Prima pagină » Eveniment-Social » Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași a inițiat un proiect pentru o școală digitală
Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași a inițiat un proiect pentru o școală digitală

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași a inițiat un proiect pentru o școală digitală

16 oct. 2020, 15:56,
în Eveniment-Social

Proiectul „Alecsandriștii pentru o școală digitală”, inițiat de Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași, este singurul proiect din județul Iași desemnat câștigător în competiția națională lansată de Kaufland România, prin programul de granturi „Start ONG”, implementat de Asociația „Act for Tomorrow”. Aceasta vizează susținerea instituțiilor de învățământ, în contextul epidemiologic actual, pentru organizarea educației de calitate.

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași a inițiat un proiect pentru școala digitală

Proiectul are scopul de a dezvolta competențele digitale a 20 de cadre didactice, care vor deveni persoane resursă pentru ceilalți colegi, dar și pentru elevii liceului. De asemenea, va fi realizată o bibliotecă virtuală care va conține Resurse Educaționale Deschise, necesare desfășurării de activități de e-learning, pe care le vor accesa profesorii și elevii școlii, dar și cadre didactice din alte școli.

Echipa de proiect este formată din: prof. Alla Apopei, inițiatoarea proiectului, prof. Mihaela Băsu, prof. Ionescu Mihaela, prof. Cristina Grigorean și Rareș Cucuzel, președintele consiliului elevilor din Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași.

Prin grantul de 2500 de euro obținuți în cadrul programului „Start ONG”, vor fi dotate trei spații de învățământ din Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, Iași, cu laptopuri, tablete grafice și camere web performante.

Printre rezulatatele așteptate se numără și motivarea participării elevilor la activitățile e-lerning, crearea posibilității susținerii unor ore moderne de către profesori, creșterea atractivității școlii, implicarea acesteia în proiecte ale comunității locale care presupun responsabilitate socială.

Universitatea „Cuza” din Iași a primit de la Ministerul Educației și Cercetării autorizarea provizorie de funcționare pentru Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer

Ministerul Educației și Cercetării a oferit autorizarea provizorie de funcționare pentru Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Facultatea de Informatică va coordona noul Centru printr-un colectiv format din cadre didactice, cercetători, programatori și analiști din domeniile IT, economic, juridic sau alte domenii complementare

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a primit de la Ministerul Educației și Cercetării (MEC) autorizarea provizorie de funcționare pentru Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer (CTT-iT). Noua entitate funcționează în cadrul Facultății de Informatică a UAIC, colectivul fiind format din cadre didactice, cercetători, programatori și analiști din domeniile IT, economic, juridic sau alte domenii complementare. Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer are misiunea de a stimula inovarea și transferul tehnologic în scopul valorificării rezultatelor cercetării prin introducerea acestora în circuitul economic sub formă de produse și servicii inovative.

Domenii de specializare inteligentă sunt vizate în cadrul Centrului de Transfer Tehnologic iTransfer de la Universitatea „Cuza”

Domeniile de specializare inteligentă vizate în cadrul Centrului de Transfer Tehnologic iTransfer de la Universitatea „Cuza” sunt: „Tehnologii informaționale și de comunicări” (Internetul Viitorului, Tehnologii, instrumente și metode pentru dezvoltarea de software) și „Securitatea informatică a infrastructurilor și serviciilor”. Centrul își propune diversificarea continuă a domeniilor abordate, în funcție de specialiștii pe care îi va recruta în viitor. Oferta de servicii ale Centrului iTransfer cuprinde dezvoltarea de sisteme software proprii sau în colaborare cu întreprinderile solicitante, consultanță IT, organizarea de traininguri profesionale/executive, de conferințe/workshop-uri cu specific IT sau tutoriat Start-up/Spin-off.

Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Dispar complet aceste facultăți din România! Nu va mai exista admitere la programele de studiu pentru anul universitar 2025-2026
a1.ro
Volodimir Zelenski și Donald Trump, față în față la înmormântarea Papei Francisc. Ce au discutat, după umilirea de la Casa Albă. Mesajul președintelui Ucrainei: „Are potențialul de a deveni istorică”
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cât a ajuns să coste o caserolă de 500 de grame de căpşune româneşti. Scumpirile se simt şi la cireşe sau caise
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Piramida de la Pitești, locul enigmatic al experimentelor neconvenționale
SportpeSurse
Miliardarul român îi sfidează pe Trump și Putin și anunță că România e pregătită de război cu Rusia
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Scăpaţi urgent de bancnotele de 20 și 50 de euro rămase prin portofele din vacanţe. Raport OFICIAL
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`