Prima pagină » Actualitate » Lily, o tânără din Vietnam, a rămas șocată de ce a văzut într-un restaurant din București: „Româncele trebuie iubite mai mult!”
Lily, o tânără din Vietnam, a rămas șocată de ce a văzut într-un restaurant din București: „Româncele trebuie iubite mai mult!”

Lily, o tânără din Vietnam, a rămas șocată de ce a văzut într-un restaurant din București: „Româncele trebuie iubite mai mult!”

01 aug. 2024, 09:26,
în Actualitate

Lily, o tânără din Vietnam, a rămas șocată de ce a văzut într-un restaurant din București. Aceasta locuiește acum în capitala României și postarea ei de pe Instagram a provocat un val de reacții. Aceasta a povestit o experiență trăită într-un restaurant din București, unde a văzut cum un cuplu care a împărțit nota de plată.

Lily, o tânără din Vietnam, a rămas șocată de ce a văzut într-un restaurant din București

Într-o postare recentă, Lily, o tânără din Vietnam, a povestit pe Instagram cum a fost surprinsă să vadă în București, într-un restaurant, cum un cuplu care a împărțit nota de plată. Această practică nu este una obișnuită în cultura vietnameză, unde bărbatul este de obicei responsabil pentru achitarea cheltuielilor atunci când se află în compania unei femei.

Lily este căsătorită cu un român și stabilită în România. Tânăra a precizat că, în Vietnam, doar 1% dintre femei plătesc nota în compania unui bărbat, și asta doar dacă ieșirea în oraș sau cumpărăturile au fost inițiate de ele. Postarea ei a devenit rapid virală, acumulând mii de aprecieri și sute de comentarii.

În fața reacțiilor entuziaste, Lily a adresat un mesaj special bărbaților din România, apreciind deschiderea și egalitatea în relațiile de cuplu observate în țara gazdă.

„Chiar am fost surprinsă și respectate atât de mult româncele când am văzut că sunt dispuse să împartă nota 50 / 50 cu iubiții lor. Multe fete chiar fac asta la prima lor întâlnire. Acest lucru nu se va întâmpla în Vietnam. Deoarece cultura vietnameză crede în mod inerent că femeile sunt dezavantajate din toate punctele de vedere și trebuie protejate, a câștiga bani este responsabilitatea bărbaților.

Așa că atunci când se întâlnește, bărbatul este întotdeauna cel care plătește pentru a dovedi că este capabil să aibă grijă de ea. Sunt și momente când o femeie va plăti, dar numai dacă ea este cea care a cerut prima. Așa că le admir foarte mult pe fetele din România. Vă rog să iubiți mai mult româncele”, a scris Lily pe Instagram.

Cum au reacționat internauții la postarea vietnamezei

Povestea lui Lily a stârnit un interes considerabil, scoțând în evidență contrastul cultural în abordarea relațiilor de cuplu și a generozității. Lily a adus în prim-plan o temă care reflectă nu doar tradițiile vietnameze, ci și admirația sa pentru femeile din România care își revendică independența și împărtășesc responsabilitățile financiare cu partenerii lor.

„Ca în Vietnam, sunt multe țări cu aceste principii. Mi se par mult mai corecte , decât varianta 50 / 50”, „Educația financiară ar face ca și româncele să nu mai împartă nota cu iubiții lor…”, „Să știi că și pe-aici există o dezbatere legat de cine plătește. Momentan aș spune că abordarea 50 / 50 este mai larg răspândită, dar.. nu este chiar singura”, au fot câteva dintre comentariile internauților la postarea lui Lily, o tânără din Vietnam, care a rămas șocată de ce a văzut într-un restaurant din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *