Prima pagină » Local » Licitația privind modernizarea drumurilor din comuna Comarna a fost anulată. Contractul avea o valoare de peste 2,8 milioane de lei
Licitația privind modernizarea drumurilor din comuna Comarna a fost anulată. Contractul avea o valoare de peste 2,8 milioane de lei

Licitația privind modernizarea drumurilor din comuna Comarna a fost anulată. Contractul avea o valoare de peste 2,8 milioane de lei

18 mai 2024, 02:00, 3 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Licitația privind modernizarea drumurilor din comuna Comarna a fost anulată. Niciun constructor nu a fost interesat de contractul de peste 2,8 milioane de lei

Pe 25 aprilie 2024, Primăria Comarna a publicat, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), procedura de licitație privind modernizarea drumurilor din localitate, iar firmele interesate au avut timp până pe data de 15 mai 2024 să depună ofertele financiare. Niciun constructor nu a fost interesat de contract.

Licitația privind modernizarea drumurilor din comuna Comarna a fost anulată. Nicio ofertă financiară nu a fost depusă

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, licitația avea ca obiectiv „Modernizare drumuri în comuna Comarna, județul Iași”, iar contractul valora 2.811.676,66 lei, fără TVA, însă prețul nu a determinat niciun constructor să depună oferta financiară, astfel că licitația a fost anulată.

„Această procedură a fost anulată automat, deoarece la data limită de depunere oferta nu au existat ofertanți care au depus oferta”, este mesajul publicat pe SEAP.

Drumul care urma să fie modernizat avea o lungime de 2,150 kilometri.

„Programul de investigare a obiectivului a cuprins cartarea terenului și execuția unui număr de 10 foraje, de unde s-au prelevat probe tulburate pentru identificarea granulometrică și a limitelor de plasticitate. Drumurile propuse pentru modernizate, nu sunt localizate în interiorul unor arii naturale protejate, a unor obiective, situri sau areale încadrate în lista monumentelor istorice. Lungimea proiectată este de 2,150 kilometri. În prezent din datorită spălării părții carosabile nu mai sunt asigurate condițiile normate necesare desfășurării traficului rutier, ceea ce are un efect defavorabil asupra condițiilor de circulație, prin apariția gropilor și burdușilor în zone adiacente platformei. Podețele de evacuare a apei colectate de șanțurile laterale ale drumurilor lipsesc, iar în zonele de intersecție cu drumurile laterale nu există podețe laterale care să asigure continuarea scurgerii apelor sau acestea sunt improprii”, se arăta în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Un drum județean din Iași va fi modernizat cu peste 20 de milioane de lei

Recent, a fost semnat contractul cu privire la modernizarea unui important drum județean din Iași. Este vorba despre sectorul cu o lungime de 6,057 km, de la km 0+000 intersecție cu drumul județean DJ282, localitatea Potângeni, până la km 6+057, la intrarea în localitatea Româneşti, lungimea proiectată a drumului fiind de 6.030 m. În prezent, acest sector este pietruit, iar altele prezintă denivelări și tasări, aceste aspecte îngreunând mult desfăşurarea circulaţiei.

„Am semnat contractul de lucrări pentru ultimii 6 kilometri din cei 27 de kilometri, cât are drumul județean de la Potângeni până la Mădârjac. Cred că cel mai important, odată cu modernizarea acestui drum județean, acestei secțiuni de 6 kilometri, este că facem legătura între Axa Iași-Suceava și drumul european spre Podu Iloaiei. Cred că locuitorii, mai ales din Potângeni sau Românești, evident, și din Movileni, așteaptă, de foarte mult timp, acest sector de drum să fie reabilitat și modernizat, dar cred că și ieșenii îl vor folosi, evident, în condiții de siguranță și mai ales în condiții mai bune de trafic decât multe alte secțiuni de drum național sau drum județean. 24 de milioane de lei investește Consiliul Județean Iași în modernizarea acestui drum județean”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean din Iași.

Firma care a câștigat procedura de licitație este Eky Sam SRL, administrată de Marian Radu Samoilă.

Licitația privind modernizarea drumurilor din comuna Comarna a fost anulată. Niciun constructor nu a depus oferta financiară în cadrul procedurii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *