Prima pagină » Local » Licitația pentru revizuirea proiectului tehnic de la Sala Polivalenta Regina Maria Iași a fost câștigată de Sigm-Home Projects SRL deținută soții Teslărașu. Valoarea proiectului este de peste 480.000 de lei

Licitația pentru revizuirea proiectului tehnic de la Sala Polivalenta Regina Maria Iași a fost câștigată de Sigm-Home Projects SRL deținută soții Teslărașu. Valoarea proiectului este de peste 480.000 de lei

04 sept. 2024, 15:40,
George Cristian în Local

Licitația referitoare la revizuirea proiectul tehnic de la Sala Polivalentă Regina Maria a fost atribuită, printr-o licitație publică către firma Sigm-Home Projects SRL deținută de soții Teslărașu. Valoarea totală a proiectului este de peste 480.000 de lei.

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria Iași a publicat procedura de licitație pentru contractarea serviciilor de revizuire a proiectului tehnic de la Sala Polivalentă „Regina Maria”.

Sigm-Home Projects SRL deținută soții Teslărașu a câștigat revizia proiectului tehnic de la Sala Polivalentă Regina Maria

Soții Teslărașu au câștigat, prin firma Sigm-Home Projects SRL atribuirea contractului de revizia proiectului tehnic de la Sala Polivalentă Regina Maria Iași. Conform datelor existente publicate pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), valoarea totală a proiectului este de 488.354 lei.

Firma care a câștigat contractul cu Primăria Iași are termen 30 de zile de la data semnării acestuia pentru a avea noua documentație. Conform autorității locale, modificările survenite de la momentul eliberării, în 2019, a documentației, au făcut necesară o astfel de revizuire a proiectului.

Motivul principal al schimbării este realizarea de către Ministerul Sănătății a unui studiu de coexistență pentru Sala Polivalentă și Spitalul Regional de Urgență (SRU), ambele planificate pentru construcție în zona Moara de Vânt. Studiul a concluzionat că Sala Polivalentă trebuie mutată la o distanță minimă de 345 de metri față de SRU.

Sala Polivalentă Regina Maria Iași, investiție de peste 80 de milioane de euro

Pe 3 aprilie 2023, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a acordat avizul necesar pentru a începe procedurile de obținere a autorizației de construcție. Ulterior, pe 20 noiembrie 2023, a fost emisă autorizația pentru construcția unei săli polivalente, în contextul în care Planul Urbanistic Zonal fusese aprobat de Consiliul Local încă din august 2022. Conform planurilor, edificiul va avea o înălțime maximă de 29 de metri, cu 3 niveluri și un demisol.

Construcția va avea o suprafață de teren construită de 12.926,80 metri pătrați, o suprafață desfășurată de 39.082,75 metri pătrați și o suprafață utilă de 35.709,63 metri pătrați. Sala de antrenament va acoperi 1.723,99 metri pătrați.

Sala Polivalentă „Regina Maria” va putea găzdui până la 9.757 de persoane și va dispune de peste 1.100 de locuri de parcare. Valoarea estimativă a proiectului se ridică la aproximativ 81 de milioane de euro. Deși este o investiție semnificativă, aceasta va fi suportată de statul român pe parcursul mai multor ani, în beneficiul locuitorilor din Iași și ai Regiunii de Nord-Est. Firma Sigm-Home Projects SRL deținută soții Teslărașu, care a câștigat licitația pentru revizuirea obiectivului Sala Polivalenta Regina Maria a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de peste 12 milioane de lei și un profit de aproximativ 1.5 milioane de lei. Cu un număr de 24 de angajați, firma Sigm-Home Projects SRL care a câștigat licitația pentru Sala Polivalentă ”Regina Maria” Iași are datorii de aproximativ 5.9 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`