Prima pagină » Local » Liderul AUR, implicat într-un incident, la Iași! George Simion a fost surprins în fața Palatului Culturii, în fața a zeci de persoane. Jandarmii ieșeni au intervenit (Exclusiv)
Liderul AUR, implicat într-un incident, la Iași! George Simion a fost surprins în fața Palatului Culturii, în fața a zeci de persoane. Jandarmii ieșeni au intervenit (Exclusiv)

Liderul AUR, implicat într-un incident, la Iași! George Simion a fost surprins în fața Palatului Culturii, în fața a zeci de persoane. Jandarmii ieșeni au intervenit (Exclusiv)

15 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

George Nicolae Simion, liderul formațiunii politice AUR, a dat în judecată, la Iași, Inspectoratul de Jandarmi Județean. Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins plângerea formulată de Simion. El contesta sancțiunea primită din partea jandarmilor la o manifestare care a avut loc în municipiul Iași. Totuși, politicianul a atacat sentința emisă de prima instanță

Șeful partidului AUR se luptă în instanță, la Iași, cu Jandarmeria! George Simion le-a cerut judecătorilor să anuleze o sancțiune primită la o manifestare care a avut loc în municipiul Iași. Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins plângerea formulată de Simion.

„Instanța respinge acțiunea având ca obiect plângere contravențională, formulată de petentul George Nicolae Simion în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Iași împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției din data de 15 noiembrie 2020, ca fiind neîntemeiată”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată de către George Simion.

George Simion, sancționat de jandarmi la Iași

Procesul dintre George Simion și Jandarmeria ieșeană a început pe data de 29 ianuarie 2021. Prin plângerea contravențională înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași, liderul AUR a solicitat instanței ca, prin hotărârea ce o va pronunța, să dispună anularea procesului-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor din 15 noiembrie 2020.

„La acea dată, nu am organizat o adunare publică, astfel cum s-a menționat în procesul-verbal, ci, fiind în trecere, m-am deplasat împreună cu câțiva colegi de partid în Iași pentru a împărți câteva pliante, moment în care s-au adunat mai mulți simpatizanți, numărul lor nedepășind 50 de persoane.

Chiar dacă Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași ar fi considerat că este vorba despre o adunare, tot nu ar fi trebuit să declar și să înregistrez acel eveniment, întrucât desfășurarea campaniei electorale reprezintă o excepție de la articolul 26, litera a, alineatul 1, din Legea 60/1991, modul de desfășurare a campaniei electorale fiind reglementat de art. 65, din Legea nr. 208, din 20 iulie 2015, unde nu se prevede această obligativitate”, a afirmat George Simion în fața judecătorilor ieșeni.

Amendă de 2.000 de lei, pentru o manifestare ce a avut loc în fața Palatului Culturii

Pe de altă parte, reprezentanții IJJ Iași au cerut respingerea plângerii lui George Simion ca nefondată și menținerea sancțiunilor aplicate.

„Pe 15 noiembrie 2020, în urma informațiilor apărute pe pagina de socializare a petentului, cum că, în intervalul orar 16:00 – 18:00, în Piața Palatului Culturii, din municipiul Iași, va avea loc o manifestare publică de protest nedeclarată, IJJ Iași a luat măsuri pentru prevenirea tulburării ordinii publice și comiterii de fapte antisociale pe timpul acesteia. La manifestare au participat aproximativ 100 de persoane, printre care și petentul, care a fost sancționat pentru încălcarea prevederilor din Legea nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

Procesul-verbal de sancționare contravențională a fost întocmit în lipsă, în vederea evitării unui conflict și pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul Sars-CoV-2. Prin procesul-verbal de contravenție, petentul a fost sancționat contravențional cu o amendă în cuantum de 2.000 de lei”, au spus reprezentanții Jandarmeriei ieșene.

În final, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins plângerea formulată de George Simion, liderul partidului AUR, susținând că acesta a pus pe pagina lui de Facebook o transmisiune live pe data de 15 noiembrie 2020, postând sub titulatura

„Nu mai suportăm bătaia de joc! Protest inedit la Iași, de jale. MANIFEST”.

Așadar, judecătorii de la prima instanță au considerat că sancțiunea ar fi fost aplicată corect. Totuși, liderul formațiunii politice AUR a contestat soluția, dosarul urmând a ajunge la instanța superioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`