Prima pagină » Local » Liderul PNL Iași, Alexandru Muraru, cere refacerea coaliției cu USR! Ce spune despre o alianță cu PSD
Liderul PNL Iași, Alexandru Muraru, cere refacerea coaliției cu USR! Ce spune despre o alianță cu PSD

Liderul PNL Iași, Alexandru Muraru, cere refacerea coaliției cu USR! Ce spune despre o alianță cu PSD

05 nov. 2021, 12:32,
în Local

Liderul PNL Iași, Alexandru Muraru, a publicat un mesaj prin care consideră că singura modalitate prin care criza poate înceta este refacerea coaliţiei alături de USR. Acesta consideră că nu este viabilă varianta unei alianțe alături de PSD.

Vă aducem aminte faptul că în aceste momente se negociază pe plan politic formarea unui Guvern. Florin Cîțu și Marcel Ciolacu ar fi ajuns la o înţelegere, iar cei din USR ar fi fost deja lăsați în opoziție.

Alexandru Muraru, președintele PNL Iași consideră că cea mai bună variantă de Guvernare este alături de USR

Într-o intervenție, Alexandru Muraru consideră că cea mai bună variantă pentru România este un guvern format din PNL, USR și UDMR. Așadar, liderul PNL Iași respinge o alianță alături de PSD:

”Criza politică și guvernamentală trebuie să înceteze. Cred cu tărie că cea mai bună variantă pentru România este un guvern în jurul PNL, cu USR și UDMR. Prima opțiune a noastră, a PNL, trebuie să fie refacerea coaliției de centru-dreapta. Dar această nouă coaliție trebuie să aibă un protocol mult mai clar, mai ferm și mai coerent pentru că neînțelegerile care au dus la spargerea alianței să își găsească o rezolvare instituțională, nu politică.

De exemplu, cred că noul protocol trebuie să prevadă, ca în Germania, sancțiuni ferme pentru blocarea proiectelor guvernamentale sau declaraţii împotriva primului ministru. Nu poți că dimineața să mergi la ședința de guvern cu partenerii de guvernare, iar seara să mergi la emisiuni TV să înjuri primul-ministru.

Acest nou protocol trebuie să prevadă întărirea rolului primului-ministru, iar partidele trebuie să se angajeze să respecte rolul de mediator al şefului statului, omul politic cu cea mai mare legitimitate.

De exemplu, un proiect cum a fost programul de investiții Anghel Saligny pe care am insistat să-l implementăm nu trebuie blocat doar pentru că un partid vrea să îi pedepsească pe cei din mediul rural.

Acel moment trebuie să reprezintă o lecție pentru o nouă majoritate PNL-USR-UDMR.”, susține Alexandru Muraru.

Florin Cîțu, liderul PNL și Marcel Ciolacu, liderul PSD ar fi ajuns deja la un acord pentru o alianță

Totuși, conform surselor politice, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au ajuns la un acord referitor la formarea unei alianţe care să guverneze țara. Liderii politici vor susţine un guvern din care vor face parte membri PSD dar şi membri PNL sau UDMR. Acest lucru a fost confirmat și de Marcel Ciolacu:

Eu cred că este cea mai bună soluție în acest moment (un guvern PSD-PNL). Sunt ferm convins că întoarcerea la români este necesară pentru că s-a făcut un acces la guvernare prin foarte multe minciuni, dar România nu mai poate rezista la încă o criză politică.  Primul lucru pe care l-am cerut domnului Cîțu, ieri, a fost execuția bugetară. Ne-a fost trimisă execuția bugetară, ne vom uita foarte atent pe ea, pentru a nu minți românii. Ce se poate anul acesta, se poate, ce nu se poate va veni anul viitor.

Este foarte important să depășim aceste luni până în martie, dacă vom reuși să înțelegem Cred că și domnul Florin Cîțu a realizat că nu mai poate să fie prim-ministrul României.”, a spus Marcel Ciolacu.

În schimb, Kelemen Hunor este de acord cu alianța dintre PNL, PSD și UDMR și vorbește și despre schimbarea Constituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *