Prima pagină » Local » Limitarea cash, criticată dur de Alianța pentru Unirea Românilor. „Cel mai grav este că se afectează și alte drepturi fundamentale ale oamenilor” – FOTO

Limitarea cash, criticată dur de Alianța pentru Unirea Românilor. „Cel mai grav este că se afectează și alte drepturi fundamentale ale oamenilor” – FOTO

03 nov. 2023, 02:00, 5 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Legea privind limitarea cash, criticată dur de AUR. Partidul susține că românilor le sunt încălcate drepturi fundamentale

Membri Alianței pentru Unirea Românilor s-au reunit în cursul zilei de ieri, 2 noiembrie 2023, pentru a susține conferința de presă pe teme de interes public. Printre cele mai importante se numără subiecte precum limitarea plăților cu numerar și legea privind retrocedările.

Limitarea cash, criticată dur de AUR

Cristina Emanuela Dascălu, candidat la alegerile europarlamentare din 2024, a criticat dur legea privind limitarea cash-ului.

„Eliminarea numerarului. Eliminarea cash-ului nu mai este o teorie a conspirației. Este confirmată de limitările tot mai mari cu privire la utilizarea numerarului. Prin măsurile fiscale asumate de către guvernarea PSD – PNL se vor limita, dragi români, plățile cu numerar. Aceasta este o realitate pe care nu o mai poate nega nimeni. Astăzi limităm un pic, mâine limităm un pic mai mult, peste un an și mai mult și, în curând, probabil, numerarul va fi interzis total. Unde este, atunci, conspirația, în condițiile în care vorbim despre realitate care se petrece sub ochii noștri.

În timp ce România încearcă să limiteze cât mai mult plățile în cash, Banca Centrala Europeană cere măsuri dure împotriva celor care refuză să accepte plățile în numerar, argumentând că monedele, bancnotele rămân un mijloc sigur, cel mai sigur de plată. Suntem în UE, eu sunt candidat din partea AUR la Parlamentul European, trebuie să ne comparăm cu alte țări europene. În țări occidentale nu se impun limite stricte în ceea ce privește folosirea numerarului. De asemenea, argumentul folosit de către actuala guvernare PNL – PSD este cel că restricțiile la plata cash ar reduce cumva evaziunea fiscală.

Dar acest argument nu este valid. De ce? Pentru că țări din jurul nostru, cum ar fi Ungaria, Polonia, Slovacia, Slovenia, permit plățile în numerar și colectează aproape 100 la sută din TVA, în același timp, România colectează 35 la sută. Este grav că nu mai e numerar? Desigur. Cel mai grav este că se afectează și alte drepturi fundamentale ale oamenilor. Este vorba de articolul 23 din Constituție, privind libertatea individuală. Articolul 44, dreptul la proprietatea privată, pentru că noi credem că, de fapt, prin separarea noastră de banii pe care îi câștigăm să fim separați de proprietatea privată, și mai avem un alt articol, 45, cel privind libertatea economică”, a transmis Prof. Univ. Dr. Cristina-Emanuela Dascălu, PhD, Membru Senat AUR și BCJ AUR-Iași, candidat AUR la alegerile europarlamentare din 2024.

Românii nu își mai pot retroceda terenurile

Simona Adonicioaiei, secretar general AUR Iași, a transmis faptul că legea 123/2023 a fost ascunsă de români. Aceștia nu mai pot retroceda terenurile după data de 19 noiembrie 2023.

„Sunt secretar general al județului Iași pentru AUR. Atât timp cât voi respira, de azi încolo voi respira doar pentru AUR și voi fi trup și suflet pentru a aduce în inimile neamului românesc aurul. Vin punctual spre dumneavoastră și vreau să vă aduc în atenție următorul subiect care este, la nivel național, foarte important și aș trage chiar un semnal de alarmă, pentru că vorbim de legea 123/2023, care iese din termenul de valabilitate, să spun așa, pe 19, luna aceasta.

Deci, teoretic, avem timp până pe 19, dragi oameni, să zic așa, să mai depunem o cerere către primărie. De ce spun teoretic? Pentru că, practic, nu mai avem decât 11 zile în care orice cetățean care a avut în proprietate un teren care a fost în vechile cooperative socialiste și încă nu și-a depus măcar o simplă cerere de retrocedare către primăria pe raza căreia a fost acea cooperativă mai are timp să o depună.

Am făcut o simplă cercetare la câteva comune și vreau să vă spun că am constatat cu mare tristețe nu doar că primarii și corpul administrativ a primăriilor din comune nu a adus la cunoștința oamenilor această lege care este în vigoare din 19 mai și se termină cele 6 luni pe 19 noiembrie. Nu numai că nu au adus la cunoștință, ci au ascuns intenționat. De ce au ascuns? Pentru că terenurile au fost luate și împărțite între ei? Aici, eu spun că ar fi bine ca organele să se autosesizeze”, a transmis Simona Adonicioaiei, secretar general AUR Iași.

Limitarea cash, criticată dur de Alianța pentru Unirea Românilor. Membrii partidului susțin faptul că acesta este doar începutul spre eliminarea totală a plăților cu numerar.

Comentarii
  • Totul spre beneficiul bancilor.

  • Dap !, jigodiile de politicieni sunt doar niste panarame corupte care executa ordinele stapinilor mondiali care deja controleaza tot sistemul financiar si economic , vor sa controleze si alimentele si atunci vor stapini lumea !, acesti diavoli care se aduna anual la Davos sunt niste sociopati care au ca scop controlul total asupra umanitatii pe toate palierele , nu pot scrie prea multe ca si asa presstitutia aservita imi sterg comentariile dind dovada si ei de slugi fara discernamint propriu si coloana vertebrala

  • Alegeri anticipate!

    Joloos Ciolanu comunistul PCR , joooos guvernul,jooos criminalii PNL! Pebtry romani si 1 leu este foarte importaaaaaaant, murim de foame si saracie , de unde sa mai dam su bancilor??? Se imbogatesc bancherii lui johana si Ciolanu pe banii amaratilorr de romani???? De unde bani?Criminalilor de
    la guvernare, joooos ,alegeri anticipate!Criminalilooooooor!

  • Alegeri anticipate!

    Joloos Ciolanu comunistul PCR , joooos guvernul,jooos criminalii PNL! Pebtry romani si 1 leu este foarte importaaaaaaant, murim de foame si saracie , de unde sa mai dam su bancilor??? Se imbogatesc bancherii lui johana si Ciolanu pe banii amaratilorr de romani???? De unde bani?Criminalilor de
    la guvernare, joooos ,alegeri anticipate!Criminalilooooooor! Huoooooo

  • Au venit iar comuniștii la putere mama?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024