Prima pagină » Actualitate » Liderul senatorilor PSD aduce acuzații grave Guvernului: „Negocierea ratingului de țară a însemnat renunțarea la majorarea cu 40% a punctului de pensie“
Liderul senatorilor PSD aduce acuzații grave Guvernului: „Negocierea ratingului de țară a însemnat renunțarea la majorarea cu 40% a punctului de pensie“

Liderul senatorilor PSD aduce acuzații grave Guvernului: „Negocierea ratingului de țară a însemnat renunțarea la majorarea cu 40% a punctului de pensie“

26 aug. 2020, 15:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Liderul senatorilor PSD, Radu Preda, aduce acuzații grave Guvernului Ludovic Orban. Radu Preda susține că punctul de pensie nu a fost majorat cu 40% de la 1 septembrie, așa cum a prevăzut legea modificată de Guvern, din cauza negocierilor Palatului Victoria cu instituțiile internaționale de rating financiar.

„Minciunile PNL ies la iveală pas cu pas! Se dovedește acum că guvernarea lui Orban este doar cu gândul doar la AUSTERITATE pentru cetățenii români, model patentat de aripa PDL a partidului acum 10 ani!”, a scris Radu Preda pe Facebook.

Liderul senatorilor PSD aduce acuzații grave Guvernului: „Negocierea ratingului de țară a însemnat renunțarea la majorarea cu 40% a punctului de pensie“

Liderul senatorilor PSD amintește problemele existente în bugetul propus de guvernul liberal, amintind de imposibilitatea majorării salariilor, dar și de negocierea ratingului de țară de la începutul anului, care a însemnat și renunțarea la majorarea cu 40% a punctului de pensie.

„De la adoptarea Bugetului de stat, pentru prima dată prin angajarea răspunderii, am spus că:

Banii din bugetul de anul ăsta nu ajung decât pentru primele 9-10 luni ale anului 2020 și acum la rectificarea bugetară din august se confirmă acest lucru. Majorarea de salarii din septembrie a profesorilor nu este prinsă în buget și nici nu a fost. Aceeași rectificarea din august confirmă acest lucru. Negocierea ratingului de țară de la începutul anului a însemnat de facto și renunțarea la majorarea cu 40% a punctului de pensie, restul baletului guvernamental de pe parcursul anului fiind de fapt o minciună“, precizează Radu Preda.

Nu au vrut să dubleze alocațiile!

Liderul social democrat apreciază că liberalii nu au vrut să dubleze alocațiile.

„PNL nu a avut nici o secundă în gând să dubleze alocațiile copiilor deși a amânat momentul până la 1 august când promisesera că vor da banii copiilor, au mințit din nou.

Rând pe rând lideri ai PNL au confirmat oficial că nu au intenționat să caute soluții și că nu sunt bani prevăzuți pentru aceste nevoi ale românilor. Ei, PNL-iști, au mințit, noi, cei de la PSD, am avut dreptate. Dar nu-i nimic, fantasticul ministru Cîțu va continua goana împrumuturilor cu viteza uluitoare de 1.000 de euro/secundă iar mesajul pentru români va fi același „NU SUNT BANI” pentru nevoile celor mulți, nu sunt bani pentru alocații, nu sunt bani pentru profesori, nu sunt bani pentru pensionari și nici nu vor fi curând“, a mai scris Radu Preda pe pagina sa de Facebook.

Liderul senatorilor PSD îl atacă dur pe Ludovic Orban: „Trimite copiii la școală să se infecteze unul de altul!“

Altfel, liderul grupului PSD din Senat susține că executivul dă dovadă de mult cinism lăsând copiii să se infecteze

„Guvernul liberal e atât de cinic încât nu dă doi bani pe protejarea sănătății copiilor pe care îi trimite la școală să se infecteze unul de altul pentru că nu vrea să cumpere măști.

Domnule Orban, cum vă permiteți să vă jucați cu sănătatea și viața copiilor noștri?”, scrie Radu Preda pe Facebook.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că este imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii şi profesorii din România, dar vor exista în fiecare şcoală din ţară dezinfectanţi şi măşti pentru copiii din familii sărace sau care îşi uită masca acasă, şi, de asemenea, va fi asigurat accesul la apă şi canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *