Prima pagină » Actualitate » Liderii coaliției PSD-PNL au salutat realegerea Ursulei în fruntea CE: „Așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea”
Liderii coaliției PSD-PNL au salutat realegerea Ursulei în fruntea CE:

Liderii coaliției PSD-PNL au salutat realegerea Ursulei în fruntea CE: „Așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea”

18 iul. 2024, 17:30,
în Actualitate

Liderii coaliției PSD-PNL au exprimat entuziasm pentru obținerea celui de-al doilea mandat al Ursulei von der Leyen ca președinte al Comisiei Europene, în timp ce partidul AUR a votat împotriva reconfirmării acesteia.

Coaliția felicită pe șefa Comisiei Europene

Premierul Marcel Ciolacu, într-un mesaj pe rețeaua X, a salutat realegerea Ursulei von der Leyen și a subliniat dorința de a menține o colaborare eficientă între București și Bruxelles.

„Felicitări Ursulei von der Leyen pentru realegerea în funcția de președinte al Comisiei Europene pentru următorii cinci ani. Guvernul României va continua să colaboreze cu noua Comisie Europeană pe prioritățile comune, pentru cetățenii noștri și pentru Uniunea Europeană,” a scris Ciolacu.

Un mesaj similar a fost transmis de președintele PNL, Nicolae Ciucă:

„Felicitări, Ursula von der Leyen, pentru realegerea în funcția de președinte al Comisiei Europene. Conducerea dumneavoastră este esențială pentru o Europă mai puternică și mai unită. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea, asigurând locul de drept al României în Schengen și un viitor prosper pentru toți europenii,” a afirmat președintele Senatului, liderul PNL, Nicolae Ciucă.

AUR își exprimă opoziția

Partidul AUR a anunțat că a votat împotriva reconfirmării Ursulei von der Leyen, exprimând îngrijorări legate de direcția mandatului său.

„Mandatul său poate fi rezumat prin cuvinte cheie precum sărăcie, foame, moarte, tiranie, globalism și depravare morală. În discursul său de astăzi, Ursula von der Leyen a anunțat practic apocalipsa pe care o va aduce în al doilea mandat. Ea dorește să schimbe tratatele Uniunii Europene pentru a transforma UE într-un suprastat federal, autoritar, inclusiv cu mijloace totalitare precum cenzura. Mai mult, prin poziționarea sa, amenință să ducă Pactul Verde European la un alt nivel, un program care distruge economia UE și afectează grav România,” a transmis AUR într-un comunicat de presă.

AUR a mai menționat că von der Leyen ar fi trebuit să ofere explicații privind achizițiile de vaccinuri din perioada pandemiei înainte de a cere un nou mandat.

Ursula von der Leyen a fost reconfirmată pentru un nou mandat de cinci ani la conducerea Comisiei Europene de către Parlamentul European, obținând 401 voturi favorabile, cu 41 peste pragul necesar de 360 de voturi. 284 de deputați europeni au votat împotriva sa, iar 15 s-au abținut.

Comentarii
  • la onor, au tras 7 salve de basini, dupa care si-au suflat mucii cu destele. btw, si-au sters destele de pantaloni.

  • Ce colaborare? Asteptati in genunchi, ca niste slugi ce sunteti, ordinele.

  • TRirfele de sclaci corditi si imputiti asta fac! RESPECT ORBAN!

  • Da așteptați cu nerăbdare noile porunci de la sula fonterlai și săi povestiși cum stă treaba cu găurile de covrigei îîî&crecă crecă

  • Nu votati psd, pnl, usr , astea fac parte din ppe-ul dictatoarei ursplua, astea sug lindecul ursulei, o sa ramanem fara tara, nu votati partidele tradatoare , antiromane psd, pnl, usr. Ppe-ul a reales-o pe dictatoare dar nu o asteapta zile bune, va pica ea cu tot cu ppe-ul ei cu tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`