Prima pagină » International » Liderul Hezbollah iese la atac și promite noi lovituri împotriva Israelului
Liderul Hezbollah iese la atac și promite noi lovituri împotriva Israelului

Liderul Hezbollah iese la atac și promite noi lovituri împotriva Israelului

06 aug. 2024, 19:00, 1 ,
în International

Mișcarea Hezbollah a organizat o ceremonie, în Beirut, pentru comeorarea comandantului Sayyed Fuad Shokr, după o săptămânî de când a fost lichidat într-o operațiune fulger. Secretarul general al Hezbollah, Seyyed Hassan Nasrallah, a ținut un discurs în care a promis răzbunare împotriva Israelului și explicat care este secretul organizației pe care o reprezintă.

Nasrallah a ridiculizat inițial avioanele de război israeliene care au intrat deasupra Beirutului.

„Israelul are dreptate să se teamă de un atac din partea Iranului și a axei rezistenței”, a spus Nasrallah.

„Israelul nu mai este puterea invincibilă care a învins cele mai mari armate arabe în războaiele trecute, deoarece astăzi trebuie să se bazeze pe sprijinul SUA, Marii Britanii, Franței și al unor țări arabe pentru a se apăra împotriva unui atac iranian anticipat.

Șeful Hezbollah a descris moartea lui Fuad Shokr ca fiind o „mare pierdere”

Liderul Hezbollah a adăugat: „Ne întâlnim astăzi pentru a-l onora pe unul dintre acei oameni care s-au dovedit fideli a ceea ce au promis lui Allah”.

Șeful Hezbollah a descris moartea lui Fuad Shokr ca fiind o „mare pierdere”, adăugând în același timp că această pierdere „nu va slăbi deloc Hezbollah. Recunoaștem că pierderea lui Fuad Shukr a fost una grozavă, dar acest lucru nu ne zguduie deloc”.

„Evoluțiile recente au dezvăluit adevăratele obiective ale guvernului Netanyahu”, a spus el mai târziu.

„Secretul puterii noastre constă în continuitate, deoarece eliminarea comandanților noștri nu va afecta hotărârea noastră de a continua pe cale”, a mai spus el.

„Recunoaștem durerea și tristețea la martiriul comandanților, pentru că amândoi suntem ființe umane, dar suntem triști și invidioși, pentru că au ajuns la locul martiriului. Recunoaștem marea pierdere pe care am văzut-o de la martiriul lui Seyyed Mohsen, dar acest lucru nu ne zguduie în niciun fel și nu ne oprește. Motivul pentru aceasta este continuarea operațiunilor, operațiunilor în așezările sioniste și o nouă adâncime a teritoriilor ocupate”, a spus Nasrallah

Avertisment pentru Netanyahu și SUA

El a adăugat: „Netanyahu nu vrea o oprire a războiului și o încetare a focului. El insistă asupra acestei chestiuni în toate acordurile și încearcă să-i expulzeze pe locuitorii din Gaza din Fâșie.
Israelul nu acceptă înființarea unui stat palestinian, nici măcar în Fâșia Gaza, deoarece consideră înființarea unui stat palestinian ca fiind o amenințare existențială pentru ei, chiar dacă este recunoscută de comunitatea internațională doar în Gaza. Planul care a existat în Cisiordania înainte de furtuna Al-Aqsa a fost de a strămuta locuitorii din această zonă prin ucideri, acțiuni militare și lovituri aeriene.

Forțele aeriene israeliene și dronele vizează Cisiordania. Planul lor în Cisiordania este să extindă coloniile, să mute palestinienii în Iordania și să o anexeze oficial la teritoriile ocupate.

Există un plan sionist care spune că nu există un stat palestinian, dar planul Frontului de Rezistență este Palestina de la Marea Mediterană până la râul Iordan, iar alte planuri vor dispărea pentru că nu există niciun viitor în fața lor și sunt nerealiste.

Dacă Netanyahu și coaliția americano-sionistă câștigă în fața rezistenței din Gaza și Cisiordania, regimul de ucidere a copiilor va recurge la haos în regiune. Ne confruntăm cu pericolul dominației regimului de ocupație în regiune și există, de asemenea, ipocrizia ciudată a Statelor Unite.

Înainte de Acordurile de la Oslo, Organizația pentru Eliberarea Palestinei era îngrădită, iar discuțiile SUA despre soluția celor două state sunt ipocrizie. Statele Unite ale Americii au tăcut timp de 31 de ani, iar declarația lor actuală despre înființarea unui stat palestinian este o minciună și o ipocrizie, deoarece orice vot privind înființarea unui stat palestinian în Consiliul de Securitate va fi respins de Statele Unite.

Statele Unite înșeală lumea și spun că sunt nemulțumite de performanța lui Netanyahu în timpul războiului și exercită presiuni asupra lui, dar toate acestea sunt o minciună, deoarece echipează Israelul cu tone de arme”, a adăugat liderul Hezbollah.

Context tensionat

Gruparea armată libaneză Hezbollah a lansat marţi o serie de atacuri cu drone şi rachete în nordul Israelului, dar a avertizat că mult aşteptatul său răspuns de represalii pentru uciderea de către Israel a unui comandant al său, săptămâna trecută, la Beirut, abia urmează să vină. O sursă Hezbollah a declarat pentru Reuters că „răspunsul la asasinarea comandantului Fuad Shukr nu a venit încă”,

Hezbollah a declarat că a lansat un roi de drone de atac asupra a două situri militare de lângă Acre, în nordul Israelului, şi a atacat, de asemenea, un vehicul militar israelian într-o altă locaţie.

Armata israeliană (IDF) a spus că au fost identificate mai multe drone ostile care traversau graniţa dinspre Liban, iar una a fost interceptată.a

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *