Prima pagină » Eveniment-Social » Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași: Deschidem ferestre către noile educații
Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași: Deschidem ferestre către noile educații

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași: Deschidem ferestre către noile educații

18 nov. 2021, 18:14,
în Eveniment-Social

Educația media devine o necesitate deoarece dezvoltă gândirea critică, înțelegerea corectă a mesajelor, descifrarea tehnicilor de manipulare, discernerea între informații adevărate și fake.

Evenimentul Provocări ale conectării în educație – Social Media și școala desfășurat astăzi, 18 noiembrie 2021 a stimulat discuții inedite dintre profesori și elevi despre eficiența instrumentelor social-media în învățare. Invitatul special, Cristina Jamscheck de la Centrul pentru Jurnalism Independent a discutat cu participanții pe tema Bulelor informaționale în social-media.
Elevii au oferit feedback resurselor realizate în cadrul proiectului Erasmus+, intitulat Educational Toolkit for the Development of Social Media Literacy și coordonat de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.
Coordonatorul evenimentului – prof. dr. Anamaria Ghiban a vorbit despre impactul pe care îl au asupra vieții adolescenților rețelele sociale, iar școala nu ar trebui să rămână indiferentă. Intervențiile profesorilor – Daniela Anghelescu și Narcisa Adochiei au vizat exemple de bune practici în învățare bazate pe social-media.
Ne propunem ca lucrarea Social Media în școală (repere pentru utilizarea Social Media în activități didactice și extrașcolare), creată de profesorii din cancelaria Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, sub coordonarea – prof. dr. Anamaria Ghiban și prof. dr. Mihaela – Adina Romanescu să devină un imbold pentru promovarea dimesiunii social-media a educației în școala românească.
Preocuparea elevilor din Consiliul Școlar al Elevilor LIIS pentru educația sanitară s-a concretizat într-un proiect intitulat LIIS spune DA Precauției, susținut de prof. univ. dr. Mircea Onofriescu, care le-a vorbit elevilor de la clasele a X-a și a XI-a despre patologia ginecologică.
O altă dimensiune a noilor educații care vizează o viață de calitate este dezvoltarea personală. Atelierele Cum ajung la steaua mea și Împreună creștem la LIIS, derulate sub coordonarea prof. Floricica Morariu în parteneriat cu firma Wantsome IT s-au adresat liceenilor din clasele a IX-a A, B, D și au abordat traseul existențial, obiectivele și pașii necesari concretizării viselor. Atelierele de dezvoltare personală din cadrul proiectului Out of the box vor continua și vor fi implementate la toate clasele a IX-a.
Elevii de gimnaziu au participat la programul Viața este rezultatul alegerilor tale, susținut de o echipă de traineri certificați John Maxwell: Magda Moga, Valentina Olan, Daniela Builmistru, Andrei Gîlcă, Eugenia Ciocîrlea și implementat cu sprijinul consilierului educativ Maria Pașcan și a coordonatorului profesorilor diriginți Costina Macovei.
Și pentru că educația este continuă la LIIS, ziua s-a încheiat cu un training de Leadership pentru profesorii Liceului Teoretic de de Informatică „Grigore Moisil”.
Pregătirea elevilor pentru societatea viitorului, inovația și profesionalismul sunt elemente definitorii pentru comunitatea LIIS!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024