Prima pagină » Culinar » Lichior de ciocolată. De ce această băutură este preferata femeilor?

Lichior de ciocolată. De ce această băutură este preferata femeilor?

20 feb. 2023, 11:00,
BZI.ro, în Culinar

Un lichior de ciocolată de casă foarte gustos poate fi pregătit în 30 de minute. Acesta se prepară cu vodcă, lapte condensat și cacao. Lichiorul are o aromă distinctă de ciocolată. O băutură pe care toate femeile o vor aprecia.

Pentru a pregăti deliciul veți avea nevoie de 200 ml de lapte condensat. Pentru tărie folosim 150 ml de vodcă. De asemenea, vom avea nevoie de 100 ml de apă, 3 linguri de pudră de cacao și un vârf de cuțit de vanilie. Pentru a reuși să abții un lichior delicios trebuie să măsurați ingredientele cu exactitate. Asigurați-vă că laptele condensat are 8,5% lapte integral. Cu cât este mai bună calitatea acestuia, cu atât mai bun va fi gustul lichiorului. Același lucru este valabil și pentru vodcă. De asemenea, este important să alegi produse de calitate când pregătești un vin de smochine.

Lichior de ciocolată. De ce să ții cont în alegerea ingredientelor?

Dacă folosiți pudră de vanilie, nu uitați că trebuie folosită o cantitate foarte mică, doar un vârf de cuțit. Altfel băutura va fi amară. Puneți apă într-o cratiță cu fundul gros și adăugați cacao și vanilie. Se amestecă bine până la omogenizare.

Nu vă îngrijorați dacă nu reușiți să faceți acest lucru imediat, deoarece amestecul se va separa și va deveni mai omogen și mai neted pe măsură ce se gătește. De asemenea, aduceți consistența la fierbere, amestecând constant la foc mediu până când aceasta atinge punctul de fierbere.

Apoi, fierbeți la foc mic încă 2 minute. Amestecul se va îngroșa foarte rapid. Turnați amestecul de ciocolată răcit într-un castron. Încorporați laptele evaporat în amestecul de ciocolată. Turnați vodca în amestec.

După care amestecați consistența cu un blender până la omogenizare. Turnați lichiorul de ciocolată într-o sticlă și închideți-o cu un dop de plută. Lăsați la infuzat timp de 2 zile la frigider. Apoi puteți gusta pentru prima dată și savura lichiorul de ciocolată făcut acasă.

Ce tip de apă să folosiți pentru prepararea băuturii? Cu ce se servește acesta?

Aș dori să vă împărtășesc și o altă rețetă pentru un lichior de ciocolată. Am făcut-o cu o bază de cacao belgiană. Dar puteți folosi și o ciocolată neagră obișnuită care se rupe în bucăți, se toarnă peste apă și se topește la foc mic.

Apropo, gustul lichiorului se schimbă odată cu adăugarea ciocolatei. Așadar, vă sugerez să le încercați pe amândouă și să alegeți lichiorul care vi se potrivește cel mai bine. Nu v-aș sfătui să păstrați băutura prea mult timp, mai bine o consumați în câteva luni.

Este bine să știi că de obicei, lichiorul se amestecă cu coniac, vodcă, gin, lapte, smântână, ceai și cafea. Acesta se adaugă la deserturi și se bea ca o băutură unică, iar ca aperitiv se servește cu fructe, înghețată, ciocolată și bomboane deosebite. Lichiorul se bea cald dintr-un pahar mic, uneori cu gheață. Băutura este extrem de adorată de femei, deoarece are un gust ușor și este plăcut.

Pentru a pregăti un lichior de ciocolată perfect, cel mai bine este să folosiți apă filtrată sau îmbuteliată, care are un gust neutru. Dacă folosiți însă apă de la robinet, țineți cont de faptul că aceasta poate conferi o aromă caracteristică neplăcută preparatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *