Prima pagină » National » Liderul AUR promite locuinţe pentru români la 35.000 euro, cu dobândă zero. Alte măsuri din „Planul Simion”
Liderul AUR promite locuinţe pentru români la 35.000 euro, cu dobândă zero. Alte măsuri din „Planul Simion”

Liderul AUR promite locuinţe pentru români la 35.000 euro, cu dobândă zero. Alte măsuri din „Planul Simion”

27 iun. 2024, 21:20,
BZI.ro, în National

Liderul AUR George Simion a prezentat, joi, într-un eveniment organizat de Camera de Comert, „Planul Simion” care este proiectul de candidat la alegerile prezidenţiale şi are are 200 de puncte.

Printre măsurile propuse de preşedintele AUR se numără reducerea numărului de parlamentari la 300, un Guvern suplu cu 12 ministere şi maxim 50 de secretari de stat, tăierea ajutoarele sociale pentru toate persoanele care sunt apte de muncă şi vor munci, reducerea taxării muncii, „împroprietărirea românilor” şi anume locuinţe pentru români la 35.000 euro, refinanţarea creditului cu dobândă zero.

El a mai spus că toate aceste măsuri din „Planul Simion” sunt însoţite de un contract care poate fi semnat de toţi românii, prin care dacă nu îndeplineşte măsurile în termenele asumate va demisiona din funcţia de şef de stat.

„Este timpul ca românii să-şi aleagă conducătorii. Acesta este scopul cu care candidez. Să redau puterea românilor, prin mai multă democraţie. Candidez cu acest scop – să redau puterea românilor. Cred că e nevoie să redăm puterea românilor prin mai multă democraţie. Există o castă care ia decizii pentru noi, ccare îndatorează ţara pentru consum, care donează pe cârca noastră sisteme Patriot către alte state, lăsând cetăţenii români fără protecţie”, a afirmat George Simion, la evenimentul de prezentare a „Planului Simion”.

Liderul AUR promite case cu 35.000 de euro

Primul punct din Planul lui Simion este „împroprietărirea românilor”. Liderul AUR promite case cu 35.000 de euro. Şi spune că s-a inspirat din planul New Deal al lui FD Roosevelt.

„Ceea ce cred că trebuie să facă un preşedinte este să ia apărarea propriilor cetăţeni. Trebuie să impunem firmelor de utilităţi să construiască toată infrastructura, aşa cum prevede legea, trebuie să impună băncilor să nu dubleze sau să tripleze ratele la credite”, a mai spus Simion.

Conform „Planului Simion”, în cadrul acestui program vor fi construite până la un milion de apartamente, la cele mai noi standarde, împărţite teritorial după cererea solicitanţilor înscrişi în program.

„Ele vor fi amplasate în imediata apropiere a oraşelor mari parţial suprasaturate urbanistic, cu toată infrastructura aferentă, cu utilităţile necesare la o capacitate corelată cu consumurile. Dotările acestor ansambluri vor fi în raport direct cu numărul populaţiei +20%, pentru a avea acoperit în timp un grad de creştere organică a ansamblurilor. Totodată, în aceste zone vor fi grădiniţe, şcoli, cabinete medicale, spaţii comerciale, malluri şi clădiri de birouri”, mai arată site-ul dedicat care promovează „Planul Simion”.

„În mare parte vor fi apartamente cu 2, 3 şi 4 camere între 50-100 mp, cu un preţ de pornire de la 35.000 euro pentru un apartament de 2 camere de aproximativ 50-55 mp. Eligibilitatea va fi stabilită în funcţie de vârstă, număr de copii, de numărul de proprietăţi deţinute (nicio proprietate, o proprietate, două sau mai multe proprietăţi), starea civilă, etc.”, mai spune sursa citată.

„Alt punct este reducerea taxării muncii”, a continuat liderul AUR

Acesta a mai anunţat o măsura nepopulară, însă ea trebuie spusă şi anume tăierea ajutoarelor sociale pentru toţi oamenii care vor munci şi sunt capabili să muncească.

„Propunem pentru primii 5.000 de lei o taxare de la 47%, cât este în prezent la 25%, pentru ca să putem oferi salarii decente românilor şi să oprim exodul. Degeaba conving românii din diaspora să acceseze aceste case care le sunt destinate lor, familiilor cu copii, românilor care stau în chirie şi nu îşi permit acest lucru. Iar acest program este destinat tuturor românilor.. Sunt un tânăr proaspăt tătic, nu este conflict de interese, şi eu pot să devin proprietar şi să am propriul apartament, prin Planul Simion», a adăugat George Simion.

„Creştem gradual, în primii patru ani de guvernare, salariul minim brut până la valoarea de 5.000 lei. Salariul minim brut se va indexa automat cu rata anuală a inflaţiei. Pensiile trebuie să se bazeze pe contributivitate. Nimeni nu va beneficia de pensie până în momentul atingerii vârstei standard de pensionare. Vârsta de pensionare nu va creşte. Pensiile speciale aflate în plată cu venituri lunare cumulate mai mari decât salariul preşedintelui ţării, se va impozita cu 90% partea care depăşeşte salariul preşedintelui şi care nu este bazată pe contributivitate”, conform „Planului Simion”.

El a mai spus că „AUR promite un Parlament de maxim 300 parlamentari, cum au vrut românii, un Cabinet de miniştri de 12 ministere şi maxim 50 de secretari de stat. În momentul acesta sunt 200 de secretari de stat”.

„Degeaba. Nu ai nicio atribuţie. Au un birou mare, au secretară, maşină la scară, casă de la RA-APPS, şoferi, patru consilieri şi nu au nicio atribuţie. Sunt singurul candidat la alegerile prezidenţiale care nu vine cum au venit toţi ceilalţi cu promisiuni pe care dacă le respectă sau nu le respectă nu avem cum să îi tragem la răspundere”, a completat Simion.

El a punctat că „Planul Simion” vine însoţit de un contract care poate fi semnat de toţi românii prin care dacă nu respectă termenele asumate în contract, atunci „viitorul preşedinte George Simion îşi dă demisia din funcţia de preşedinte al României”.

„Promisiunile din Planul Simion sunt incluse într-un contract pe care îl voi semna cu românii, fizic, în toate oraşele ţării. Acest contract la articolul 2 prevede următoarea chestiune şi este un contract făcut după toate normele juridice – dacă nu respectăm termenele asumate în acest contract viitorul preşedinte George Simion îşi dă demisia din funcţia de preşedinte al României. De astăzi, începând cu această prezentare, am deschis şi site-ul unde poate fi semnat acest contract şi online planulsimion.ro şi îndemn românii să îşi pună semnătura pe contractul cu viitorul preşedinte al României”, a conchis Simion.

Mutări dure anti LGBTQ

Un alt punct din programul de guvernare al AUR este „Protejarea Identităţii şi a mediului nostru natural” la care este precizat: „Apărăm familia naturală şi luptăm împotriva ideologiei de gen, curentelor WOKE şi Cancel Culture. Milităm pentru supremaţia suveranităţii statelor în arhitectura mondială. În guvernarea AUR, identitatea noastră naţională, tradiţiile, precum şi limba română vor reprezenta liniile directoare ale instituţiilor de cultură, iar libertatea religioasă va rămâne garantată de stat”.

Punctul „Uniţi de la Nord la Sud, de la Est la Vest” prevede următoarele: „Unim România prin proiectele de infrastructură. AUR susţine conectarea rapidă a regiunilor ţării prin construirea de autostrăzi şi linii de cale ferată de mare viteză. Creştem viteza de circulaţie a mărfurilor şi eficientizăm capitalul productiv, micşorăm decalajele dintre regiunile ţării, facilităm contactele sociale printr-o infrastructură modernă. Ducem la îndeplinire proiectele autostrăzilor nefinalizate (Giurgiu-Bucureşti-Suceava-Cernăuţi, respectiv Bârlad-Chişinău, Iaşi-Cluj, Braşov-Ploieşti, Piteşti-Sibiu, Satu Mare-Botoşani) cu constructori români, independent sau prin asocieri cu consorţii străine. Folosim corect şi eficient banii europeni. Fondurile europene alocate pentru programele de protecţie a mediului trebuie redirecţionate de urgenţă de la proiectele pentru piste de biciclete către infrastructura feroviară”.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
29 iunie 2024
29 iunie 2024