Prima pagină » Local » Licitație mortală la Tomești! De la 5.000 de euro în sus pentru locurile de veci ale VIP-urilor: „La prețul ăsta mă îngrop în curte singur” – FOTO

Licitație mortală la Tomești! De la 5.000 de euro în sus pentru locurile de veci ale VIP-urilor: „La prețul ăsta mă îngrop în curte singur” – FOTO

04 mai 2023, 02:00,
Dragos Savin în Local

Licitație piperată în comuna Tomești. În curând vor fi scoase la vânzare 12 locuri de veci pentru VIP-uri. Prețul unuia pleacă de la 5.000 de euro

Să trăiești e greu, să mori e și mai greu. Mai ales la Tomești. Recent, primăria comunei a anunțat scoaterea la licitație a 12 locuri de veci. Ceva anormal? Nimic, ar spune majoritatea. Cât costă un loc de veci? Ei bine, prețul de plecare este de 5.000 de euro. Mult? Enorm, ar spune unii, foarte puțin, ar spune, probabil, alții.

„Primăria comunei Tomești scoate la licitație 12 locuri de veci în cimitirul Bisericii «Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt», aparținând domeniului privat al comunei Tomești, amplasate în intravilan extins, conform PUG, sat Tomești, județul Iași, conform HCL 141/25.08.2022 și în conformitate cu O.U.G nr. 57/03.07.2019.

Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 16.06.2023, ora 10:00, la Sediul Primăriei Tomești. Taxa de participare la licitație este de 50 de lei. Garanția de participare este de 3 la sută din prețul de pornire la licitație pentru întreaga suprafață. Prețul de pornire al licitației este de 5.000 de euro. Relații suplimentare se pot obține la sediul Primăriei Tomești”, se arată în anunț.

Locuri de veci pentru VIP-uri, de la 5.000 de euro

Odată ce anunțul licitației a fost făcut public, în mediul online au apărut reacții care mai de care mai amuzante. Un localnic a spus că preferă să se îngroape singur decât să plătească această sumă.

„La prețul ăsta mă îngrop în curte singur”.

Totuși, trebuie precizat faptul că orice locuitor al comunei Tomești beneficiază gratuit de un loc de veci, în caz de nevoie. Aceste locuri de veci pe care primăria le-a scos la licitație sunt cumva pentru VIP-uri. Ele se afla lângă biserică, iar cei care vor să fie în față chiar și după moarte trebuie să plătească. Primăria Tomești a anunțat că banii obținuți din vânzarea locurilor de veci vor fi folosiți pentru amenajarea cimitirelor din comună.

Rămâne de văzut cine va licita pentru cele 12 locuri de veci pentru VIP-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *