Prima pagină » Culinar » Lichior de mentă. Cum să prepari la tine acasă băutura aromată

Lichior de mentă. Cum să prepari la tine acasă băutura aromată

25 sept. 2023, 12:12,
BZI.ro, în Culinar

Multe persoane vor să afle cum pot pregăti un lichior de mentă. Menta este cunoscută pentru proprietățile sale miraculoase, iar ceaiul din această plantă medicinală este benefic pentur prevenirea și tratarea multor boli. Puțini sunt cei care știu că lichiorul de mentă este la fel de bun și poate fi făcut cu ușurință. Iată cum să prepari la tine acasă băutura aromată.

Lichior de mentă

Menta este una dintre cele mai cunoscute și apreciate plante medicinale. Ceaiul de mentă, uleiul esențial de mentă sau alte remedii naturiste sunt recomandate pentru ameliorarea multor afecțiuni digestive sau respiratorii.

Menta este folosită nu doar în scop medicinal, ci este utilizată și în prepararea unor mâncăruri aromate. Frunzele de mentă pot fi folosite ca decor pentru niște prăjituri gustoase sau putem pregăti o cremă de mentă aromată și parfumată cu care vom găti deserturi pe placul tuturor celor de la masă.

Un alt deliciu făcut cu această plantă este lichiorul de mentă. Băutura aromată se poate face rapid acasă, cu doar câteva ingrediente și este ideală de servit la orice ocazie. Lichiorul de mentă servit cu două-trei cuburi de gheață va avea un efect răcoritor și energizant.

Rețeta cu care vei pregăti o băutură aromată

Dacă vrem să pregătim acasă un lichior de mentă, vom avea nevoie de 100 g de crenguțe de mentă, 300 ml de vodcă, 300 ml de apă și 150 g de zahăr. Se spală frunzele de mentă și se lasă la scurs. După aceea se toacă mărunt apoi se pun în blender. După ce menta dată prin blender a căpătat o textură cremoasă, se pune într-un borcan sau o sticlă de 3 litri. Borcanul se pune la  frigider timp de 10 zile. După acest timp, menta va lăsa un lichid aromat și colorat.

Următorul pas constă în pregătirea siropului. Se pune apa la fiert într-o cratiță apoi se adaugă zahărul. Siropul rezultat nu trebuie să fie foarte fluid. Când este gata se lasă siropul la răcit apoi se pune la frigider timp de 30 de minute.

Maceratul de mentă din borcan se scurge printr-o sită. Se amestecă siropul de zahăr cu cel de mentă. Aromatul lichid se pune în sticle sterilizate și se închid recipientele ermetic cu capace. Se depozitează la loc uscat și răcoros. Lichiorul de mentă se servește cu vodcă și două cuburi de gheață. Cu siguranță această băutură aromată, răcoritoare și energizantă va fi apreciată de toți cei de la masă.

Lichiorul de mentă poate fi folosit și pentru a însiropa blatul unor prăjituri și torturi delicioase. La fel de bine putem adăuga câteva linguri de lichior de mentă și la niște creme de prăjituri. Menta poate fi folosită la prepararea unor delicii culinare, dar se servește și ca atare, la mesele festive sau ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o băutură gustoasă și energizantă. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta specialiștilor, succesul va fi garantat. Menta este cunoscută pentru proprietățile sale miraculoase, dar este apreciată și în gastronomie, fiind folosită de marii bucătari pentru a oferi preparatelor culinare o savoare deosebită și un aspect rafinat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024