Prima pagină » Actualitate » Liderul Alianței pentru Patrie, Codrin Ștefănescu în „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE dă de pământ cu toți politicienii români care au dus la eșecul total legat de Schengen – VIDEO
Liderul Alianței pentru Patrie, Codrin Ștefănescu în

Liderul Alianței pentru Patrie, Codrin Ștefănescu în „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE dă de pământ cu toți politicienii români care au dus la eșecul total legat de Schengen – VIDEO

13 dec. 2022, 18:00,
BZI.ro, în Actualitate

Codrin Ștefănescu se alătură în noua ediție „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE analiștilor politici care trag un semnal de alarmă asupra proastei gestionări a aderării la spațiul Schengen și implicit a eșecului ce a urmat.

„Păi cum să îi tratăm altfel pe ăștia? Pe sclavii noștri din România… Asta a fost Schengen-ul. Cum să îi tratăm pe sclavii noștri, angajații noștri altfel?!”, a spus Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

Liderul APP Codrin Ștefănescu a abordat în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE subiectul incompetenței clasei politice de la guvernare, ce nu a știut să negocieze interesele României. De altfel, pe lângă eșecul aderării Schengen din 8 decembrie, aleșii politicii, oamenii puși de noi, prin vot, să ne reprezinte, au permis umilirea noastră de către austrieci și nu numai.

„Hai să o luăm așa… ei ce gândesc? Românii ăștia din România, pentru care se bate Codrin Ştefănescu cu APP, au deschis, de exemplu, o anchetă socială vis-a-vis de vaccinurile false şi aruncate la gunoi. De banii folosiți, de miliardele folosite și așa mai departe. Cine este şeful la ei în România pe Comisia asta, care i-a ținut în casă? Poartă mască și în casă, poartă mască cu soția și cu copiii… Cine şi-a bătut joc de ei doi ani de zile? Păi o Comisie Centrală a României. Cine e comisia? Păi ăla, ăla, ăla și Arafat. Păi Arafat tocmai a primit Steaua României, e mare cavaler…

Nu avem diplomație, nu avem politică externă, nu avem absolut nimic. Suntem niște sclavi, niște slugi, cu capul în pământ, s-au jucat teatru cu noi, că intrăm în Schengen și ei știau deja de la început care va fi rezultatul.

Acum câteva zile, când am avut miting-ul de la ambasada Austriei, lângă mine am invitat câțiva transportatori români. Români, care, din banii lor fac transporturi internaționale. Au tiruri, au șoferi, au vai, de capul lor cum rezistă. Că plătesc și TVA-ul și impozite, și alea, și taxe, și taxe… Este horror pentru ei!

Vă spun ei cum e să fii umilit la granițe, la vamă, cum trebuie să stea șoferul român 72 de ore cu marfa din România pentru că nu suferă numai șoferii și transportatorii. Tu dacă produci ceva care se strică și o trimiți la export și ai și clienți care să ți-o cumpere, și-ți dau banii, și cu asta îți plătești tu și fabrica, și muncitorii și angajații, și taxele și impozitele pentru ei… trebuie să duci marfa acolo. Normal, nu mai ajunge pentru că stă 72 de ore în vamă!

Au fost oameni care au scos la iveală harta migraţiei din Europa, care să vadă, că nu are nici un sens să treacă obligatoriu pe la noi. Eu dacă vin la Iași, mă opresc întâi la Paris, apoi la Berlin, la Shanghai, și apoi mă duc la Iași, spui că sunt nebun. Ăsta e traseu? E o aberaţie şi planul care l-au făcut, și grafica. E o aberație pentru că noi ne-am lăsat călcați în picioare și în România, noi nu avem clasă politică românească. Avem niște papagali, unii trădători care sunt prinși de orice şi eşecul nu este decât al nostru, al României, prin oamenii pe care i-am avut noi reprezentanți la aceste negocieri.

Am jucat toate capetele posibile. Am vrut să fim despărțiți de Croația și de Bulgaria. După aia am vrut să fim împreună cu ei. După care eram despărțiți. Domnule, ori joci într-un bloc și îți iei toate țările dimprejur să fie cu tine, ori jucăm de unii singuri. Suntem Estul și voi, Vesticii, ne desconsiderați. Ok.

Manevra asta pe care o fac ei, eu, am susţinut-o, prin nişte lucruri. Hai să recuperăm de la austrieci, din portofoliul de stat, nu știu, OMV-ul, Raiffeisen, dar nu mai avem ce să recuperăm”, a spus Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu: „Toate combinațiile străine sunt perfecte!”

De asemenea, Codrin Ștefănescu a abordat și subiectul scandalului din Parlamentul European, unde vicepreședinta Eva Kaili a fost demisă din funcție din cauza unor suspiciuni de corupție și trafic de influență.

„Nu se poate ca voi, ambasadori străini să faceţi presiuni pe miniştri noştrii, nu e normal. Fac presiuni şi ameninţă, că fac lobby. Că este în interesul ţării lor. Dar noi nu am făcut nimic în interesul ţării noastre.

Fata asta care a fost arestată, era dintr-o ţară din care poţi să arestezi. Dacă era din Franţa, nu venea nimeni de la PE. Nu venea! Sigur că ţările care sunt afectate de această arestare o să negocieze. Noi ce să negociem? Noi de 11 ani avem toate criteriile îndeplinite, şi ne face nouă un traseu?!

Pentru că bătaia de joc este la adresa clasei noastre politice. Pentru că clasa noastră politică este una de mediocri, de sclavi de plantaţie. Spre exemplu, Virgil Popescu, căruia noi i-am făcut 3 plângeri penale. I-am făcut plângere penală lui Predoiu, ministrul Justiției, pentru faptul că ne-a predat suveranitatea. Restul sunt povești.

Eu am nevoie să se ia niște decizii în momentul de față, când noi pierdem și suferim zi de zi. Pe de o parte, Guvernul României și coaliția ne dau în fiecare zi accize, taxe în plus, obligații, majorări la pensii și ajutoare în bătaie de joc cu vouchere de sărăcie, nişte mizerii!

Și pe de altă parte, toate combinațiile străine sunt perfecte! Totul externalizează, declară cât vor ei în România, noi, toată lumea tace aici, cu capul în pământ… că dacă spui ceva, ești rusofil.

Toate aberaţiile astea care sunt acum pe net, că să boicotăm ce este austriac… Păi hai să le boicotăm pe toate dacă tot… e o tâmpenie chestia asta!

Când ai astfel de declaraţii, tu, ca român, ce să mai crezi?”, a conchis Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu a discutat la „Dezbaterea Zilei” și despre „bugetul foamei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *