Prima pagină » Titlurile zilei » Limitatorul de viteză de pe bulevardul Chimiei va fi demontat! Primăria asamblează „cocoașe” pe alte 4 străzi din Iași

Limitatorul de viteză de pe bulevardul Chimiei va fi demontat! Primăria asamblează „cocoașe” pe alte 4 străzi din Iași

13 aug. 2024, 02:00, 2 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Un limitator de viteză care paralizează traficul încă din luna aprilie 2024 va fi demontat. Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Iași a luat decizia

„Cocoașa” amplasată pe bulevardul Chimiei va dispărea după noua decizia luată în cursul zilei de ieri, 12 august 2024. Aceasta paralizează traficul din zonă, iar șoferii sunt disperați din cauza ambuteiajelor care se creează în fiecare zi.

Limitatorul de viteză care paralizează, în fiecare zi, traficul din Iași va fi demontat

În luna martie 2024, edilul Mihai Chirica a decis ca pe bulevardul Chimiei să fie montat un limitator de viteză. Problemele sunt sesizate atunci când între anumite intervale din zi se formează cozi infernale. Nu doar pe strada respectivă a fost blocată circulația din cauza mașinilor, ci și la intersecția pod Metalurgie cu bulevardul Chimiei a fost îngreunată. Șoferii care tranzitează zona sunt exasperați de ambuteiajele care se creează.

Mai exact, dimineață, între orele 07:00-08:00 și după-amiază, între orele 17:00-18:00, se creează cozi infernale care se întind până la intersecția de la pod Metalurgie. De asemenea, pe bulevardul Chimiei, sunt șoferi care parchează autoturismele neregulamentar, deși în zonă sunt amplasate indicatoare „oprirea interzisă”. Oamenii sunt nevoiți să circule pe o singură coloană, iar traficul este îngreunat din cauza limitatorului de vitează.

Este important de precizat faptul că și circulația mijloacelor de transport în comun este afectată din cauza ambuteiajelor care se întind pe o distanță de 200 de metri, până la pod Metalurgie.

În cursul zilei de ieri, 12 august 2024, în ședința Comisiei de Circulației din cadrul Primăriei Municipiului Iași s-a luat decizia demontării limitatorului de viteză de pe bulevardul Chimiei. Tot un limitator de viteză va fi dezasamblat pe șoseaua Păcurari, nr. 145 A.

Amintim faptul că șoferii sunt nemulțumiți și de limitatoarele de viteză amplasate pe șoseaua Păcurari, pe drumul unde în decursul anilor s-au întâmplat mai multe tragedii.

Comisia de Circulație a aprobat mai multe schimbări în traficul din Iași

Tot în cadrul ședinței de ieri, 12 august 2024, membrii Comisiei de Circulație au aprobat mai multe modificări care vor fi implementate după avizul emis de Poliția Rutieră.

Este vorba despre instalarea unui indicator „Acces interzis”, privind vehiculele care au masa mai mare de 7,5 tone, pe strada Eternitate.

În același sens, pe bulevardul C.A. Rosetti, numărul 32, în fața Centrului de Urgență pentru Recuperare și Integritate, administrat de Direcția de Asistență Socială, va fi înființată o nouă trecere pentru pietoni.

O astfel de trecere va fi amenajată atât pe strada Horga colț cu șoseaua Moara de foc, dar și la intrările din șoseaua Moara de Foc, în zona autogării din Păcurari.

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Iași a decis și amplasarea unor limitatoare de viteză pe strada Ciurchi, în zona parcului Ciurchi, pe strada Sofia Nădejde, pe Aleea Mihail Sadoveanu, în zona Grădiniței cu Program Prelungit „Căsuța Zânelor”, de pe strada Vasile Lupu, dar și în zona Școlii „Petru Poni”, de pe strada Păcurari.

Un limitator de viteză care paralizează traficul încă din luna aprilie 2024 va fi demontat. Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Iași a luat decizia în cursul zilei de ieri, 12 august 2024.

Comentarii
  • Înafară de montarea de stâlpișori (flexibili sau nu), bolarzi, limitatoare de viteză, separatoare de sensuri și benzi de circulație, sârmă ghimpată, șanțuri cu apă, mine și arici antitanc, ceva pentru… FLUIDIZAREA TRAFICULUI, de genul pasajelor supra și subterane, știe cumva Comisia de Circulație și Primăria Iași să facă?!

  • O sifonare de bani. Atat se face. Montarea si demontarea a enshpe mii de cacaturi a caror costuri si cheltuieli sunt volatile. Vopsea, limitatoare care oricum in 2 luni sunt tesite, stalpisori, vopsea CACALAU (care tine o luna).
    Sifon sifon sifon si…gazon!
    Ceva util…NIMIC!
    Copiii nostri vor pleca datorita calitatii vietii de tot rahatul din acest oras. Un oras caruia îi lipseste totul.
    …bine…asta daca nu esti un bou sau o vaca! Pentru ca iarba este destula!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *