Prima pagină » Actualitate » Liderii liberali, nemulțumiți de împărțirea prefecților: „Mă încearcă o lehamite profundă!“

Liderii liberali, nemulțumiți de împărțirea prefecților: „Mă încearcă o lehamite profundă!“

02 feb. 2021, 14:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Unii lideri liberali s-au arătat nemulțumiți de împărțirea prefecților. Marți ,2 februarie, coaliția de guvernare a împărțit, în urma negocierilor, posturile de prefecți pentru fiecare județ în parte. Astfel, PNL va avea 23 de prefecți, USR-PLUS 14 prefecți, iar UDMR 5 prefecți.

Așa cum era de așteptat, sunt unii lideri liberali care sunt deranjați de această împărțeală în urma cărora și-au pierdut sferele de influență. Este cazul Clujului, unde prefectul va fi de la UDMR. Noul prefect de Cluj va fi avocatul Tasnádi Szilárd, din partea UDMR.

Liderul PNL Cluj, dezamăgit că a pierdut postul de prefect

Liderul PNL Cluj, Alin Tișe, s-a arătat deranjat de faptul că în urma împărțirii posturilor de prefect între membrii coaliției de guvernare liberalii au pierdut postul de la Cluj.

„Mă încearcă o lehamite profundă, nu mă surprinde ceea ce au decis, pentru că nu am nicio așteptare de la actuala conducere a Partidului Național Liberal. Deci, nu sunt surprins de nici o decizie pe care ei o iau. Aștept ca partidul să intre într-un proces de congres în acest an, pentru a se decide ce se întâmplă cu acest partid.

Se va merge în continuare pe acest sistem de luare a deciziilor și de impunere a lor, sau se va merge pe o altă echipă, pe o altă gândire a viitorul pentru următorii ani. Voința majorității va decide, și atunci fiecare dintre noi vom ști pe ce drum mergem din punct de vedere politic pe mai departe“, a declarat Alin Tișe.

Lovitură pentru liberali la Cluj

Liderul liberalilor din Cluj a precizat că organizația nu a fost consultată înaintea luării acestei decizii în coaliție.

„Nu am fost noi întrebați ca organizație nici atunci când s-a numit un ministru de la Cluj (Adrian Oros, ministrul Agriculturii – n.red.). Repet, nu mă surprinde nimic pentru că nu mai am nicio așteptare de la acești oameni”, a mai spus președintele forului administrativ județean, Alin Tișe.

Marian Grigoraș rămâne prefectul Iașului

Costel Alexe, președintele PNL Iași și președintele Consiliului Judeţean Iași a anunţat, într-o postare pe Facebook că actualul prefect al judeţului, Marian Grigoraș, va reprezenta în continuare judeţul.

„Din perspectiva înţelegerilor făcute în interiorul coaliţiei PNL- USR-PLUS – UDMR, județul Iași va avea un prefect numit de PNL. Costel Alexe a făcut anunţul pe o reţea de socializare. Marian Grigoraș va reprezenta în continuare interesele Guvernului în regiune. Costel Alexe spune, în comunicat faptul că actualul prefect a reprezentat cu profesionalism Instituţia Prefectului şi va conduce în continuare instituţia Guvernului din judeţ. Este o veste bună pentru ieșeni să fie reprezentați în relația cu Guvernul României de un profesionist cu expertiza administrativă și legislativă pe care a demonstrat-o Marian Grigoraș în calitate de Prefect al Județului Iași (…)

Am încredere că, în continuare, va ști să conducă activitatea instituției cu implicare, conștiință profesională și bune intenții, iar relația cu administrațiile locale și, la fel de important, cu cetățenii, se va desfășura în același climat de înțelegere și cooperare ca și până acum. Îi doresc mult succes în continuare și îl asigur de toată susținerea instituțională a Consiliului Județean Iași pentru îndeplinirea rolului său important în dezvoltarea județului nostru“ a menționat Costel Alexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *