Prima pagină » Stiri si curiozitati » Limbajul tacâmurilor: Ce semnificație are poziția tacâmurilor la sfârșitul mesei

Limbajul tacâmurilor: Ce semnificație are poziția tacâmurilor la sfârșitul mesei

14 mart. 2022, 13:23,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Chiar dacă majoritatea oamenilor nu țin cont de acest lucru, limbajul tacâmurilor este important. Iată ce semnificație are poziția tacâmurilor la sfârșitul mesei.

Fie că iei masa la restaurant sau fie că ești în vizită la cineva apropiat, este necesar să cunoști câteva reguli de bază. Trebuie să știi că și tacâmurile au limbajul lor, iar felul în care le poziționezi în momentul în care ai terminat de mâncat, va dezvălui părerea pe care o ai în ceea ce privește mâncarea.

De asemenea, este important să știi și cum să te comporți pe parcursul mesei. De aceea, în acest articol, vei descoperi totul despre bunele maniere la masă.

Limbajul tacâmurilor: Cum așezi tacâmurile la finalul mesei

În momentul în care ai terminat de mâncat, este important să lași un feedback persoanei care a gătit. Astfel că, iată cele cinci mesaje, pe care le poți transmite cu ajutorul tacâmurilor.

„Am luat o pauză” – Folosește acest mesaj, pentru a anunța ospătarul sau gazda că părăsești masa pentru o anumită perioadă de timp și că nu ai terminat de mâncat.

„Am luat o pauză”

„Am luat o pauză”

„Sunt pregătit pentru următorul fel” – În cazul în care ai terminat de mâncat și îți dorești să treci la următorul fel, poziționează tacâmurile în acest fel:

„Sunt pregătit pentru următorul fel”

„Sunt pregătit pentru următorul fel”

„Mâncarea a fost excelentă” – Acest mesaj îl va bucura enorm pe bucătar. Acesta adoră când mâncarea îi este apreciată.

„Mâncarea a fost excelentă”

„Mâncarea a fost excelentă”

„Am terminat de mâncat” – Poți spune că ai terminat de mâncat și fără să rostești acest cuvinte. Exprimă-te cu ajutorul tacâmurilor, iar ceilalți vor înțelege că îț pot lua farfuria, chiar dacă nu ai terminat tot preparatul.

„Am terminat de mâncat”

„Am terminat de mâncat”

„Nu mi-a plăcut preparatul” – Plasează cuțitul între primii doi dinți ai furculiței, dacă preparatul nu a fost pe gustul tău. Este inevitabil ca aceste situații să nu aibă loc.

„Nu mi-a plăcut preparatul”

„Nu mi-a plăcut preparatul”

Ține cont că acest limbaj este unul universal, astfel că îl poți folosi peste tot în lume.

Bunele maniere la restaurant

Atunci când iei masa la restaurant, este imperios să știi câteva noțiuni de bază. În acest fel, vei da dovadă de eleganță și rafinament.

Ai mare grijă la ținuta pe care o abordezi. Aceasta trebuie să fie în concordanță cu evenimentul la care participi. Dacă evenimentul este unul extravagant, alege o ținută elegantă, în ton cu ocazia respectivă, iar dacă urmează să partici la un eveniment de familie, poartă o ținută lejeră și rafinată.

Cel care intră primul în restaurant este bărbatul, iar femeia este cea care se va așeza prima la masă, după ce bărbatul îi va trage scaunul pe care urmează să se așeze.

După consultarea meniului, bărbatul este cel care va chema chelnerul pentru a da comanda. Atunci când restaurantul este relativ gol, meniurile vor fi închise după ce s-a decis comanda, pentru ca ospătarul să observe și să vină să ia comanda.

O altă regulă de conduită se referă la statul pe telefon. Acest lucru nu se face în timpul mesei, deoarece denotă lipsă de respect față de persoanele aflate la masă.

Totodată, dacă te afli la masă cu alte persoane, așteaptă până când toată lumea a primit mâncarea și abia apoi poți începe să mănânci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *