Prima pagină » Local » Lider #Rezist, trimis în judecată la Iași pentru trafic de droguri. Cristian Mihai Dide: „Mă bucur, pentru că eu asta am și cerut!” – GALERIE FOTO / VIDEO

Lider #Rezist, trimis în judecată la Iași pentru trafic de droguri. Cristian Mihai Dide: „Mă bucur, pentru că eu asta am și cerut!” – GALERIE FOTO / VIDEO

26 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un lider #Rezist, trimis în judecată la Iași! Astfel, anchetatorii l-au trimis, ieri, în fața instanței, pentru trafic de droguri, pe Cristian Mihai Dide. Scandalul a izbucnit în urmă cu mai multe luni, când Dide a protestat, chiar în apropierea Parchetului ieșean, pentru legalizarea cannabisului.

„Ei m-au trimis în judecată numai pe mine, în contextul în care eu am cumpărat niște produse de pe eMAG! Mă bucur că mi-ați dat această veste, pentru că eu asta i-am și cerut procurorului de caz, să mă trimită în fața instanței!”, spune Cristian Mihai Dide

Un lider #Rezist a fost trimis ieri în judecată la Iași, sub acuzația de trafic de droguri. Scandalul a izbucnit în urmă cu mai multe luni, când Cristian Mihai Dide a protestat chiar în apropierea Parchetului ieșean pentru legalizarea cannabisului.
Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus anchetatorii, dar și activistul Cristian Mihai Dide. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un protest organizat în fața sediului Palatului de Justiție din Iași pentru Cristian Mihai Dide.

Lider #Rezist, trimis în judecată la Iași pentru trafic de droguri

Contactat telefonic ieri de reporterii BZI, activistul Cristian Mihai Dide s-a arătat surprins că a fost trimis în judecată.

„Nu știam că am fost trimis în judecată… Ei m-au trimis în judecată numai pe mine, în contextul în care eu am cumpărat niște produse de pe eMAG! În orice caz, eu mă bucur că mi-ați dat această veste, nu este o veste proastă, să știți, ci una bună! Asta, deoarece eu i-am cerut procurorului de caz să mă trimită în fața instanței! Asta îmi doream”, a declarat ieri liderul #Rezist trimis în judecată la Iași.

Acesta a adăugat că era o reacție normală a procurorilor ieșeni, în contextul în care el i-ar fi „provocat”.

„Era normal ca procurorii să se folosească de «armele» pe care le au la dispoziție, în contextul în care eu am început «războiul» ăsta!”, a subliniat activistul Cristian Mihai Dide.

Acesta a făcut referire inclusiv la protestul organizat de el la Iași, din urmă cu mai multe luni, în cadrul căruia a militat pentru legalizarea consumului de cannabis în scop recreativ.

De unde a izbucnit scandalul ce îl privește pe Cristian Mihai Dide

La finele lunii noiembrie 2021, Cristian Mihai Dide a fost reținut de anchetatori într-un tren. Conform anchetatorilor ieșeni, acesta ar fi cumpărat și trimis pe adresa Parchetului ieșean substanțe care conțin THC. În același timp, oamenii legii au spus că au efectuat percheziţii domiciliare în Municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Călăraşi.
Procurorii au demarat cercetări într-un dosar care vizează substanțe interzise. Atunci, Cristian Mihai Dide a fost reținut de anchetatori într-un tren. El a fost coborât din tren și a fost adus la domiciliu, pentru a asista la percheziții. În urmă cu câteva săptămâni, Dide a fost chemat la sediul Parchetului ieșean, pentru continuarea percheziției informatice.

Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare cu liderul #Rezist, trimis în judecată la Iași pentru trafic de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *