Prima pagină » Actualitate » Liderul senatorilor PSD îl atacă dur pe Ludovic Orban: „cum vă permiteți să vă jucați cu sănătatea și viața copiilor noștri?“
Liderul senatorilor PSD îl atacă dur pe Ludovic Orban: „cum vă permiteți să vă jucați cu sănătatea și viața copiilor noștri?“

Liderul senatorilor PSD îl atacă dur pe Ludovic Orban: „cum vă permiteți să vă jucați cu sănătatea și viața copiilor noștri?“

25 aug. 2020, 17:15,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Liderul grupului PSD din Senat, Radu Preda, îl atacă dur pe premierul Ludovic Orban. Liderul social democrat îl acuză pe Ludovic Orban că nu este normal ca Guvernul să nu asigure măști de protecție pentru toți elevii.

„Orban recidivează și anunță că îi lasă pe copii fără măști la școală. Guvernul Orban impune purtarea de măști de protecție la școală, dar nu le asigură nimic.

Părinții sunt obligați din banii lor să le asigure copiilor măști și dezinfectant pentru a putea merge la școală în condiții de siguranță“, scrie Radu Preda pe Facebook.

Liderul senatorilor PSD îl atacă dur pe Ludovic Orban: „Trimite copiii la școală să se infecteze unul de altul!“

Liderul grupului PSD din Senat susține că executivul dă dovadă de mult cinism lăsând copiii să se infecteze

„Guvernul liberal e atât de cinic încât nu dă doi bani pe protejarea sănătății copiilor pe care îi trimite la școală să se infecteze unul de altul pentru că nu vrea să cumpere măști.

Domnule Orban, cum vă permiteți să vă jucați cu sănătatea și viața copiilor noștri?”, scrie Radu Preda pe Facebook.

„Nu sunt bani pentru toți copiii“

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că este imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii şi profesorii din România, dar vor exista în fiecare şcoală din ţară dezinfectanţi şi măşti pentru copiii din familii sărace sau care îşi uită masca acasă, şi, de asemenea, va fi asigurat accesul la apă şi canalizare.

„Există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite din partea statului, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii. Din perspectiva Guvernului, noi punem bani la dispoziţie autorităţilor publice locale, să facă un stoc minim de măşti şi materiale dezinfectante în fiecare şcoală, pentru situaţii de avarie, să spunem, îşi uită măscuţa copilul, e dintr-o familie mai săracă, i s-au terminat măştile, însă este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii. Deci, sprijinul guvernamental merge pentru categoriile defavorizate, pe o achiziţie deja finalizată la Ministerul Sănătăţii”, a spus vicepremierul Raluca Turcan.

„Măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile“

Premierul Ludovic Orban a apreciat că autoritățile nu pot asigura măști de protecție pentru toți elevii, odată cu deschiderea anului școlar. Totuși, în fiecare școală vor fi măști, astfel încât, dacă un elev vine fără mască la școală, să poată primi o mască de la cadrele didactice.

„În deschiderea școlilor este un parteneriat în care este implicat și guvernul și autoritățile locale Vom deconta cheltuielile care sunt făcute de autoritățile locale pentru desfășurarea în bune condiții.

Prioritar este să asigurăm măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile așa cum a fost și alocarea pentru achiziționarea de măști. Evident că trebuie să existe măști suplimentare dacă un copil vine fără mască să i se pună la dispoziție masca, dar acum nu se pot lua măști pentru toți copiii”, a precizat Ludovic Orban.

În legătură cu măștile pentru persoanele din familii vulnerabile, premierul a declarat că s-a livrat deja o primă cantitate din cele 115 milioane de măști și că în următoarele 7 zile firma care a câștigat licitația trebuie să livreze și restul măștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *