Prima pagină » International » Liderul Ramzan Kadîrov răspunde zvonurilor privind starea sa de sănătate: „Dacă pot să cânt, înseamnă că sunt viu”
Liderul Ramzan Kadîrov răspunde zvonurilor privind starea sa de sănătate:

Liderul Ramzan Kadîrov răspunde zvonurilor privind starea sa de sănătate: „Dacă pot să cânt, înseamnă că sunt viu”

30 aug. 2024, 22:40,
în International

Întrebat de urmăritorii săi despre starea sa de sănătate, Ramzan Kadîrov a afirmat pe platforma VKontakte, adesea numită „Facebook-ul Rusiei,” că se simte „bine,” potrivit Politico.

Kadîrov, un aliat important al președintelui Vladimir Putin, a răspuns într-un live pe VKontakte la întrebările și zvonurile despre problemele sale de sănătate.

„Doctorii spun că am corpul unui tânăr,” a spus el în timpul unei plimbări de seară.

„Dacă pot să cânt, înseamnă că sunt în viață,” a glumit Kadîrov, care a început videoclipul cântând. „Starea mea de sănătate este bună; la fiecare trei luni fac reparații minore, iar la fiecare șase luni, reparații majore.”

La începutul lunii, Kadîrov a menționat că face controale medicale trimestriale, iar singura problemă pe care o are este „o ușoară deficiență de vitamina D.” Ulterior, a postat imagini în care făcea flotări.

Kremlinul este la curent cu starea lui Kadîrov

În septembrie 2023, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a raportat că liderul cecen ar fi într-o stare critică din cauza unei boli.

„Există informații că criminalul de război Kadîrov este într-o stare gravă – bolile sale preexistente s-au agravat, ducându-l într-o stare foarte dificilă. Este bolnav de multă vreme,” a declarat atunci un purtător de cuvânt al SBU.

În aprilie, publicația independentă rusă Novaia Gazeta a raportat că Kadîrov suferă de o afecțiune pancreatică gravă, care nu poate fi vindecată, lucru ce a cauzat îngrijorare în cercurile din jurul său.

Ziarul a precizat că liderul cecen a fost diagnosticat pentru prima dată cu necroză pancreatică în ianuarie 2019. La acea vreme, Kadîrov nu a ascuns că a fost nevoit să-și ia un concediu, afirmând că este „temporar inapt pentru muncă.”

În octombrie, Kadîrov a dispărut din atenția publicului, iar canalele rusești de pe Telegram au speculat că starea sa de sănătate s-a deteriorat, posibil din cauza unei otrăviri—alegație negată ulterior de un consilier al său.

Ziarul a mai relatat că Kremlinul este la curent cu starea lui Kadîrov și a pregătit un plan de înlocuire a acestuia încă din septembrie anul trecut. Potrivit publicației, Apti Alaudinov, șeful forțelor speciale cecene și recent numit adjunct al șefului Direcției principale pentru activități militare și politice a Ministerului Apărării, ar putea să-i ia locul lui Kadîrov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *