Prima pagină » Razboi în Ucraina » Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, vilă de lux în Dubai

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, vilă de lux în Dubai

31 mart. 2022, 15:06,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, vilă de lux în Dubai. Proprietatea care se află pe faimoasa insulă este una dintre cele mai mari, făcând parte din hotelul de cinci stele, Zabeel Saray Royal Residences la Palm Jumeirah.

Ahmed Dudaev, unul dintre miniştrii guvernului de la Groznîi, l-a felicitat pe Ramzan Kadîrov într-o postare de pe reţelele de socializare:

„Contribuţia liderului cecen la victoria asupra terorismului internaţional şi păstrarea integrităţii Rusiei nu poate fi supraestimată”.

liderul Ceceniei Ramzan Kadîrov, vila si masina liderului cecen Ramzan Kadîrov

Vila lui Kadîrov din Dubai este îngrijită de Turko Daudov, reprezentantul lui Kadîrov în țările arabe și musulmane

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, trăieşte ca un împărat în Dubai

Jurnaliştii de la Ukrainska Pravda au realizat o anchetă despre liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov. Potrivit cercetărilor acestora, pe teritoriul vilei de lux trăiesc în permanenţă trei sau patru gardieni. Locuinţa liderului cecen a apărut pentru prima dată în fotografia lui Kadîrov în anul 2014, unele înregistrări de acolo fiind chiar publicate de canalul de televiziune din Groznîi.

În 2021 și 2022, șeful Ceceniei a zburat în Emiratele Arabe Unite cu avionul său privat ACJ319 de cel puțin 14 ori, ultima vizită având loc pe 26 februarie. În ciuda sancţiunilor, avionul său și-a schimbat înregistrarea și a continuat să zboare din Cecenia în străinătate.

Vila lui Kadîrov din Dubai este îngrijită de Turko Daudov, reprezentantul lui Kadîrov în țările arabe și musulmane. De asemenea, judecând după fotografii, la vila au locuit oameni apropiați de Kadîrov, printre aceștia se numărându-se Zaur Taymaskhanov, ofițer superior al unității SoBR Terek, Adam Delimkhanov, adjunct al Dumei de Stat și înalți oficiali ai Emiratelor Arabe Unite

Potrivit declarației de venit, la sfârșitul anului 2020, Kadîrov a câștigat 381,1 milioane de ruble, devenind cel mai bogat șef al regiunii.

liderul Ceceniei Ramzan Kadîrov, liderul cecen Ramzan Kadîrov

În ciuda sancţiunilor, avionul său și-a schimbat înregistrarea și a continuat să zboare din Cecenia în străinătate

Ramzan Kadîrov a fost înaintat în grad de Vladimir Putin

Presedintele Vladimir Putin l-a înaintat în grad pe liderul cecen Ramzan Kadîrov, drept răsplată pentru rolul jucat în războiul din Ucraina. Kadîrov a executat până acum toate ordinele liderului de la Kremlin, arătându-și astfel loialitatea față de puterea Moscova.

Cu toate că invazia Ucrainei este războiul lui Putin, există încă un om al cărui nume va fi asociat cu distrugerile devastatoare declanşate de Moscova, și anume liderul cecen Ramzan Kadîrov. Acest aliat al lui Putin are tot interesul să arate de ce este în stare, deoarece vrea astfel să-și consolideze puterea internă. Forţele din Cecenia au fost implicate în mai multe feluri în războiul din Ucraina: în luptele directe, în primul val al asaltului pe care Rusia îl voia rapid, recrutând  asasini din unităţi de elită, şi trimiţând luptători să se alăture trupelor ruse ce impun un asediu brutal asupra oraşului Mariupol. Iar pentru loialitatea sa, Kadîrov a fost răsplătit de Vladimir Putin.

Ramzan Kadîrov a fost promovat de președintele rus Vladimir Putin în funcția de general-locotenent pentru rolul ce l-a jucat până acum în invadarea Ucrainei. În acest război, liderul autoritar al Republicii Cecenia și-a arătat din plin loialitatea față de Moscova. Mai mult, Kadîrov a anunțat că unul dintre aliații săi cheie, Ruslam Geremeev, a fost rănit în luptele din orașul-port asediat Mariupol. Acesta a fost fotografiat în spital, acolo unde a fost vizitat de Kadîrov și de fiul acestuia în vârstă de 14 ani, Adam, cel din urmă venind îmbrăcat în uniformă de militar.

Prezența luptătorilor liderului Ceceniei, Ramzan Kadîrov, care au reputația unei brutalități extreme, în Ucraina urmărește, cel mai probabil, atât răspândirea fricii printre ucraineni, cât și creșterea raportului de forțe de pe câmpul de luptă în favoarea rușilor.

liderul Ceceniei Ramzan Kadîrov, liderul cecen Ramzan Kadîrov si invitatii sai

În 2021 și 2022, șeful Ceceniei a zburat în Emiratele Arabe Unite cu avionul său privat ACJ319 de cel puțin 14 ori, ultima vizită având loc pe 26 februarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *