Prima pagină » Economic Local » Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” va fi reabilitat cu 1,2 milioane de euro! Au fost depuse 6 oferte
Liceul Teoretic

Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” va fi reabilitat cu 1,2 milioane de euro! Au fost depuse 6 oferte

03 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Conest SA, firma lui Viorel Cozma, vrea să prindă contractul de 1,2 milioane de euro pentru reabilitarea Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir”. La licitație au mai fost depuse cinci oferte. Nu s-a mai intervenit la consolidarea imobilului de aproape 60 de ani

Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” a demarat recent o licitație pentru consolidarea și reabilitarea unității de învățământ. Valoarea estimată a lucrărilor este de 6.013.390 lei, fără TVA, aproape 1,2 milioane euro. La procedură au fost depuse mai multe oferte din partea Conest SA (condusă de controversatul afacerist Viorel Cozma), Ungureanu Trans SRL, Smeogal Construct SRL, Grup Construcții Est SA, Led Techno Fusion SRL, asocierea Con Ted Company SRL (condusă de omul de afaceri Cornel Brânză) – Rimoldo Consulting Group SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Imobilul este situat pe strada Decebal nr.13, din Iași. Construcția are regimul de înălțime Sth+P+2E, cu o suprafață utilă de 3.161 metri pătrați. Finanțarea este asigurată de la bugetul local.

„Corpul C1, cu o structură în diafragme din zidărie confinată din cărămidă și cuplate cu cadre de fațadă, se va reabilita din punct de vedere structural, conform concluziilor expertizei tehnice. După aplicarea măsurilor de consolidare, corpul C1 se va moderniza la finisajele interioare, exterioare și al instalațiilor. Clădirea se va reabilita higrotermic (izolare termică – n.r.) pe toată anvelopa (pereți și terasă). După finalizarea lucrărilor de construcții și instalații la interior și exterior, se vor reface în totalitate finisajele exterioare și interioare (pardoseli, reparații tencuieli, gleturi, zugrăveli lavabile)”, se arată în caietul de sarcini.

Nu s-au mai făcut intervenții de consolidare de mai bine de 60 de ani

Conform proiectului, executantul trebuie să realizeze lucrarea în termen de 27 de luni de la semnarea contractului. Construcția datează din anii ’60.

„După finalizarea lucrărilor la structura de rezistență și instalații, se vor reface finisajele interioare integral, cu excepția tâmplăriei ușilor, recent schimbată. Se repară tencuielile dislocate, fisurate, se gletuiesc și zugrăvesc pereții și tavanele, cu var lavabil alb. Se dispun pardoseli din PVC de trafic intens în toate spațiile, inclusiv pe căile de evacuare și scări. Pardoselile de parchet existente se desfac, diferența de nivel față de pardoselile holului se acoperă cu polistiren extrudat de cca 3 cm și apoi, în toate spațiile, se toarnă o șapă de mortar de minimum 3 cm acoperită de o șapă autonivelantă, peste care se aplică pardoseala de PVC”, se mai arată în documentația procedurii.

Va fi reabilitat și corpul B al Palatului Copiilor din Iași

Totodată, a fost lansată și licitația pentru reabilitarea corpului B al Palatului Copiilor, cunoscută și sub denumirea de Casa Beldiman. Costurile estimate sunt de 12.401.184 lei, fără TVA, aproximativ 2,5 milioane de euro. La licitație s-au prezentat Conest SA, Iasicon SA, Tec Telecom SRL și Construcții Unu SA. Ofertele au intrat în perioada de evaluare financiară.

„Prin consolidarea, reabilitarea și modernizarea clădirii din strada Săulescu nr.10 din Iași, se repune în circuitul cultural și istoric un imobil cu semnificație în istoria locală și națională. Clădirea va fi debarasată de unele anexe parazite care s-au alipit corpului inițial, iar funcționalul propus, reprodus după liniile structurii originale, va reda caracteristicile arhitecturale de epocă (neoclasicism cu elemnente gotice). De asemenea, odată cu refacerea șarpantei și a plasticii arhitecturale a fațadelor, se vor reconstitui elementele decorative inițiale cu utilizarea preponderentă a materialelor naturale, conform uzanței la data construirii”, se arată în obiectivul procedurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *