Liderii coaliției de guvernare, întâlnire de grad zero. Discuțiile principale: Legea Bugetului de stat pentru anul 2022 și Legea certificatului verde

Liderii coaliției de guvernare, întâlnire de grad zero. Discuțiile principale: Legea Bugetului de stat pentru anul 2022 și Legea certificatului verde

20 dec. 2021, 11:17
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Ședință de ultimă oră! Liderii coaliției de guvernare Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Florin Cîțu și Kelemen Hunor vor avea, luni, 20 decembrie 2021, de la ora 11.30, o întâlnire la Guvern pentru a ajunge la un acord politic. Discuțiile vor fi pe două teme extrem de importante.

De precizat faptul că principala discuție va fi legată de Legea Bugetului de stat pentru anul 2022. De asemenea, se va discuta și despre Legea certificatului verde, care ar fi fost finalizată și va intra în linie dreaptă.

Ședința la PNL, anulată. Florin Cîțu nu este de acord cu bugetul 2022

Președintele Partidul Național Liberal, Florin Vasile Cîțu, nu este de acord ca bugetul să treacă fără 7 la sută din Produsul Intern Brut (PIB) pentru investițiții. În proiectul ieșit de la Guvern sunt alocați nu mai puțin de 6.71% din PIB pentru investiții, iar șeful Senatului ar dori să crească acest procent.

Mai mult decât atât, Florin Cîțu este nemulțumit și nu vrea ca proiectul să treacă fără a avea finanțate proiectele locale și anunță amendamente în Parlamentul României.

Reamintim faptul că astăzi ar fi trebuit să aibă loc o ședință a grupurilor reunite ale deputaților și senatorilor PNL, în cadrul căreia premierul Nicolae Ciucă să prezinte proiectul de buget. Această ședință s-a anulat din cauza nemulțumirilor dar și din cauză că premierul a anunțat că nu va mai participa.

Marcel Ciolacu, despre scandalul bugetului pentru anul 2022

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a discutat luni, 20 decembrie 2021, despre tema bugetului 2022, mai ales că, în interiorul coaliției, sunt disesiuni în acest context.

„Cred că nu vor fi modificări majore. Nu am știință că vine ceva fără aviz. Avem un prim-ministru, întrebați acolo de ce nu s-a făcut CSAT pentru aprobarea begetelor serviciilor de informații. Anual acesta vom depăși 7 la sută din PIB pentru investiții”, a spus Marcel Ciolacu, înainte de întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă și președintele PNL, Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu, despre certificatul verde

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, că în cadrul întâlnirii coaliţiei se va discuta despre proiectul certificatului verde, şi modul în care va fi înaintat în Parlament, el precizând că este nevoie ca această lege să fie adoptată până la finalul anului. Marcel Ciolacu a afirmat că vor lămuri toate aspectele legate de certificatul verde, în coaliţie.

”Cred că este nevoie ca acest proiect să fie adoptat până la finalul anului”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a mai spus că senatorul Adrian Streinu Cercel a făcut o informare în şedinţa conducerii PSD cu privire la acest subiect al certificatului verde. Ciolacu a mai spus că testele antigen sunt incluse în certificatul verde.

”Când vom avea o decizie o vom comunica”, a mai spus el, precizând că speră ca astăzi să se ajujngă la o concluzie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *