Prima pagină » Coronavirus » Lichidul care previne infectarea cu noul coronavirus. Ce spune Streinu Cercel despre apa de la robinet
Lichidul care previne infectarea cu noul coronavirus. Ce spune Streinu Cercel despre apa de la robinet

Lichidul care previne infectarea cu noul coronavirus. Ce spune Streinu Cercel despre apa de la robinet

11 dec. 2020, 07:07,
BZI.ro, în Coronavirus

Recent, doctorul Adrian Streinu Cercel a făcut un anunț important despre lichidul vital care previne infectarea cu noul coronavirus. Managerul Institutului „Matei Balș” a precizat că ar trebui să bem apă de la robinet. Și aceasta deoarece conține clor care distruge multe microorganisme.

În sfârșit o veste bună cu privire la situația în care ne aflăm de mai bine de nouă luni. O voce avizată a precizat ce ar trebui să bea fiecare persoană pentru a preveni infectarea cu coronavirus. Informația a venit tocmai din partea managerului Institutului „Matei Balș”, prof. Streinu Cercel.

Lichidul care previne infectarea cu noul coronavirus

Într-un interviu, reputatul epidemiolog a lămurit dacă este bine să folosim apă de la robinet pentru băut. În intervenția să, prof. Streinu Cercel a spus că apă de la robinet este foarte bună deoarece conține clor, iar astfel se distrug numeroase bacterii. Tot profesorul a mai spus că cea mai bună armă împotriva coronavirusului rămâne spălatul cât mai des cu apă și săpun.

Tot în acest context, reputatul medic Adrian Streinu Cercel a făcut și alte precizări despre pandemia de coronavirus.

„Ceea ce vreau să spun este că nu avem voie să ne jucăm de-a pandemia. Pandemia nu iartă, nu-și pune problema nici ce culoare are unul, nici ce culoare are celălalt. Atacă absolut la fel și când ți-e lumea mai dragă și apoi te întrebi: de ce tocmai eu?”, a precizat medicul Streinu Cercel.

În altă ordine de idei, managerul Institutului „Matei Balș” a ținut să precizeze că apa și săpunul sunt două arme redutabile împotriva acestui virus perfid.

„Vedem tot felul de invenții care ne stropesc cu chimicale din cap până în picioare și am uitat de apă și săpun. O camera care este aerisită, unde pătrunde soarele, acolo nu pătrunde doctorul. Că atare, vreți să va țineți departe de doctor? Apă și săpun, vă spălați pe mânuțe, pe față și lucrurile vor fi așa cum trebuie să fie”, a mai spus Streinu Cercel.

Schimb de replici dure cu Diana Șoșoacă

Doctorul Adrian Streinu Cercel și avocata Diana Șoșoacă au intrat într-un schimb acid de replici joi în timpul emisiunii „Sinteza zilei”, de la Antena 3. Cei doi au dezbătut situația pandemiei de coronavirus și în special rata de eroare a testelor care depistează prezența virusului SARS-CoV-2 în organism. Avocata Diana Şoşoacă a precizat că aceste teste nu sunt exacte şi au erori între 35% şi 65%.

„Nu aveți calitatea să faceți un diagnostic medical, doamnă să mă contraziceți în lucruri legate de medicină. Introduceți date false care doar perturbă percepția cetățenilor. Nu au fost niciun fel de teste fals pozitive. Atâta timp cât nu aveți această calitate, nu mai informați lumea greșit”, i-a atras atenția doctorul Streinu Cercel.

Însă replica proaspătului senator AUR nu s-a lăsat așteptată:

„Sunt un cetățean român care plătește și am dreptul să îmi dau cu părerea. Eu vă spun că există probleme, poporul român este abuzat într-un mod inimaginabil. Suntem singura țară care internează asimptomaticii și doar noi cerem test COVID la urgențe”, a precizat Diana Șoșoacă.

Lăsând deoparte aceste certuri, lumea ar trebui să țină cont de sfatul medicului Streinu Cercel, și anume că până la urmă apa este lichidul care previne infectarea cu noul coronavirus…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *