Prima pagină » Economic Local » Licitația de 8,5 milioane de euro, din comuna Golăiești, a primit un nou termen! Banii sunt pentru asfaltări
Licitația de 8,5 milioane de euro, din comuna Golăiești, a primit un nou termen! Banii sunt pentru asfaltări

Licitația de 8,5 milioane de euro, din comuna Golăiești, a primit un nou termen! Banii sunt pentru asfaltări

12 mart. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Inițial, pe data de 9 aprilie, Primăria comunei Golăiești a programat o licitație pentru proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul „Modernizare drumuri de interes local”. Constructorii au cerut extinderea termenului de depunere a ofertelor până pe data de 22 aprilie, solicitare aprobată de primărie. Prevederea bugetară a achiziției este de 41.123.683 lei, fără TVA, adică 8,5 milioane de euro. Proiectul presupune asfaltarea unei lungimi de 38,3 kilometri. Comuna Golăiești se află la intersecția a două drumuri județene: DJ 249 dinspre Victoria spre Ungheni – Iași și DJ 249A dinspre Iași spre Ungheni – Iași. Proiectul este finanțat din Fondul de Dezvoltare și Investiții. Este una dintre cele mai mari sume primite de o comună din județul Iași, pentru proiecte de infrastructură.

Iarna, drumurile sunt impracticabile

În acest moment, drumurile din comună sunt degradate.

„Analizând necesitățile comunității privind starea drumurilor aflate în adminstrarea Comunei Golăiești, se consideră prioritar pentru asigurarea cadrului de dezvoltare economico-comercial al acesteia. Structura rutieră actuală este una improprie traficului auto și a circulației pietonale. Circulația vehiculelor și autovehiculelor se desfășoară anevoios în orice anotimp, nefiind asigurate condiții minime pentru viața și activitatea locuitorilor. Starea precară a drumurilor influențează negativ viața si activitatea locuitorilor. Drumurile se prezintă la nivel de balast și pietriș amestecat cu nisip și parțial cu pământ. Suprafața ocupată: 268.737 mp, nu necesită exproprieri și nu face obiectul unor litigii în curs de soluționare în instanțele judecătorești”, se arată în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *