Prima pagină » Razboi în Ucraina » Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, ar fi mers la Mariupol pentru a-și încuraja trupele
Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, ar fi mers la Mariupol pentru a-și încuraja trupele

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, ar fi mers la Mariupol pentru a-și încuraja trupele

28 mart. 2022, 21:59,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Presa rusă a anunțat luni, 28 martie, că liderul cecen, Ramzan Kadîrov, ar fi mers la Mariupol pentru a-și încuraja trupele care participă la asaltul asupra orașului-port din sud-estul Ucrainei.

„Liderul cecen Ramzan Kadîrov se află la Mariupol pentru a ridica moralul luptătorilor noştri”, a declarat Ahmed Dudaev, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Kadîrov, potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti, preluată de AFP și Agerpres.

În acest sens, publicația RIA Novosti a transmis o fotografie în care Kadîrov poate fi observat în mijlocul a aproximativ 30 de bărbați înarmați, precizând că poza a fost făcută la Mariupol.

De asemenea, televiziunea rusă a publicat imagini care arată o întâlnire între Kadîrov și unn bărbat prezentat ca un general rus, Andrei Mordvişcev, pe care armata ucraineană pretinde că l-a ucis.

De asemenea, acesta a mai afirmat că se ocupă cu „ajustarea şi perfecţionarea strategiei de acţiune pentru următoarele două zile”, în care mărturiseşte că Mariupolul „va fi luat şi curăţat de naţionalişti şi nazişti”. La începutul lunii martie, Kadîrov a susţinut că se află în Ucraina, însă jurnaliştii de investigaţie au descoperit că acesta se afla în Groznîi, capitala Ceceniei.

AFP nu a putut verifica în mod independent aceste afirmaţii.

Kadîrov ar fi fost promovat în grad de către Vladimir Putin

Potrivit Ukrayinska Pravda, Vladimir Putin l-a promovat pe Ramzan Kadîrov. Liderul cecen susţine că se află în Mariupol.

Ahmed Dudaev, unul dintre miniştrii guvernului de la Groznîi, l-a felicitat pe Kadîrov printr-o postare pe reţelele de socializare: „Contribuţia liderului cecen la victoria asupra terorismului internaţional şi păstrarea integrităţii Rusiei nu poate fi supraestimată”.

Preşedintele Rusiei l-a promovat pe Kadîrov la gradul de general locotenent.

Armata rusă încearcă să cucerească Mariupol de câteva săptămâni

Forţele ruse, care conduc din 24 februarie o ofensivă militară în Ucraina, încearcă de câteva săptămâni să pună mâna pe Mariupol, un oraş strategic unde situaţia umanitară este catastrofală.

Kadîrov, care conduce cu mâna de fier republica rusă Cecenia, a susţinut săptămâna trecută că forţele sale au ocupat primăria din Mariupol, înainte de a indica că de fapt era o altă clădire oficială situată la marginea oraşului.

La mijlocul lunii martie, Kadîrov a anunţat că 1.000 de „voluntari” ceceni au plecat în Ucraina pentru a lupta.

Fidel preşedintelui rus Vladimir Putin, Kadîrov, în vârstă de 45 de ani, dispune de o miliţie la ordinele sale. Forţele aflate sub controlul său sunt acuzate de numeroase abuzuri în Cecenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *