Prima pagină » Local » Licitaţia privind serviciile de supraveghere pentru lucrările de la Spitalul Regional de Urgenţă a fost lansată. Contractul are o valoare de peste 44 de milioane de lei
Licitaţia privind serviciile de supraveghere pentru lucrările de la Spitalul Regional de Urgenţă a fost lansată. Contractul are o valoare de peste 44 de milioane de lei

Licitaţia privind serviciile de supraveghere pentru lucrările de la Spitalul Regional de Urgenţă a fost lansată. Contractul are o valoare de peste 44 de milioane de lei

19 iun. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Licitaţia privind contractarea serviciilor de supraveghere a lucrărilor de la Spitalul Regional de Urgenţă din Iaşi a fost lansată pe 16 iunie 2023

Zeci de instituții, furnizori de servicii și sute de oameni au colaborat eficient pentru ca Spitalul Regional de Urgență Iași să devină realitate. Acesta va avea 850 de paturi, heliport și spații speciale pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților. Lucrările de construire ar urma să înceapă în curând și este estimat că primii pacienți vor fi tratați acolo în anul 2027.

Licitaţia privind supravegherea lucrărilor de la Spitalul Regional de Urgenţă

A fost lansată procedura pentru contractarea serviciilor de supraveghere din cadrul proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgenţă din Iaşi. Aceasta a fost publicată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Valoarea contractului este de 44,843 milioane de lei, fără TVA. Firmele interesate pot depune documentele până la data de 24 iulie 2023.

„Obiectul Contractului de servicii este prestarea de servicii de supervizare de înaltă calitate pentru obiectivul de investiții «Spital Regional de Urgență Iași», atât în timpul perioadei de execuție a lucrărilor, cât și pe parcursul perioadei de garanție a lucrărilor, în vederea urmăririi corectei utilizări a fondurilor disponibile și pentru a se obține asigurarea că Antreprenorul execută lucrările în conformitate cu obligațiile contractuale, în special în ceea ce privește durata, cantitatea, calitatea și costul lucrărilor, în conformitate cu prevederile Caietului de Sarcini și ale Contractului de servicii.

Un aspect important care caracterizează activitățile din cadrul contractului este reprezentat de structurarea lucrărilor care vor fi supervizate, și anume existența a 2 contracte de lucrări: unul pentru a realiza anumite lucrări preliminare: (1) organizare de șantier, lucrări pregătitoare și împrejmuire (2) excavare grosieră (3) lucrări de protejare a săpăturii (4) lucrări de deviere a utilităților, dacă este cazul (5) alte lucrări propuse de Proiectant sau Antreprenor, cu supunerea spre aprobare de către Autoritatea contractantă și unul pentru lucrările principale”, se arată în documentele procedurii publicate.

Este important de precizat faptul că autoritatea contractantă a ales criteriul de atribuire al celui mai bun raport calitate-preţ.

Licitaţia privind primul pachet de lucrări de la Spitalul Regional de Urgenţă este în desfăşurare

Prima licitaţie pentru şantierul Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi (SRU) a fost lansată pe data de 1 iunie 2023. Primul pachet de lucrări de construcţii la cel mai avansat proiect din România face referire la pregătirea terenului, excavarea masivă, devierea utilităţilor şi împrejmuirea șantierului din Moara de Vânt.

Licitaţia a fost lansat de Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate. Vă aducem aminte că valoarea lucrărilor în această etapă este estimată la aproximativ 30 de milioane de lei.

Ofertele firmelor interesate pot fi primite până la data de 12 iulie 2023, iar acestea vor fi evaluate în proporţie de 80 la sută după componenta financiară şi după experienţa mangerului de contract şi a şefului de şantier. Lucrările trebuie să se finalizeze în 16 luni, iar ofertanţii trebuie să aibă un parc consistent de utilaje pentru a finaliza etapă.

Valoarea actualizată a proiectului de construire a SRU ajunge la circa 600 de milioane de euro, fiind cea mai importantă investiție a statului la Iași de după revoluție. Finanțarea este asigurată prin intermediul fondurilor europene, unui credit la BEI (Banca Europeană de Investiții) și banilor guvernamentali.

SRU va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite și va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgență, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 de săli de operație, servicii avansate de imagistică, radiologie intervențională, endoscopie, cardiologie intervențională, neuroștiințe etc. Astfel, spitalul este prevăzut a deveni un centru de nivel terțiar pentru rețeaua de spitale din regiunea nord-est, pentru a trata pacienții critici și cazurile care necesită tehnologie și expertiză la nivel înalt. Totodată, va integra tehnologii și practici medicale actualizate, abordări multidisciplinare, eficiente și sigure din punct de vedere clinic.

Procedura privind serviciile de supraveghere a lucrărilor de la Spitalul Regional de Urgenţă a fost lansată, iar valoarea contractului depăşeşte 44 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`