Prima pagină » Local » Licitaţie trucată la Guvern? O firmă din anturajul lui Cătălin Botezatu a câştigat o licitaţie, deşi le vindea de 3 ori mai scump! Statul a refuzat producătorii autohtoni
Licitaţie trucată la Guvern? O firmă din anturajul lui Cătălin Botezatu a câştigat o licitaţie, deşi le vindea de 3 ori mai scump! Statul a refuzat producătorii autohtoni

Licitaţie trucată la Guvern? O firmă din anturajul lui Cătălin Botezatu a câştigat o licitaţie, deşi le vindea de 3 ori mai scump! Statul a refuzat producătorii autohtoni

13 mai 2020, 09:20,
în Local

Scandal la Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate după o presupuse licitaţie trucată la Guvern. Datele sunt cu adevărat stupefiante, asta după ce o firmă din anturajul lui Cătălin Botezatu a câştigat o licitate pentru achiziţionarea de viziere medicale vândute de trei ori mai scump decât o firmă autohtonă.

Să fie licitaţie! Oricum se cunoaşte câştigătorul

Jurnaliştii de la libertatea.ro au făcut o anchetă referitoare la achiziţiile de la ONAC. Aceştia au constatat câteva lucruri uimitoare şi care ridica mari semne de întrebare. Viggo Fashion, firmă din anturajul lui Cătălin Botezatu, a câştigat o licitaţie de viziere, asta deşi le vinde de trei ori mai scumpe şi le poate livra de două ori mai încet decât o firmă din Iaşi.

ONAC a achiziționat viziere medicale la 16 lei pe bucată, fără TVA, deși a avut o ofertă de la un producător din Iași la 6,95 de lei pe bucată. La 1,75 de milioane de bucăți, diferența de preț este una enormă, de peste 15 milioane de lei.

Pe 2 aprilie, ONAC a publicat inceperea licitației și procedura de negociere pentru achiziționarea de viziere pentru “constituirea stocurilor de urgență cu echipamente de protecție medicală”.

Cel mai bun preț: o firmă din Iași

16 firme s-au înscris la licitație, cu oferte cuprinse între 300.000 și 1.750.000 de viziere, livrate într-un termen de 22, până la 90 de zile. Cel mai mic preț oferit pentru o vizieră a fost de 6,95 de lei fără TVA, iar cel mai mare, 22,69 de lei. După deschiderea dosarelor, cea mai bună ofertă aparținea Rodotex Iași: cea mai mare capacitate de livrare 1.750.000 de viziere în 30 de zile, cel mai mic preț, 6,95 de lei pe bucată.

În etapa finală de negociere au intrat doar trei firme: Viggo Fashion Internațional, BD Lemntech SRL și Advanced Technologies SRL.

Ofertele acestora au fost următoarele:

Viggo Fashion – 1.750.000 de viziere – 21 de lei/buc. – 90 de zile = 36,7 milioane de lei

Advanced Technologies – 1.750.000 de viziere – 19 lei/buc. – 22 de zile = 33,2 milioane de lei

BD Lemntech – 300.000 de viziere – 16 lei/buc. – 89 de zile = 4,8 milioane de lei

Viggo Fashion Internațional implicat într-un scandal monstru cu spirtul contrafăcut care a ucis cel puţin 10 persoane

Viggo Fashion a intrat în atenţia publică după ce reporterii Cotidianului Bună Ziua Iaşi au descoperit implicarea acesteia în afacerea spirtului contrafăcut.

Pe lângă ucidere din culpă în cazul a 12 persoane, cei doi arabi implicaţi în afacerea spirtului, sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi fals, deoarece s-au folosit de numele unei firme cunoscute pentru a vinde spirtul. Totuşi, facturile erau false, fiind emise fictiv în numele unei firme de haine reprezentată de designerul Cătălin Botezatu, respectiv SC Viggo Retail Bucureşti.

Firma Viggo Retail este doar una ce reprezintă brandul vestimentar cu acelaşi nume, cunoscut în România pentru asocierea sa cu designerul Botezatu. DETALII AICI DESPRE ANCHETĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`