Prima pagină » Titlurile zilei » Liderul cerșetorilor din Iași a fost prins de Poliția Locală! Avea o adevărată rețea: persoanele cu handicap, personaje-cheie în „afacere” – FOTO

Liderul cerșetorilor din Iași a fost prins de Poliția Locală! Avea o adevărată rețea: persoanele cu handicap, personaje-cheie în „afacere” – FOTO

08 apr. 2024, 02:00, 5 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Un bărbat a fost prins de polițiști pe bulevardul Ștefan cel Mare în timp ce punea o persoană cu dizabilități la cerșit. În multe zone centrale din Iași, oamenii cu handicap întind mâna în fața celor din jur, dar sunt exploatați de alte persoane

Pe data de 6 aprilie 2024, polițiștii locali au surprins un bărbat lângă o covrigărie în timp ce așeza un bătrân într-un scuter electric. Bătrânul cu handicap era plasat acolo pentru a cerși, iar banii erau împărțiți cu cealaltă persoană ulterior. Astfel de cazuri sunt tot mai dese prin municipiul Iași, iar polițiștii fac investigații.

Bărbatul a fost prins de polițiștii din Iași

Constantin Feraru se folosea de o persoană cu handicap, pe nume Toma Hogaș. Acesta îl punea pe bătrânul Hogaș Toma să cerșească pe lângă covrigăriile din oraș, iar după câteva ore revenea și colecta banii de la el. Doar că sâmbătă, 6 aprilie 2024, a fost prins de polițiști în timp ce acționa. S-a ales și o amendă de 500 de lei, iar bătrânul a fost predat altor instituții, pentru a fi ajutat.

„Pe timpul patrulării în zona de responsabilitate, zona Bulevardului Ștefan Cel Mare, a fost depistat numitul Feraru C. în timp ce încerca să-l așeze  pe numitul Hogaș T. (persoană cu handicap) lângă covrigăria «Petru», pentru a apela la mila publicului. Numitul Feraru C. a fost sancționat, conform Legii nr 61/91. Pentru numitului Hogaș. T. se va sesiza DAS IAȘI și DGASPC IAȘI. Exploatarea empatiei cetățenilor municipiului este provocată aproape la fiecare colț de stradă. Pentru diminuarea numărului de persoane exploatate prin cerșetorie, este necesară implicarea tuturor actorilor sociali, pentru a crea politici și condiții decente acestei categorii de persoane”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.

Cerșetorii apelează la tot felul de metode pe străzile din oraș

Având în vedere că se aproprie sărbătorile pascale, iar vremea de afară este mai călduroasă, pe fiecare bulevard sunt cerșetori care apelează la mila publicului. Tot în cursul zilei de sâmbătă, un bărbat și o femeie se prefăceau că au probleme medicale și nu se pot deplasa, pentru a aduna sume de bani de la oameni. De obicei, aceștia au și niște hârtii în mână, care să arate faptul că sunt bolnavi și au nevoie de ajutor. Totuși, astfel de escroci nu fac decât să strice imaginea orașului, în timp ce sunt persoane care chiar au nevoie de ajutor.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au depistat două persoane care apelau la mila trecătorilor, mimând dizabilități locomotorii. În urma stabilirii identității, acestora li s-au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991”.

Polițiștii locali l-au amendat pe bărbatul care a pus un bătrân cu handicap la cerșit și fac verificări zilnic pe străzile din Iași, ca situația să nu se repete.

Comentarii
  • Mă uimiți! Se cerșește la Iași? Nu pot sa cred!

  • Multi sunt din Republica Moldova.

  • O amendă de 500 lei nu-i va opri să exploateze în continuare bătrâni. Banii ăștia îi vor recupera în 2-3 zile. Pușcărie trebuie să facă, să nu mai stea printre oameni o perioadă.

  • pe cei care solicita bani ptr diverse actiuni caritabile,operatii ptr bolnavi ,copii etc ii verifica cineva?Sunt pe pietonal de ani de zile doua femei cu dosarul pregatit ptr a sensibiliza trecatorii.Parca ar lucra cu acordul pol. locale si nu numai.Poate totusi ne lamuriti d_lor pol locali

  • Art 214 din cod penal parca spune altceva decât amenda de 500 lei,la cum este descrisă situația.

  • Clanu cerșetorilor

    Liderul cerșetorilor din Iași e Adrian beleaua corduneanu

  • Statul elimina concurenta.

  • Striblea, Sugaciul cordunenilor isi ia si el partea de la cersetori si le mai face si un botic!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *