Prima pagină » Economic Local » Licitația pentru modernizarea iluminatului public din Iași a fost amânată! Contractul este de 3,6 milioane de euro
Licitația pentru modernizarea iluminatului public din Iași a fost amânată! Contractul este de 3,6 milioane de euro

Licitația pentru modernizarea iluminatului public din Iași a fost amânată! Contractul este de 3,6 milioane de euro

17 apr. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Municipalitatea a decis să amâne licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție în cadrul proiectului „Reabilitare/modernizare/extindere, eficientizare rețea de iluminat public. Procedura trebuia să aibă loc pe data de 30 aprilie, dar termenul a fost extins până pe data de 8 mai, la cererea operatorilor economici. Astfel, s-a câștigat mai mult timp pentru întocmirea ofertelor. Prevederea bugetară este de 17.634.613 lei, fără TVA, aproape 3,6 milioane euro. Finanțarea este asigurată printr-un program european.

Aproape 75 de kilometri de rețea

Lungimea sistemului de iluminat este de aproximativ 75 de kilometri.

„Tema de investiție privind iluminatul public reprezintă unul dintre criteriile de calitate ale vieții moderne. El are rolul de a asigura atât orientarea și circulația în siguranță a pietonilor și vehiculelor pe timp de noapte, cât și crearea unui ambient corespunzător în orele fără lumină naturală. Scenariul pentru implementare prevede: modernizarea tablourilor punctelor de aprindere pentru iluminat (287 buc) și echiparea lor cu module de telegestiune, realizarea unui sistem de telegestiune, înlocuirea aparatelor de iluminat existente depășite din punct de vedere fizic și moral cu unele noi, preformante, de tip LED, echipate cu module de telegestiune, alese în conformitate cu criteriile impuse de clasele de iluminat ale străzilor și de configurația existentă în teren”, se arată în caietul de sarcini.

Totodată, stâlpii de iluminat de pe șoseaua Arcu vor fi echipați cu panouri fotovoltaice. Lucrarea trebuie realizată în maximum 7 luni de la semnarea contractului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 octombrie 2024
11 octombrie 2024