Prima pagină » Sanatate » Limbă încărcată – poze. Sursele de infecție și tratamentul conservator

Limbă încărcată – poze. Sursele de infecție și tratamentul conservator

06 mart. 2023, 13:42,
în Sanatate

Tot mai multe persoane suferă de limbă încărcată și caută să identifice cauza analizând poze pe internet. Limba este un organ muscular format din țesuturi moi și acoperit de o mucoasă specifică cu numeroși receptori nervoși. Leziunile suferite de aceasta au întotdeauna consecințe negative care afectează calitatea vieții unei persoane.

Una dintre consecințele negative ale traumatismelor este abcesul limbii, o zonă inflamată localizată cu puroi. Acesta poate fi localizată aproape de suprafața mucoasei, în stratul muscular al acesteia. Este deosebit de periculos dacă un astfel de infiltrat este localizat la baza limbii.

Limbă încărcată – poze. Factorii care provoacă dezvoltarea bolii

O limbă încărcată poate fi provocată de o singură mușcătură sau înțepătură cu un os de pește. De asemenea, limba poate fi lezată de un dinte ascuțit și ciobit sau de un accesoriu ortopedic prost făcut. Abcesul de limbă este cauzat de o rană infectată, poate fi de origine fungică sau bacteriană și afectează țesutul profund.

Sursele de infecție sunt focarele existente în organism. Răspândirea are loc prin sânge sau prin sistemul limfatic. O durere de gât, stomatita, sinuzita maxilară sau otita medie sunt cauze frecvente care poate provoca o limbă încărcată.

Un abces este o afecțiune cu evoluție rapidă și poate fi limfodenită submandibulară. Afecțiunea este superficială și prezintă un disconfort sever care iradiază spre ureche, prezentând o umflătură locală la palpare.

Consecințele grave cauzate de disconfort. Ce se întâmplă dacă simptomul nu este tratat la timp

Durerea provocată de disconfort poate fi profundă. Pacientul prezintă tulburări de somn, pierderea poftei de mâncare, slăbiciune, dureri de cap frecvente, febră și ganglioni limfatici cervicali umflați. În unele cazuri, este posibil ca pacientul să aibă doar un disconfort minor sau să nu prezinte niciun simptom.

Dacă nu este tratat prompt, abcesul de limbă poate evolua spre limfodenită submandibulară, o inflamație a ganglionilor limfatici. Odată cu inflamația, limba devine umflată, căpătând o nuanță nesănătoasă, așa cum se vede în fotografie.

O complicație severă este flegmonul limbii, când corpul limbii este puternic și uniform mărit. Patologia nu are limite clare. Starea pacientului este însoțită de manifestări de sufocare. În cazul în care puroiul este localizat profund, pacientul se plânge de slăbiciune generală. Febra poate crește. Dacă procesul este cronic, respirația devine dificilă. Lipsa tratamentului poate provoca o înrăutățire a stării.

Cum este efectuat diagnosticul? Recomandări pentru vindecarea afecțiunii

Baza pentru diagnostic constă în rezultatele examinării, puncția și rezultatele examenului microbiologic. Analiza generală a sângelui arată prezența unui focar de inflamație. Tipul de agent patogen este determinat prin cultură microbiologică. Diagnosticul diferențial se face pe baza unei radiografii.

Simptomele sunt similare cu flegmonii și limfadenita abcesivă a ganglionilor limfatici de la nivelul bărbiei. În cazul în care diagnosticul nu este clar, se efectuează o puncție pentru a găsi abcesul. Dacă nu este tratată prompt, pot apărea complicații, până la moarte. Din acest motiv, este important să consultați un medic stomatolog încă de la debutul bolii. În acest caz, poate fi evitată intervenția chirurgicală.

Tratamentul conservator pentru limba încărcată exact ca în poze poate fi folosit doar în cazul pustulelor superficiale. Pacientul este sfătuit să-și clătească gura cu o soluție antiseptică. De asemenea, este indicată o cură de medicamente antiinflamatorii și antibacteriene. Mulți medici recomandată administrarea de vitamine.

Bugetul.ro
Amenințare pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone de la Bruxelles. Comisia Europeană pare să-i fi pus gând rău instituției care se ocupă de protecția consumatorilor
redactia.ro
Doliu în lumea televiziunii. Una dintre cele mai frumoase femei s-a stins subit la doar 27 de ani. Avea tot viitorul în față și o poveste emoționantă
Bugetul.ro
Marele zăcământ de petrol ascuns în „măruntaiele” României. Locul în care a fost găsită o adevărată „comoară” de petrol și gaze naturale este surprinzător
a1.ro
Mesaje, urări și felicitări de Florii 2025. Cele mai frumoase urări pentru cei care își serbează ziua numelui
Playtech.ro
Staţiunea de aur a lui Nicolae Ceauşescu renaşte. Un lanţ hotelier internaţional vrea să investească aici
observatornews.ro
Maşinile pe care copiii români le pot conduce de la 14 ani. Nu le trebuie cursuri sau permis: "Nu are ce să îți facă nici preşedintele ţării"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Veste de coșmar despre pensii. Vor scădea cu circa 1.000 de lei
realitatea.net
Ce trebuie să faci cu bulbii lalelelor după ce se scutură florile? Trucuri pentru reluarea înfloririi
SportpeSurse
Surpriză totală! Reghecampf și-a anunțat revenirea pe bancă!
Playtech.ro
Până când ţine vacanţa de Paşte în 2025. Se prelungeşte faţă de alţi ani
Dailybusiness.ro
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
RomaniaTV
Preşedintele Bolojan şi premierul Ciolacu, anunţ în tandem despre banii românilor: Este prioritate absolută!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunț important pentru seniorii care încasează pensiile vineri pe card. Când trebuie să meargă la bancomat
redactia.ro
Doliu în lumea artistică din România. A murit unul dintre cei mai cunoscuți dansatori din țară
ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 aprilie 2025
12 aprilie 2025