O reţetă foarte uşor de făcut.
Ingrediente necesare:
- 200 ml apă fierbinte
2 linguri ulei
170 g făină
1 linguriță sare
Mod de preparare:
Începem prin a amesteca apă fierbinte cu o linguriță de sare. Cernem făina într-un bol, turnăm apoi uleiul, apa cu sare și frământăm un aluat ușor elastic și omogen. La nevoie, mai completăm cu puțină făină.
Formăm o bilă din aluat, punem bila într-o pungă și o lăsăm deoparte, la rece, pentru 20 de minute. Tapetăm suprafața de lucru cu făină, scoatem aluatul din pungă și îl transferăm pe suprafața de lucru. Împărțim aluatul în 8 părți egale, apoi întindem fiecare bucată în formă rotundă, la o grosime de 3mm, cu diametru de aproximativ 15 cm.
Ca să nu se lipească, presărăm fiecare lipie cu făină, apoi prăjim fiecare lipie într-o tigaie uscată, fierbinte, până se rumenesc pe ambele părți. Depozităm lipiile într-un vas pe care îl închidem ermetic imediat ce am terminat de prăjit lipiile, astfel ele se vor menține fragede chiar și a doua zi.