Prima pagină » Sport » Lionel Messi, decis să plece de la FC Barcelona. Manchester City, United sau PSG?
Lionel Messi, decis să plece de la FC Barcelona. Manchester City, United sau PSG?

Lionel Messi, decis să plece de la FC Barcelona. Manchester City, United sau PSG?

18 aug. 2020, 12:31,
Cristian ZAVASTIN în Sport

Lionel Messi este decis să plece de la FC Barcelona. Presa internațională susține că numai Paris Saint German și Manchester City își pot permite aducerea starului argentinian.

Lionel Messi a transmis consiliului de conducere al Barcelonei că vrea să părăsească clubul imediat după înfrângerea umilitoarei sale cu 8-2 la Bayern Munchen, în Liga Campionilor, vineri, potrivit Esporte Inerativo.

Contractul argentinian la Camp Nou expiră în 2021, iar clauza sa de reziliere actuală se ridică la peste 700 de milioane de dolari.

Lionel Messi, decis să plece de la FC Barcelona: PSG și Manchester City, favorite să obțină semnătura starului

Potrivit The Guardian, PSG sau Manchester City sunt singurele două cluburi care și-ar putea permite să declanșeze această clauză.

PSG este deținută de miliardarul conducător al Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani și, în ultimii trei ani, a eliminat cele mai scumpe două taxe de transfer din istoria fotbalului, plătind Barcelona 263 milioane dolari pentru semnarea lui Neymar în 2017 și AS Monaco 213 milioane dolari pentru Kylian Mbappe un an mai târziu.

Orașul este deținut de șeicul Mansour, un membru al familiei regale Abu Dhabi, care are o valoare netă estimată de 30 de miliarde de dolari. De când Mansour a preluat clubul în 2008, a cheltuit peste 2 miliarde de dolari pentru jucători.

FourFourTwo relatează că Manchester City este ținta lui Messi dacă ar trebui să părăsească Catalunya, mai ales că managerul Pep Guardiola și-l dorește foarte mult. Messi a jucat sub conducerea lui Guardiola la Barcelona între 2008 și 2012.

Fostul mare fotbalist şi manager scoţiat Graeme Souness îl vede pe Messi la Manchester

Fostul mare fotbalist şi manager scoţiat Graeme Souness, în prezent expert Sky Sports, îl vede pe argentinian la Manchester, oraşul perfect pentru el. La City sau la rivala din oraş, United.

„Lionel Messi arată care un om care s-a săturat să ducă echipa în spate. Fără el, n-ar fi în stare nici măcar să se califice în Champions League.

Este săptămâna perfectă pentru a face o ofertă pentru argentinianul de 33 de ani, pe care l-aş vedea cu uşurinţă să joace la Manchester – la United sau la City.”, a afirmat Souness, pentru The Times.

Clauza de reziliere a lui Messi este de 700 de milioane de euro, dar, având în vedere ceea ce reprezintă argentinianul pentru Barcelona şi ceea ce a realizat la acest club, sunt şanse ca fotbalistul să ajungă la un acord cu şefii formaţiei catalane şi să plece în această vară.

„Dacă Messi pleacă, clubul trebuie să-și schimbe numele!”

Fostul atacant al formației FC Barcelona Samuel Eto’o este șocat de ideea că Barcelona ar putea rămâne fără cel mai bun jucător al ei, Lionel Messi.

„Messi este ca și fiul meu. Îl iubesc ca pe copilul meu și vreau ce e mai bun pentru el. Barcelona înseamnă Lionel Messi.

Dacă Messi decide să plece, cred că trebuie să găsim un alt nume pentru acest club. Barcelona este norocoasă să aibă cel mai bun fotbalist din toate timpurile și trebuie să facem orice pentru ca el să-și încheie cariera la Barcelona”, a spus Samuel Eto’o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *