Prima pagină » Local » Licitația pentru modernizarea a 18 străzi din Iași a intrat în linie dreaptă! Ce firme se luptă pentru contractul de peste 25.200.000 de lei
Licitația pentru modernizarea a 18 străzi din Iași a intrat în linie dreaptă! Ce firme se luptă pentru contractul de peste 25.200.000 de lei

Licitația pentru modernizarea a 18 străzi din Iași a intrat în linie dreaptă! Ce firme se luptă pentru contractul de peste 25.200.000 de lei

21 aug. 2024, 08:00,
Alexandra MAISNER în Local

Procedura de licitație, privind modernizarea unui lot de 18 străzi din Iași, a intrat de linie dreaptă. Trei mai companii au depus ofertele financiare

Primăria Municipiului Iași a publicat procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), pe data de 25 iunie 2024. Firmele interesate au avut timp până la data de 19 august 2024, orele 16:00, să depună ofertele financiare.

Licitația pentru modernizarea a 18 străzi din Iași a intrat pe linie dreaptă

Contractul scos spre licitație are ca obiect: „Modernizare străzi în Municipiul Iași”, acesta are o valoare de 21.278.957,99 de lei, fără TVA, adică 21.278.957,99 de lei cu TVA inclus. În cadrul procedurii, au depus ofertele financiare Conest SA, administrată de Irinel George Tofan, Eky-Sam SRL – lider de asociere, controlată de Radu Marian Samoilă împreună cu Artcon Way SRL, administrată de Alexandru Rotaru și Viarom Construct SRL – lider administrată de Marius Daniel Badina împreună cu SC Concert Drum SRL, condusă de Paul George Dranceanu.

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), proiectul are în vedere modernizarea unui lot de 18 străzi. Astfel, în cartierul Bucium, strada Fermei și strada Eugen Stătescu. În cartierul Păcurari, vor fi modernizate străzile Sirețel – tronson 1, Sirețel – tronson 2, fundac Sirețel, Fundac Olari – tronson 1, Fundac Olari – tronson 2. În cartierul Crucea Roșie, se va moderniza strada Mocanului, în Copou se va interveni pe străzile Ursulea – tronson 1 și tronson 2. În cartierul Bularga, se va interveni pe strada Islaz. În Valea Adâncă, vor fi supuse modernizării străzile Ștefan Dumitrescu, Prof. Nicolae Bucur și strada Valea Adâncă. În cartierul Tătărași, vor fi modernizate străzile Fântânilor și cea de la Spitalul Pașcanu, iar în zona centrală, se va interveni pe străzile prof. Pentru Cujbă, tronson 1, pe ambele artere, cea de 337 de metri liniari și cea de 146 de metri liniari.

Ce lucrări vor fi efectuate

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), prin modernizarea străzilor, se favorizează creșterea activităților din domeniile comerciale, servicii și producție.

„Având în vedere că Municipiul Iași desfășoară o amplă companie de reabilitare și modernizare a localității, prin realizarea de proiecte de infrastructură, un exemplu în acest sens fiind lucrările de modernizare străzi în Municipiul Iași, executate în anii anteriori, se intenționează extinderea acestor lucrări și în continuare. Prin modernizarea străzilor, se favorizează o creștere a activităților din domeniile comerciale, servicii și producție, precum și accesul la proprietăți. Totodată, se asigură o legătură rutieră permanentă și în condiții bune cu celelalte căi existente de deplasare, un trafic rutier și pietonal în condiții crescute de siguranță și confort, posibilitatea de acces în condiții optime a mijloacelor de intervenție rapidă – în caz de nevoie (pompieri, salvare, poliție, etc) –, condiții optime pentru scurgerea apelor pluviale evitându-se, astfel, acumulările spontane de debite de apă”, se arată în caietul de sarcini ale procedurii de licitație, publicate pe SEAP.

Procedura de licitație, privind modernizarea unui lot de 18 străzi din Iași, a intrat de linie dreaptă. Trei mari companii au depus ofertele financiare, iar procedura este în faza de evaluare-propunere tehnică.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
19 august 2024
19 august 2024