneziul este un mineral și un electrolit esențial pentru buna funcționare a organismului.

Care este legătura dintre lipsa de magneziu și transpirația abundentă? Iată care sunt principalele semne ale deficienței de magneziu

Pentru a contracara creșterea temperaturii corpului, organismul produce transpirație. Odată ce transpirația se evaporă de pe piele, are loc răcirea corpului, fapt ce previne supraîncălzirea. Pe măsură ce organismul se răcorește, producția de transpirație scade. Însă, atunci când vorbim despre hiperhidroză, ne referim la apariția transpirației excesive. Aceasta este cauzată, de regulă, de bolile tiroidiene (hipertiroidismul, de exemplu), bolile pulmonare, boala Parkinson, afecțiunile cardiovasculare, tulburările de anxietate și abuzul de substanțe.

Dacă este lăsată netratată, hiperhidroza poate genera carență de magneziu. Astfel, transpirația din abundență poate duce la scăderea concentrației de magneziu sub nivelul optim, moment în care își pot face apariția manifestări precum amorțeala și oboseala.

Tocmai de aceea, se recomandă adoptarea unei diete bazate pe alimente bogate în magneziu, cum sunt: leguminoasele (spanacul, varza Kale, varza verde, ardeiul verde și salata), oleaginoasele (migdalele, fisticul, caju, nucile pecan și de Brazilia, alunele, dar și semintele de dovleac, de pin, in și floarea-soarelui), carnea de curcan, peștele (hamsiile, macroul, somonul, halibutul și tonul) și fructele (bananele, avocadoul, afinele, smochinele, căpșunele și grapefruitul).

alimente bogate în magneziu

Transpirația din abundență poate duce la scăderea concentrației de magneziu sub nivelul optim, moment în care își pot face apariția manifestări precum amorțeala și oboseala.

Se poate asigura necesarul zilnic de magneziu doar din aport alimentar?

Așa ar trebui. Cu toate acestea, prin folosirea la scară largă a pesticidelor şi insecticidelor, agricultura modernă spoliază solul de magneziu. Astfel încât, plantele, cerealele şi seminţele, nu mai pot să preia cantitatea necesară de magneziu pe care să ne-o furnizeze. Se pare că, în urma procesului de rafinare și procesare, cerealele și semințele ajung să piardă chiar și până la 85% din cantitatea de magneziu.

Pentru a preîntâmpina lipsa de magneziu, medicii recomandă suplimentele pe bază de magneziu. De cele mai multe ori, acestea vin în combinație cu vitamina B6, pentru o absorbție mai rapidă.

o femeie cu o mână amorțită

Pentru a preîntâmpina lipsa de magneziu, medicii recomandă suplimentele pe bază de magneziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *