Prima pagină » Cancan ultimă oră » Lidia Buble, despre afecțiunea de care suferă: „E chinuitor, o iau razna de tot!”

Lidia Buble, despre afecțiunea de care suferă: „E chinuitor, o iau razna de tot!”

21 sept. 2022, 20:39,
în Cancan ultimă oră

Lidia Buble a dezvăluit că suferă de o afecțiune din cauza căreia nu se poate odihni noaptea. Cântăreața s-a plâns că, uneori, trece prin nopți de-a dreptul chinuitoare deoarece nu poate adormi și începe să-și imagineze tot felul de lucruri ciudate când e întuneric în cameră. În termeni de specialitate, Lidia Buble se confruntă cu nictofobia, o afecțiune ce se manifestă prin teama de întuneric.

„Dacă am tablouri prin casă mă gândesc că noaptea pleacă aia din tablou… Am nopți în care nu închid niciun ochi. Adorm doar spre dimineață când se luminează afară, 2-3 ore. În unele seri e chinuitor. În momentul în care rămân singură o iau razna rău de tot”, a spus Lidia Buble, în cadrul unei emisiuni televizate.

Adulții pot suferi de nictofobie

Potrivit experților, chiar și adulții pot suferi de nictofobie, iar cauzele pot fi asocierea întunericului cu anumite traume din copilărie, cu situații neplăcute petrecute pe timpul nopții sau cu evenimente tragice la care au participat noaptea.

În situații rare, nictofobia trădează afecțiuni cardiace, neurologice, tulburări psihice sau hormonale. Pe fondul fricii de întuneric se pot declanșa crizele de astm cu senzația de sufocare, notează doc.ro.

Lidia Buble, despre lipsurile din copilărie

Artista se bucură acum de un mare succes pe plan profesional, însă viața ei nu a fost mereu așa cum și-ar fi dorit. Lidia a crescut într-o familie numeroasă, cu 10 frați, iar lipsurile materiale s-au simțit adesea în casa Buble.

„La Deva am început cu tata în cimitir, la gropi. Am fost o fire independentă de mică, nu puteam să le cer alor mei, cu 11 copii, bani. Am zis că încep să muncesc, să fac bănuții mei. Făceam 100 de lei pe zi. Apoi am fost femeie de serviciu la tipografie, toată vara. Am fost iar femeie de serviciu într-o cafenea la mall în Deva. După am lucrat la un solar. În București, primul job a fost de bonă. Apoi am fost ajutor de manager de vânzări auto. Apoi m-am împrietenit cu o fată care își dorea să ajungă cântăreață.

Noi acasă am crescut fără televizor, nu știam artiști din România, știam muzica noastră de la biserică. În București iar n-am avut timp de televizor, trebuia să muncesc să mă întrețin. Nu știam cine e Adi Sînă”, a povestit Lidia Buble, în emisiunea online „Duet cu Alexandra”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *