Prima pagină » National » Liderul tinerilor social-democrați: Guvernul păcănelelor transformă programul IMM Invest într-un fiasco, iar sute de mii de locuri de muncă sunt în pericol (P)
Liderul tinerilor social-democrați: Guvernul păcănelelor transformă programul IMM Invest într-un fiasco, iar sute de mii de locuri de muncă sunt în pericol (P)

Liderul tinerilor social-democrați: Guvernul păcănelelor transformă programul IMM Invest într-un fiasco, iar sute de mii de locuri de muncă sunt în pericol (P)

21 iun. 2020, 09:43,
BZI.ro, în National

Liderul TSD, deputatul Bogdan Cojocaru acuză aroganța guvernului PNL care proclamă succesul programului IMM Invest, deși realitatea este cu totul alta, întrucât s-a cheltuit mai puțin de un sfert din suma totală alocată.

“Ne anunță domnii liberali că programul IMM Invest merge strună. O minciună fără margini, pentru că în realitate lucrurile stau taman pe dos. Din sutele de mii de firme care există în România doar o mică parte au beneficiat de fonduri, dar mai grav este că suma alocată proiectului s-a cheltuit doar pe un sfert. S-au prevăzut 15 miliarde de lei în total pentru acest program, iar suma acordată până acum firmelor nu trece de patru miliarde de lei“, afirmă deputatul PSD, Bogdan Cojocaru.

El spune că în timp ce antreprenorii se zbat să-și salveze companiile, guvernul liberal are tupeul să se laude cu un succes care de fapt e un dezastru pe linie.

“Aici nu vorbim doar de salvarea de la faliment a firmelor, ci de sute de mii de locuri de muncă în pericol. Deja vedem că s-au înmulțit anunțurile referitoare la concedieri, iar programul IMM Invest avea tocmai scopul de a opri acest fenomen. Cinism și inconștiență ceea ce face guvernul Orban. Un program care anunța salvarea companiilor românești se transformă într-un fiasco“, adaugă liderul TSD, Bogdan Cojocaru.

Totodată, deputatul PSD acuză politicile dezastruoase ale guvernului PNL în privința industriei HORECA, grav afectată de pandemie.

Bogdan Cojocaru consideră că e dificil de înțeles de ce se pot redeschide sălile pentru jocuri de noroc, însă restaurantele rămân închise.

“Adevărul a ieșit la iveală zilele trecute când consilierul guvernamental în domeniul jocurilor de noroc a demisionat din funcție. Păi dacă tot a salvat acest om industria păcănelelor, ar fi trebuit promovat de amicul său Orban, de ce să plece din funcție? Ce interese au acești oameni? Nu cumva unii dintre apropiații liberalilor cu funcții în Palatul Victoria au afaceri cu păcănele?“, se întreabă liderul TSD, Bogdan Cojocaru.

El spune că fiecare zi care trece cu PNL la guvernare este un adevărat dezastru pentru România.

“PNL n-a avut nici un program în toamna anului trecut când a venit la guvernare. Singurul lor plan a fost să declanșeze anticipatele și să-i păcălească pe români. Manevra cu alegerile înainte de termen nu le-a reușit, iar PSD este hotărât să le arate românilor adevărata față a acestui partid, condus de oameni incompetenți și puși pe căpătuială“, a afirmat deputatul Bogdan Cojocaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *