Prima pagină » Sanatate » Lipsa cărei vitamine duce la anxietate? Cum poți să îți repari dieta pentru a te ajuta să scapi de anxietate

Lipsa cărei vitamine duce la anxietate? Cum poți să îți repari dieta pentru a te ajuta să scapi de anxietate

23 mai 2024, 10:53,
în Sanatate

Pot fi ameliorate stările de depresie sau anxietate doar pe baza dietei? Lipsa cărei vitamine duce la anxietate, dar și ce dietă ar trebui să începi pentru a te ajuta la nivel psihologic află în rândurile următoare.

Depresia este boala secolului XXI, afectând persoane de toate vârstele, de la tineri la vârstnici. Simptomele acestei boli pot influența foarte tare calitatea vieții, iar tratamentul corespunzător poate preveni acest lucru. Află în rândurile următoare lipsa cărei vitamine poate duce la anxietate, dar și câteva sfaturi pentru a scăpa de aceste stări.

Legătura dintre dietă și stările de anxietate

Depresia, dar și anxietatea, sunt unele dintre cele mai frecvente boli sau probleme de sănătate mintală, ambele afectând tot mai multe persoane de la an la an. Aceste afecțiuni au numeroase cauze, totuși este bine de știut că una dintre cele mai importante cauze constă în deficiența de anumite vitamine și minerale.

Cu toate acestea, de fiecare dată ar trebui să mergeți mai întâi la un medic specialist pentru a vă sfătui și a vă oferi un răspuns la problemele voastre. Sfatul unui doctor trebuie să fie primul lucru pe care îl faceți atunci când simțiți că aveți stări de anxietate sau depresie.

Identificarea acestor deficiențe la timp poate ajuta la punerea unui diagnostic corect și la oferirea unui tratament adecvat. O explicație pentru legătura dintre alimentație și problemele cu anxietatea constă în faptul că creierul, dar și întregul sistem nervos, are nevoie de anumite minerale și vitamine pentru a funcționa în parametri normali.

Lipsa cărei vitamine duce la anxietate?

Una dintre cauzele principale ale apariției anxietății din cauza deficiențelor nutriționale este lipsa sau carența vitaminei D. Aceasta se întâmplă când nu ne luăm destulă vitamina D din alimente cum ar fi peștele sau alte tipuri de carne și plante, sau, de cele mai multe ori, nu petrecem suficient timp expuși la lumina soarelui. Aceasta este de cele mai multe ori asociată cu sezonul rece, atunci când soarele nu oferă destulă vitamina D.

Cu toate acestea, chiar dacă persoana locuiește în cele mai însorite locuri din lume, dacă petrece prea mult timp în interior, există un risc destul de crescut să dezvolte sau să apară carențe de vitamina D.

Suplimentele sunt foarte bune pentru această carență, mai ales cele pe bază de ulei de pește, dar și expunerea mai îndelungată la lumina solară. Numeroase studii la persoanele cu depresie și anxietate au relatat că acestea aveau carență de vitamina D, iar în urma tratamentului, starea pacienților a revenit la normal.

De asemenea, un deficit de acizi grași, cum ar fi Omega-3 sau Omega-6, poate determina schimbări majore ale dispoziției mintale și probleme de sănătate. Creierul uman are în alcătuire un țesut adipos de 60%, care are nevoie de acești acizi pentru a funcționa în parametri normali. În cazul în care regimul alimentar este redus în grăsimi de bună calitate, precum acizii grași Omega-3, dar bogat în grăsimi rele, precum cele polinesaturate sau mononesaturate, celulele nervoase din creier pot suferi.

Pe lângă acestea, o deficiență de magneziu, dar și de complexul de vitamine B, poate duce la mari probleme ale funcționării normale a sistemului nervos.

Lipsa cărei vitamine duce la anxietate? În principal, vitamine precum B și D, dar și uleiuri esențiale precum Omega-3 și 6, și magneziu, pot duce la probleme de sănătate mintală.

Comentarii
  • vă place să luați în gură franțuzismul „modern” anxietate?!
    pe vremea mea se numea neaoș îngrijorare, neliniște, teamă, bă jurnalia lu’ pește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`