Prima pagină » Sport » Liga Profesionistă de Fotbal cere solidaritatea cluburilor, după cazurile de COVID-19 din Liga I! „Vom găsi soluții împreună”
Liga Profesionistă de Fotbal cere solidaritatea cluburilor, după cazurile de COVID-19 din Liga I!

Liga Profesionistă de Fotbal cere solidaritatea cluburilor, după cazurile de COVID-19 din Liga I! „Vom găsi soluții împreună”

20 iul. 2020, 04:00,
BZI.ro, în Sport

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a reacționat printr-un mesaj postat pe contul personal de Facebook, cerând solidaritatea cluburilor, după cazurile de COVID-19 din Liga I!

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a reacționat, printr-un mesaj postat pe contul personal de Facebook, după problemele apărute în ultimele zile în Liga I, când au fost confirmate cazuri de COVID-19 la Dinamo și CFR Cluj.
Secretarul general al LPF a transmis, încă o dată, că actualul sezon al Ligii I va fi încheiat pe teren și a cerut cluburilor să dea dovadă de solidaritate în aceste vremuri dificile, respectând toate măsurile de protecție necesare.

Mesajul lui Justin Ștefan, după ultimele cazuri de COVID-19 din Liga I

„Anumite persoane implicate în fotbal au ajuns să gândească precum unele bănci în pragul crizei: «suntem prea mari pentru a ne prăbuși». Pe toți cei tentați de o asemenea abordare îi rog să evite capcana întinsă de o astfel de gândire.

Fotbalul profesionist nu va fi salvat nici de statul român, care, la acest moment are, pe bună dreptate, alte priorități, nici de banii fanilor, poate cu excepția fericită a clubului Dinamo.
Toate cluburile din Liga I trebuie să rămână unite în fața provocărilor generate de COVID-19. Am convingerea că vom reuși să găsim împreună soluții pentru a merge mai departe, fără să stăm cu mâna întinsă în fața nimănui.
Evitarea asumării unor riscuri exagerate de natură să genereze un impact economic vădit negativ pentru fotbalul românesc și solidaritatea reprezintă elementul-cheie pentru evitarea unui risc sistemic care planează asupra fotbalului din țara noastră. Cât timp există date în calendarul competițional, rămânem atașați obiectivului finalizării competiției Liga 1 pe terenul de joc”, a transmis Justin Ștefan.

Cazurile de COVID-19 de la Dinamo, unde 10 jucători au fost confirmați pozitiv, și CFR Cluj, club din cadrul căruia Adrian Păun a fost depistat cu noul virus, au dus la amânarea a trei partide, cel puțin deocamdată.
Dinamo urma să întâlnească Chindia Târgoviște, joi și duminică, în timp ce formația antrenată de Dan Petrescu avea programată partida cu FCSB, sâmbătă, pe Arena Națională, jocuri ce vor fi reprogramate la o dată ulterioară.
Cei de la CFR Cluj au refăcut duminică testele pentru COVID-19, același lucru care se va întâmpla și în cazul fotbaliștilor și antrenorilor de la Dinamo, marți.

Caz de COVID-19 la CFR Cluj: „Temperatură de peste 38 de grade”

Partida FCSB – CFR Cluj, care ar fi trebuit să se dispute sâmbătă, de la ora 21:00, a fost amânată și va fi reprogramată pentru o dată ulterioară.

„Momentan a fost un rezultat pozitiv confirmat telefonic. Astăzi dimineață, un jucător a prezentat simptome specifice COVID-19, respectiv febră peste 38 de grade. A fost testat de urgență, rezultatul este pozitiv. Așteptăm buletinul de analiză cu parafa medicului și, după asta, amânăm meciul de astăzi.
A crescut numărul de cazuri și în țară, jucătorii sunt rezistenți. Probabil mulți dintre ei nu prezintă simptome clare și atunci e un risc mult mai mare să se îmbolnăvească”, a declarat Justin Ștefan.

Justin Ștefan: „Cred că Dinamo nu mai vrea acum să joace finala Cupei!” Poziția LPF față de sancționarea clubului

De asemenea, Justin Ștefan a explicat ce decizii a luat Liga Profesionistă de Fotbal după vestea că 10 jucători de la Dinamo au fost depistați pozitiv la COVID-19.

„Inițial, oficialii clubului mi-au zis că sunt asimptomatici, pe urmă am aflat că sunt și jucători internați în spital. După neprogramarea meciului cu Chindia, sunt alte două proceduri, ancheta epidemiologică și apoi o nouă testare peste 5 zile, așa cum prevede protocolul.
Să vedem ce se întâmplă și cu ceilalți jucători, este vorba și de o perioadă de incubație, aici nu suntem specialiști. E o situație neplăcută, clar au și ghinion”, a declarat secretarul general al LPF.
Justin Ștefan a dat și asigurări celor de la Dinamo că nu vor exista repercusiuni din cauza acestei situații.

„Nu se pune problema să piardă cu 3-0 la masa verde, trebuie să ți se demonstreze o culpă în neorganizarea meciurilor, e greu, noi suntem interesați să jucăm tot pe teren. Soluția e să extinzi sezonul, barajul de promovare/retrogradare era în 9-12 august, azi avem varianta cu 15-19 august.
Acum, cred că Dinamo nu-și mai dorește să joace finala Cupei României! E o situație specială, ai lot de 25 de jucători la prima echipă, sunt doar 19 disponibili, aduci de la juniori, vorbim de altă valoare, sigur,” a precizat Justin Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *